NYHETER

Kommer Lotta Schelin att spela forward mot Ryssland i EM för damer 2017? Läs våra tankar inför matchen mot Ryssland på fredag.

Det har gått att läsa en hel del spekulationer från media under dagen angående den svenska truppen i EM för damer i fotboll 2017. Spekulationer om att Lotta Schelin först inte skulle spela mot Ryssland på grund av en presskonferens i hennes frånvaro. Som sedan ändrades till att hon eventuellt kliver ner från sin forwardsposition. Enligt Pia Sundhage finns det fördelar med att sätta Schelin på kanten. Hon skulle då få större möjlighet att röra sig i djupled och använda sin snabbhet samt att Sverige får in en ny anfallare från start.

Stina Blackstenius är forwarden som förväntas ta platsen bredvid Fridolina Rolfö i Sveriges anfall mot Ryssland. En förändring som känns väldigt rimlig med tanke på att offensiven lyste med sin frånvaro mot Tyskland. Matchen mot Ryssland är en otroligt viktig match om Sverige ska ha chans på att vinna gruppen och vi har redan sett prov på exemplarisk defensiv. Det är bara det offensiva som fattas.

Sverige spelade lika mot Tyskland i inledningsmatchen och har trots det mållösa resultatet mycket gott att plocka med sig till matchen mot Ryssland.

Sveriges damer i EM 2017

Pia Sundhage är positiv inför matchen mot Ryssland

Intresset kring EM för damer har varit större än vad många förmodligen tänkt sig. Media har rapporterat intensivt, det är flera nyhetsteam på plats och SVT har gjort en storsatsning. Något som den svenska EM truppen säkert känner av, framförallt Pia Sundhage. 

Sundhage har varit en frisk fläkt och verkar ha en god känsla med sig inför matchen mot Ryssland. Hon har ändrat om en del i truppen och det blir spännande att se ifall det får offensiven att lossna. Men alla frågor hon fått de senaste dagarna har inte bara handlat om EM för damerna. Sverige spelade lika mot Tyskland i inledningsmatchen och har trots det mållösa resultatet mycket gott att plocka med sig till matchen mot Ryssland.

Häromdagen fick hon förfrågan om hon skulle kunna tänka sig att träna ett herrlag i Allsvenskan efter att säsongen nått sitt slut. Reportrarna möttes av ett skratt och ett brett leende och Sundhage avfärdade inte möjligheterna. Det hade varit stort för fotbollen om det nu blev så att Sundhage tog över ett Allsvenskt lag och förhoppningsvis öka intresset ännu mer för damfotbollen.

Sveriges damlandslaget firar ett mål i OS

Tankar kring matchen mellan Sverige - Ryssland i EM för damer 2017

Ryssland är ett svårspelat lag, de spelar en tuff fotboll och är räds inte ett närkampsspel. Sverige måste skapa ytor genom snabbare bollar än vad vi såg mot Tyskland. Samt dra isär rysslands backlinje för att skapa ytor åt våra anfallare Blackstenius och Rolfö. Får inte Sverige igång målskytter kommer det bli stora problem i matchen mot Ryssland.

Vi på sportal tror att de förändringar Pia Sundhage gjort inför matchen kommer att ha stor betydlse för anfallsspelet. Försvaret kommer med största sannolikhet att vara lika stabilt som mot Tyskland och Ryssland kommer få det tufft att försöka ta sig igenom. Hur som helst är det en spännande match att se fram emot imorgon och som kommer ha stor betydelse för turneringen.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se