NYHETER

Telia är i en konflikt med Discovery som kan drabba Telias kunder hårt. VM-kvalmatchen som går den 9 juni är nämligen i fara eftersom den sänds på Kanal 5 som ägs av Discovery.

Det pågår just nu hårda förhandlingar mellan Discovery, som äger Kanal 5, 9, 11, Eurosport med flera, och Telia. De har inte kommit överens om hur mycket Telia ska betala Discovery för att Telias kunder ska kunna se program och evenemang på kanalerna. 

Konflikten har pågått de senaste dagarna och flera av er som kollat på någon av de drabbade kanalerna har säkert sett en liten ruta som förklara att kanalen inte kommer finnas kvar i utbudet. Detta om du använder dig av telia som leverantör. Det som oroar mest på kort sikt är Sveriges VM-kval i fotboll som spelas på fredag den 9 juni.

Tips: Såhär kan du se Sverige - Frankrike live stream i VM-kval

Discovery Channel VM-kval 2017

Inte bara VM-kvalet som drabbas

Det är även en rad framtida stora sportevenemang som kommer att drabbas hårt. OS 2018, 2020, 2022 och 2024 som är ett av de mest sedda sportevenemangen i Sverige. U-21 EM rättigheter ägs även dom av Discovery tillsammans med samtliga Grand Slam turneringar i Tennis. Detta är bara några av sporterna som Telias kunder kan gå miste om.

Telia har tidigare sagt att Discovery är lätta att ersätta, ett uttalanda som gjorde presschefen Dan Panas förbannad. Inte konstigt med tanke på de tunga sändningarna som Discovery kommer att sända i framtiden, inte minst kvalet på fredag.

Discovery går inte med på det Telia erbjuder, vilket inte är konstigt med tanke på att ersättningen uppges vara mindre än tidigare. Då valde Telia att dra sig ur förhandlingarna och har istället bestämt sig för att ta in andra ersättningskanaler permanent. Det ifall de två parterna inte kommer överens innan midnatt den 7 juni.

Jimmy Durmaz upprörd

Sportprofiler är upprörda

Några i Sveriges fotbollslandslag har uttryckt sitt missnöje i dagarna. En av de som går hårdast åt är Jimmy Durmaz. 
-Att 1,5 miljon inte ska få se matchen är inte acceptabelt. Det är svenska fotbollslandslaget som ska spela då ska man ge folket möjligheten att kolla. Det är slutsålt här, då vill man att alla andra också ska få titta.

Durmaz har även fått medhåll från flera lagkamrater som tycker att det är väldigt tråkigt. Med tanke på att Svensk fotboll ofta får utstå en hel del kritik lär den inte vändas till positiv om människor inte har tillgång att följa matcherna. För alla som sitter med Telia som leverantör hoppas att parterna i konflikten hittar en lösning.

Det går fortfarande utmärkt att live streama VM-kvalet

Trots att matchen eventuellt inte kommer gå att följas via Kanal 5 för vissa. Finns det fortfarande möjligheten att vända sig till live stream. Det finns mängder av bra sidor med fotbolls streams där du kan följa mängder av olika fotbollsmatcher och ligor. 

Matchen kommer att live streamas hos dplay så är du en av de drabbade hittar du VM-kvalmatchen där. Det går även utmärkt att live streama fotboll i mobilen eller surfplattan.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se