Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 nov, 2023

Europatipset – 26 november (26/11), vecka 47: Tips, förslag & analys

Europatipset den 26 november ger oss massvis av spännande matcher, när klubblagsfotbollen äntligen är tillbaka. Ta del av speltips med mera inför matcherna här!

Europatipset är i gång igen, och efter ett landslagsuppehåll är nu klubblagsfotbollen äntligen tillbaka. Vi tar oss an att tippa Europatipset denna söndag, och gör detta med ett 96-raderssystem. Det innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar.

Skulle ni vilja spela på blott några få av matcherna från kupongen kan vi tipsa er om Expekt. Titta i så fall även in oddsbonusar att spela med.

europatipset 26 november

  • Vårt system: 5 halvgarderingar + 1 helgardering
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Söndag 26 november, 14:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Tottenham – Aston Villa, 1X

Två lag som gått starkt under inledningen av säsongen, där särskilt Aston Villas prestationer är överraskande bra. Tottenham kommer dock hit med två raka nederlag, även om det i en match där man åkte på två röda kort och i en match där man var utan många försvarsspelare och tappade ledning till förlust på stopptid. Här tror vi Tottenham gör det bättre än i de två senaste matcherna, men vill ändå gardera oss med krysset. 1X spelas.

2. Everton – Manchester United, 2

Manchester United har sannerligen inte sett ut som något topplag denna säsong, heller, men man har trots allt vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher. Everton står för en ny, halvdan säsong och åkte på en rejäl smäll när man häromdagen fick tio poängs avdrag på grund av ekonomiska problem. Frågan är var spelarna befinner sig mentalt här, efter att ha gått från att ligga på säker mark till att plötsligt vara näst sist i tabellen. United är inget topplag, som sagt, men man är starka nog att slå Everton. Vi spikar 2:an här.

Här finner ni vårt Everton – Manchester United speltips.

3. Juventus – Inter, 1

Juventus har lite under radarn stått för en väldigt stark säsongsöppning, där man ligger på andra plats med resultatraden 9-2-1. Det är inga målkavalkader framåt direkt, utan mycket uddamålssegrar, men man tar sina poäng. Nu möter man Inter, som återfinns två poäng ovanför ”La Vecchia Signora” i tabellen. Inter har länge haft det svårt för Juventus, och är ”Juve” nu gör sina bästa resultat på länge tror vi inte att Inter får det lättare. Vi ritar dit singelettan här.

Läs vårt speltips till Juventus – Inter här.

4. Roma – Udinese, 1X

Roma har kommit i gång bättre på senare tid, och då inte minst på Stadio Olimpico där man har fyra raka segrar. Udinese har dock visat att man är riktigt svårslagna, och även om man inte vunnit så många matcher så har man heller inte förlorat ofta. Resultatraden 1-8-3 visar det tydligt. Vi känner att 1X är det mest rimliga att spela på denna match.

5. Empoli – Sassuolo, 12

Sassuolo kan vara det mest svårtippade laget i hela Serie A. Man vet aldrig var man har dem – de kan gå från att förlora mot Frosinone till att slå Juventus och Inter innan de åker dit hemma mot Monza. Detta var lagets fyra matcher mellan den 17 september och 2 oktober. Empoli är alltså ett lag Sassuolo kan städa av rätt enkelt en bra dag, men vill det sig sämre kan man lika gärna stå för en plattmatch och förlora. ”Gaffeln”, 12, spelas.

6. Frosinone Calcio – Genoa, 1

Två nykomlingar som båda gjort det bra strålar samman på Stadio Benito Stirpe denna söndagseftermiddag. Frosinone ligger på en imponerande tolfte plats i tabellen, och Genoa är inte mycket sämre på trettonde plats. När lagen möttes i Serie B ifjol vann Frosinone motsvarande möte, medan Genua vann när lagen möttes i Genova. Frosinone går starkt på hemmaplan även denna säsong, där man vunnit fyra av sina fem senaste. Samtidigt har Genoa fyra förluster på sina fem senaste. Här spikar vi hemmalaget.

7. Cádiz – Real Madrid, 2

Cádiz har förlorat fyra av sina fem senaste matcher, och då lär man inte få det lättare när motståndet heter Real Madrid. Här tror vi på en säker seger för Real, och vi spikar bortalaget.

8. Real Sociedad – Sevilla, 1

Sevilla är knappast i sitt bästa slag för tillfället, där man ligger på tolfte plats i La Liga. Real Sociedad däremot går mot ännu en fin säsong, och ligger på sjätte plats i tabellen. Här är det ”La Real” som går in som favorit, och det välförtjänta sådana. Vi tror att Real Sociedad vinner den här matchen, och spikar således hemmalaget.

9. Real Betis – Las Palmas, 1X

Det skiljer faktiskt bara en placering mellan lagen i tabellen, men ändå målas Real Betis upp som solklara favoriter här. Förståeligt till viss del, med tanke på att laget egentligen ”ska” vara bättre. Men prestationerna för dessa två lag talar för sig själv, och här kan vi inte räkna bort Las Palmas. Det ska dock mycket till för att besegra Real Betis på deras hemmaplan, och vi väljer att spela 1X.

10. Lyon – Lille, 2

Lyon ligger sist i Ligue 1, men fortsätter att övervärderas av såväl spelbolag som svenska folket på grund av att man är just Lyon. Här möter man Lille, som stått för flera fina säsonger på sistone och som vann Ligue 1 bara för ett par år sedan. Här spikar vi 2:an till gott värde.

11. Nantes – Le Havre, X2

Här menar vi att Nantes får oförtjänt stort favoritskap. Laget är knappast så mycket bättre än Le Havre, och det här kan gå lite hur som helst. Då spelar vi där värdet finns, och ritar dit X2.

12. Heidenheim 1846 – Bochum, 1X2

Match mellan två lag som tillhör och som kommer att fortsätta tillhöra Bundesligas nedre skikt. Bochum kryssar majoriteten av sina matcher, medan Heidenheim sällan kryssar. Vi tycker att den här matchen är svårtippad, och väljer att helgardera.

13. Hoffenheim – Mainz, 1

Mainz är riktigt svaga den här säsongen, och ligger på nedflyttningsplats. Visst har det börjat gå något bättre på sistone, men med det sagt är det knappast bra ännu. Hoffenheim däremot går bra, och ligger på sjätte plats. Man vinner den här matchen – spiketta!

topptipset
Äntligen får vi in lite svensk fotboll i Topptipset den 26 februari. Blandat med Premier League, La Liga och Serie A!
26 februari, 2024
topptipset
Missa inte topptipset under fredagen den 23/2. Flera intressanta matcher tar plats i Svenska Spels kupong.
23 februari, 2024
stryktipset
Lördagen den 24 februari bjuder på en omgång av Stryktipset. Vi ger speltips inför alla matcher i kuponger - och ger förslag på rader att spela på!
23 februari, 2024
europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
22 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 21 februari bjuder på matcher i Champions League + Premier League bland annat. Kolla in våra speltips i samtliga matcher!
21 februari, 2024
topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar