Zlatan Ibrahomvic om rollen som lagkapten - "För mig är Granen kapten"

Idag har det svenska landslaget haft en presskonferens där mycket kretsade om Zlatan Ibrahimovic come back i landslaget. På presskonferensen så ställdes mycket frågor angående hans roll i landslaget.

På presskonferensen frågade Zlatan på journalisternas frågor som sändes på bl.a. Expressen.

Det var en mycket mer ödmjuk Zlatan Ibrahimovic som mötte pressen. Han tog inte mycket plats för sitt ego – som man är van vid. Istället bestod svaren mest om att han ska vara en del av svenska landslaget

Zlatans Ibrahimoic nummer i landslaget

Zlatan Ibrahimovic berättade för pressen att det inte finns någon anledning att byta lagkapten i landslaget. Han verkade inte vara speciellt intresserad av diskussionerna om vem som blir lagkapten. När Zlatan slutade i landslaget så var han dåvarande kapten.

”För mig så är det Granen som är vår lagkapten. Så länge inte Janne (Andersson) säger något annat. Jag ser ingen anledning att byta något som har fungerat.”

Journalisterna frågade även om det stod klar om vilket nummer han kommer att bära.

Zlatan Ibrahimovic avslöjade hans nya nummer i den svenska landslagströjan. Det kommer bli nummer 11. Ett nummer som tidigare bars av Alexander Isak.

”Alexander Isak sa att jag kunde få 11:an, men att jag lovar att lämna tillbaka den efter 6-7 år – alltså när jag slutat i landslaget” säger Zlatan och skrattar.”

Han avslöjade även att Emil Forsberg hade erbjudit han att ta nummer 10. Men Zlatan Ibrahimovic tackade nej.

”Det är hans nummer. Jag vill starta ett nytt kapitell i landslaget och 11:an känns absolut bra. Det är inte viktigt för mig vilket nummer jag har eller inte Den gamla Zlatan skulle kanske ta 10:.an. Men just nu är det bara kul att få bära den gulblåa tröjan. Resten är oviktigt.”

Det var två av de frågorna som många hade efter att Zlatan nu har anslutit.

Stora förhoppningar på unga spelare

Zlatan verkar inspireras av att få spela med unga spelare – som har vuxit upp med Zlatan som idol.

”Unga och nya spelare är alltid intressant. Utveckligen går åt rätt håll och de blir bättre och bättre. Men om jag är deras idol.. På planen är vi ett lag. Inget annat. Men om de anser att jag är deras idol så har jag gjort något rätt iallafall.”

Till sist så frågade journalisterna om vad Zlatan tror om hur det går för Sverige i EM. Och hur långt han tror laget går.

”Jag hörde att ni nu skrivit att vi är favortier till guldet (skratt). Så ni har lagt ribban där – så vi får jobba hårt. Jag tror alltid på succé. Jag går alltid in i något för att vinna. Om jag kommer med till EM så vill jag vinna – ska jag vinna EM. ”

Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson
Stryktipset – 1 oktober (1/10): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 1 oktober (1/10): Tips, förslag & analys
Stryktipset lördag 1 oktober! Ta del av analyser och spelförslag på vägen mot 13 rätt! …
30 september, 2022 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Slovenien (27/9): Live stream & TV
Streama Sverige - Slovenien (27/9): Live stream & TV
Kolla in hur ni gör för att live streama Sveriges viktiga Nations League-match mot Slovenien! Se matchen direkt från Nations League.
26 september, 2022 | Emil Sandberg