Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 jun, 2017

Pa Konate missar U21 EM i Polen – Skadad

Truppen som Sveriges landslag kommer att åka ner till Polen med är klar. Fram tills bara några timmar sedan så var Pa Konate från Malmö FF med i denna trupp.

Han dras med en lårskada som inte ser ut att läka inna U21 EM 2017 kommer att dra igång. Därför har nu förbundskapten meddelat att Pa Konate inte kommer att vara med i truppen. Han kommer istället att ersättas.

Hans ersättare blir nu Egzon Binaku från BK Häcken. Ett stort glädjebesked för Egzon som nu får chansen att som nykomling slå sig in truppen. Tråkigare för Pa Konate som istället får följa tuneringen från åskådarplats.

back sverige

Spelare i U21 landslaget

I övrigt så ser alla andra spelare att vara friska och krya i den spelartrupp som Sverige kommer ta med sig till Polen.

Det innebär att alla andra spelare som var uttagna för drygt en vecka sedan består. Trots att inte Pa Konate kommer finnas som ett alternativ i backlinjen, så tycker vi att förstärkningen är helt okej.

Det kanske inte blir alltid som man tänkt sig, men att få in en debutant som Egzon Binaku kan vara något positivt. Truppen behöver i nuläget hungriga spelare som verkligen vill spela för sin plats.

Att ta med Pa Konate i spelartruppen var från början inte helt riskfritt. Malmö FF hade tidigare varnat det svenska landslaget för att Konates skada troligen inte kommer läka lagom till U21 EM 2017.

Därför var det lite av en chansning när förbundskapten Håkan Ericsson tog med Pa Konate i truppen.

Nu gäller det att hälsa Egzon Binaku välkommen till laget, och få han att känna sig bekväm i den något stressiga situationen.

Läs gärna med om Sveriges landslag i U21 EM – Trupp & matchschema.

svff logo

En bra väg att gå!

Att som spelare gå in i en U21 trupp i EM är något som ses som en stor chans. På läktaren så kommer det varje match att se fullt med agenter och spelarscouter. Dessa kommer att hålla koll på de spelare unga spelarna, för att sedan kunna lägga ett bud till framtiden.

Flera spelare från det svenska landslaget i U21 har startat sin proffskarriär efter tuneringen. Förra gången tog Sverige guld i tuneringen, vilket självklart gjorde att marknadsvärdet gick upp hos flera av de unga talangerna.

Nu hoppas vi att Sverige kan göra samma fina insats även i denna tuneringen. Se till att du inte missar något av den dramatik som det kommer att bjudas på under denna månaden.

Behöver du tips på hur du kan följa tuneringen så kan du läsa mer om hur du kan streama Sverige i U21 EM eller se på TV. I vår artikel så tar vi nämligen upp vilka kanaler och streamsidor som kommer att visa matcherna.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar