Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 6 nov, 2018

Atletico Madrid – Borussia Dortmund: Inför & laguppställningar

Streama

Missa inte matchen där Atlético Madrid möter Dortmund på hemmaplan. Se matchen på Viaplay.

Viaplay tillhandahåller många Champions League matcher för alla som har ett konto med en aktiv prenumeration. Hart du inget konto kan du fixa det redan idag.

  • Match: Atletico Madrid – Borussia Dortmund
  • Datum & tid: Tisdagen 6 november kl. 21:00
  • Arena: Wanda Metropolitano
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Atlético Madrid

Oblak

Juanfran – Gimenez – Hernandez – Luis

Correa – Rodrigo – Partey – Niguez

Kalinic – Griezmann

Trolig laguppställning, Borussia Dortmund

Burki

Piszczek – Akanji -Zagadou – Guerreiro

Witsel – Delaney

Pulisic – Reus – Sancho

Alcacer

Uppseendeväckande Dortmund

Borussia Dortmund har överraskat oss genom att inte förlora en enda match denna säsong. I Bundesliga regerar laget på förstaplats, medan Bayern Munich ligger på tredje plats, 4 poäng bakom Dortmund. I Champions League följer samma melodi med alla vunna i gruppen. Detta är Dortmunds hittills bästa inledning på säsongen, på länge.

Atlético Madrid har spelat många oavgjorda i La Liga, och verkar därmed inte ha fått ordning på allt. På fjärdeplats tvingas Atletico reformera taktikerna och spelarna för att vinna både La Liga och Champions League.

Över åren har vi sett Atletico starka i Champions League, och därmed inget lag att underskatta. Men senaste säsongen medverkade inte Atlético i Champions League på grund av att de inte kom bland de kvalificerade i La Liga-tabellen. Istället medverkade Atletico i Europa League som slutade med att de vann finalen som därmed avancerade dem vidare till Champions League.

Senaste matchen mellan lagen i Champions League slutade med en hysterisk 4–0 vinst för Dortmund, som kontrollerade matchen i nittio minuter. Matchen gick inte som tänkt för Atletico som nu tvingas ställa om för att klå Dortmund på hemmaplan.

Atlético gick ut igår med att skriva på sin hemsida att nyckelspelarna Thomas Lemar och Stefan Savic missade gårdagens träning på grund av skador. Därmed förväntas duon avvaras denna match.

Speltips

Förra matchen gav oss en stark hint hur denna match kan komma att se ut. Matchen kännetecknades av många kontringar för Dortmunds del, och en svag defensiv för Atléticos del. Atlético kommer att behöva hitta ett sätt för att stoppa dessa kontringar, antingen genom att falla tillbaka som de brukar göra, eller genom att spela en hög linje.

Atlético har många skadade spelare som behövs för att spela bra mot storlag. Med tanke på Dortmunds form och friska spelare, så kommer troligtvis Dortmund att antingen vinna matchen eller spela lika.

Vi tror att matchen slutar som oavgjort till oddset 3.60 på Bet365

  • Tips: Oavgjort
  • Odds: 3.60 på Bet365

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar