Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 24 aug, 2017

Följ lottningen av gruppspelet i Champions League via stream

Kval och playoff till Champions League är nu färdigspelat och grupperna ska ikväll lottas. Lottningen för gruppspelet är lite annorlunda än för hur strukturen var i kvalet. Vi tänkte gå igenom allt du behöver veta om lottningen till Champions League och hur du följer spänningen via live stream.

Innan lottningen finns det fyra olika potter med åtta lag i varje. Ett lag dras från varje pott för att sen utforma en grupp. Det innebär att ikväll kommer vi få se åtta grupper skapas under lottningen till turneringen med världens bästa klubblag, Champions League.

Champions League lottning

Såhär lottas Champions League

Det är som sagt fyra olika potter med åtta lag i varje. Nedan ser du alla lag och vilken pott de tillhör.

Pott 1

Real Madrid, Bayern München, Juventus, Benfica, Celsea, Shakhtar Donetsk, Monaco, Spartak Moskva.

Pott 2

Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, Porto, Manchester United.

Pott 3

Napoli, Tottenham Hotspur, Basel, Olympiakos, Anderlecht, Liverpool, Roma, Besiktas.

Pott 4

Celtic, CSKA Moskva, Sporting, Apoel, Feyenoord, Maribor, Qarabag, RB Leipzig

Varje grupp kommer innehålla ett lag från varje pott. Det gör alltså att till exempel Real Madrid inte kan hamna i samma grupp som Benfica. Lottningen av Champions League kommer följas av många fans som hoppas på att få en sån fördelaktig grupp som möjligt.

Lottningen av Champions League äger rum i Monaco och på plats kommer det finnas representanter från UEFA och de olika klubbarna. Med samma förhoppningar som supportrarna.

Champions League stream lottning

När startar gruppspelet i Champions League?

Varje lag spelar totalt sex matcher i gruppspelet. Det är alltså dubbelmöten där en vinst ger tre poäng. Alla matcher kommer att spelas på tisdagar och onsdagar. Med start 12 september.

Datum för gruppspelet i Champions League

  • Omgång 1: 12–13 september
  • Omgång 2: 26–27 september
  • Omgång 3: 17–18 oktober
  • Omgång 4: 31 oktober – 1 november
  • Omgång 5: 21–22 november
  • Omgång 6: 5–6 december

Efter gruppspelsomgångarna i Champions League är det såklart dags för slutspel. Men så långt har vi inte hunnit riktigt ännu. Nu ligger fokuset främst på att se hur grupperna utformar sig efter kvällen lottning i Champions League.

Undrar du hur man ser Champions League via live stream? Klicka dig vidare till vår guide för att komma igång med en live stream snabbt och enkelt. Vi tipsar och rekommenderar enbart seriösa streamingtjänster av högsta kvalitet.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar