Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 dec, 2023

Europatipset – 3 december (3/12), vecka 48: Tips, förslag & analys

Många spännande matcher väntar denna söndag, och tar er här igenom matcherna i Europatipset 3 december. Kolla in analys med spelförslag till alla matcher!

Som vanligt när det är söndag står mycket spännande fotboll på schemat, och som vanligt när det är söndag tippar vi Europatipset. Här ger vi er allt inför de 13 matcherna till Europatipset söndagen den 3 december.

Vi spelar ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på specifika matcher från kupongen kan vi tipsa om Expekt. Då kan ni också kolla om det finns några oddsbonusar ni kan använda er av.

Europatipset 3 december

  • Vårt system: 5 halvgarderingar + 1 helgardering
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Söndag 3 december, 14:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Liverpool – Fulham, 1

Liverpool ser väldigt starka ut denna säsong, och Fulham ser inte lika bra ut som man gjorde förra säsongen. När Liverpool dessutom spelar på hemmaplan, där man har vunnit alla sina matcher denna säsong, räknar vi kallt med att det blir en ny seger här. Vi lämnar 1:an ensam, utan tanke på att gardera.

Speltips til Liverpool – Fulham finnes här.

2. Manchester City – Tottenham, 1

Visst har Tottenham inlett säsongen fint, men när man möter Manchester City tror vi att man kommer att få det svårt. City är helt enkelt numret för stort, och brukar göra det bra i den här typen av matcher. Vi spikar hemmalaget.

3. Chelsea – Brighton, 12

Vi tycker att favoritskapet på Chelsea blir lite väl stort här. Visst spelar laget på hemmaplan, men annars ser vi framför allt saker som talar för Brighton i den här matchen. Det som dock talar emot Brighton är att man spelade bortamatch i Grekland i Europaspelet så sent som i torsdags, och att det kan vara en del trötta ben här. Vårt val faller på att spela en så kallad ”gubbgardering”, 12.

Ta del av speltips till Chelsea – Brighton här.

4. Bournemouth – Aston Villa, 2

Aston Villa har stått för en väldigt fin säsong så här långt, och ligger på fjärde plats i Premier League. Här möter man Bournemouth, som ligger på 16:e plats och som hade legat ännu en placering lägre om det inte vore för Evertons poängavdrag. Vi spikar tvåan.

5. West Ham – Crystal Palace, 1

West Ham är det starkare laget i detta möte, och här tror vi att man segrar mot Crystal Palace. Spetsen finns där, och även stabiliteten. Palace kommer senast från förlust mot nykomlingen Luton. Vi spikar ”The Hammers”!

Här kan ni läsa vårt speltips till West Ham – Crystal Palace.

6. Napoli – Inter, 2

Napoli har precis tillsatt nygamle tränaren Walter Mazzarri, som presidenten hoppas ska kunna få spelarna på rätt köl igen för att rädda säsongen och åtminstone garantera en topp fyra-placering. Mazzarri fick inleda med match mot Atalanta, följt av möte med Real Madrid och ställs nu alltså mot Inter. Ingen smekmånad till inledning, direkt. Vi tror att stabila Inter blir för tufft, och väljer att spika tvåan.

7. Sassuolo – Roma, 12

José Mourinho har återigen hamnat i hetluften, redan inför den här matchen då han sagt att han inte tror att den utsedda domaren inte har den emotionella styrkan som krävs för att döma på den här nivån. Roma har varit någorlunda stabila på sistone, medan Sassuolo är ett lag som kan gå från att vara världsbäst till sämst i landet från en match till en annan. Här väljer vi att spela 12.

8. Udinese – Verona, 1X

Udinese är det bättre laget av dessa två, men även om man är väldigt svåra att besegra har man också väldigt svårt att lyckas vinna matcher. Inget lag i Serie A har kryssat lika många matcher som Udinese, som spelat oavgjort i åtta av sina tretton matcher. Här inleder vi med krysset, men tar sedan med ettan. 1X spelas således.

9. Barcelona – Atlético Madrid, 12

Barcelona har klar positivstatistik mot Atlético Madrid över de senaste åren, men det är egentligen inte mycket mer än så som talar för Xavis mannar i denna match. Laget har inte imponerat på sistone, inte resultatmässigt och absolut inte spelmässigt, medan Atlético ser riktigt starka ut. Visst spelar Barcelona på hemmaplan här, men det är inte på Camp Nou utan på lagets tillfälliga arena Estadi Olímpic Lluís Companys. Det går att vrida på vända åt detta åt olika håll och det är svårt att landa i vilket lag som kommer att vara mest lyckosamma. Vi väljer att spela en ”gafell”, 12.

10. Sevilla – Villarreal, 1

Varken Sevilla eller Villarreal har imponerat denna säsong, utan båda lag har underpresterat kraftigt. När lagen möts här håller vi ändå Sevilla som favoriter; laget har fördel av hemmaplan och på hemmaplan har man faktiskt fem raka matcher utan förlust. Vi ser också att svenska folket underskattar Sevilla här. Medan oddsen ger oss favoritskapet 48-26-27 har folket streckat 41-29-30. Då är det gott värde på ettan, som vi väljer att spika.

11. Marseille – Rennes, 1X2

Rennes tränarbyte till nygamle Julien Stéphan ser lovande ut, då tränaren inledde med 3-0 mot Maccabi Haifa i Europaspelet. Marseille övertygar inte men har en spets som man inte kan blunda för. Svåra förutsättningar här, och vi väljer att helgardera denna match.

12. Augsburg – Eintracht Frankfurt, X2

Hugo Larsson fortsätter att imponera för Frankfurt, som är ett svårslaget lag med blott två förluster denna säsong. Man har dock varit aningen tama framåt, och ett oavgjort resultat här känns rätt rimligt. Vi inleder med krysset, men väljer ändå att gardera med tvåan. X2 spelas.

13. Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund, 1

Bayer Leverkusen står för en sensationellt stark säsong, och har i detta nu resultatraden 11-1-0. Dortmund har inte varit särskilt stabila på bortaplan i ligaspelet under denna säsong, och just nu är Leverkusen ett starkare lag. Vi spikar hemmalaget.

Läs fullständigt Bayer Leverkusen – Dortmund speltips här.

topptipset
Äntligen får vi in lite svensk fotboll i Topptipset den 26 februari. Blandat med Premier League, La Liga och Serie A!
26 februari, 2024
topptipset
Missa inte topptipset under fredagen den 23/2. Flera intressanta matcher tar plats i Svenska Spels kupong.
23 februari, 2024
stryktipset
Lördagen den 24 februari bjuder på en omgång av Stryktipset. Vi ger speltips inför alla matcher i kuponger - och ger förslag på rader att spela på!
23 februari, 2024
europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
22 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 21 februari bjuder på matcher i Champions League + Premier League bland annat. Kolla in våra speltips i samtliga matcher!
21 februari, 2024
topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar