Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 21 jun, 2017

EM för damer i fotboll 2017

I sommar så inträffar EM i damfotboll. Sverige har självklart med sitt landslag som kommer att spela. Här kommer vi att ge dig en guide som du kan följa under dam-EM 2017.

I vår guide för EM för damer 2017 så kommer du att kunna läsa om det svenska landslaget, matchschema, grupper, och om hur du kan live streama damfotboll, eller se på TV. Vi försöker ta med så mycket information som möjligt inför den stora tuneringen.

Dam-EM 2017 kommer att spelas i Nederländerna den 16 juli till den 6 augusti. Då gäller det återigen att samla kraft för de svenska damlaget för att kanske kunna knipa en medalj!

olivia schough spelar fotboll snygg

Program för Sveriges matcher

För att allra enklast kunna se när Sverige spelar sina matcher i dam-EM 2017 så rekommenderar vi dig följa vårt spelschema. Där kommer du att kunna se datum och tider för de matcher som det svenska landslaget kommer att spela.

  • Tyskland – Sverige

Matchen spelas den 17 juli, kl. 20:45
Tyskland – Sverige: live stream dam-EM
Speltips & odds

  • Sverige – Ryssland

Matchen spelas den 21 juli, kl. 20:45
Sverige – Ryssland: live stream dam-EM
Speltips & odds

  • Sverige – Italien

Matchen spelas den 25 juli, kl. 20:45
Sverige – Italien: live stream dam-EM
Speltips & odds

Dam-EM grupper

Här följer de grupper som gäller för landslaget under EM 2017. Sverige har enligt oss fått en relativt bra grupp som man bör klara sig vidare från.

Grupp A

Nr Lag
1 Belgien
2 Danmark
3 Nederländerna
4 Norge

Grupp B

Nr Lag
1 Italien
2 Ryssland
3 Sverige
4 Tyskland

Grupp C

Nr Lag
1 Frankrike
2 Island
3 Schweiz
4 Österrike

Grupp D

Nr Lag
1 England
2 Portugal
3 Skottland
4 Spanien

Truppen för svenska damlandslaget

I Sveriges landslag så hittar vi flera svenskar som har goda erfarenheter av att spela damfotboll på den allra högsta nivån.

Många av spelarna som är uttagna till Pia Sundhages trupp var även med när Sveriges damlandslag spelade OS senast. Då slutade det på ett väldigt bra sätt, och vi hoppas nu att det svenska laget har samma flyt i sitt spel.

Nedanför så hittar du alla spelare som tillsammans skapar Sveriges landslag i dam-EM 2017.

pia sundhage presskonferens

Målvakter

Hedvig Lindahl, Hilda Carlén, Emelie Lundberg

Backar

Emma Berglund, Jessica Samuelsson, Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson, Hanna Glas.

Mittfältare

Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Elin Rubensson, Olivia Schough, Hanna Folkesson, Lina Hurtig, Josefin Johansson.

Anfallare

Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund, Fridolina Rolfö, Lotta Schelin, Mimmi Larsson

Denna trupp är inte helt officell ännu, men vi lär uppdatera dig om ändringar som kan se i landslagstruppen som är uttagen till EM för damer 2017.

lotta schelin live stream sverige landslag

Följ EM för damer live

Det allra bästa som du kan göra för att få en komplett upplevelse av dam-EM 2017 är att se matcherna live. Du kan då välja att resa ner till Nederländerna, kolla på TV, eller se live streams på nätet. Nedanför så kommer vi att rekommenderar dig vidare till TV-kaneler eller streamsidor som sänder dam-EM 2017.

Bland våra alternativ så hittar du informationen som du behöver för att uppleva EM för damer på bästa sätt.

Live stream

Ett vanligt knep för att kunna se fotboll live är att använda sig av streams. På senare tid så har det blivit allt vanligare att se matcher direkt på nätet. Många gillar den smidighet som erbjuds när man kan streama dam-EM live.

För att se EM för damer live stream så behöver du först hitta till den sida som köpt rättigheter för att sända matcherna.

Den streamingsida som kommer att sända Sveriges matcher i dam-EM 2017 är SVT En aktör som ofta väljer att visa riktigt bra sport. Det glädjer många supportrar till det svenska landslaget som nu kommer att kunna se live streams från dam-EM 2017.

Det kommer även finnas streams hos andra aktörer som du kan se matcherna hos. Där bland annat Cmore och Eurosport.

I vårt matchschema så kommer du att hitta de matcher som Sverige spelar. Detta så att du kan se till att vara redo med din live stream.

Du kan även läsa mer här inne på Sportal om hur du kan se damallsvenskan via live streams.

tv sport

Sänder på TV

Det är självklart även möjligt att se dam-EM på TV. Det kommer främst vara fokus på sändningar som innehåller Sveriges matcher.

Den TV-kanal som kommer att sända dam-EM 2017 är SVT. Där kommer du att kunna se alla de matcher som det svenska landslaget spelar.

Det kommer även finnas matcher som inte visas på SVT. Dessa matcher kan du då se inne på Eurosport. En kanal som ofta ingår i de kanalpaket som finns att köpa.

Nedan sammanställer vi de som kommer att sända dam-EM på TV.

  • SVT
  • TV12
  • Eurosport

Livescore

Det kommer även finnas möjligheter för dig att följa livescores för alla matcher. Livescores innebär att du kan följa resultatet live samtidigt som matchen spelas.

Det är ett bra alternativ om du inte har möjligheter att se matcherna som spelas. Då kan du istället följa med i spänningen genom att hela tiden vara uppdaterad om hur ställningen är i matchen.

För att hitta till sajter som erbjuder livescores & liveresultat så kan du klicka dig vidare på länken. Där tar vi upp några av de sajter som vi anser vara bäst på att hålla dig uppdaterad med resultat. Både på din dator, och via din mobil.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar