Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 jan, 2018

Ekdal skadad – borta flera veckor

Sveriges landslagsmittfältare Albin Ekdal har skadat sig igen. Han blir borta från spel i flera veckors tid.

Albin Ekdal har några skadefyllda år bakom sig. Ända sedan han skrev på för Hamburger SV sommaren 2015 har han dragits med återkommande skadeproblem.
– Det är som vanligt med mig den senaste tiden, mycket småskador, sade Ekdal i december. Det är klart att det är tufft att inte få rytmen man behöver för att komma igång helt och hållet. Men det är bara att köra på. Jag spelade bra med landslaget under de matcher jag hann med och jag har gjort det helt okej här. Jag får hålla mig skadefri och köra vidare.

Oftast är det ryggen som spökat för Ekdal, men efter att ha kommit tillbaka från lårproblem i början av december, blir mittfältaren nu borta en tid igen.

Borta i minst tre veckor

I söndags spelade Hamburger SV träningsmatch mot Freiburg, och Ekdal drog på sig en smäll. Efter att ha undersökts ska Hamburger, enligt tyska tidningen Bild, ha kommit fram till att det rör sig om en skada på inre ledbandet. Albin Ekdal blir enligt tidningen borta i minst tre veckor.

Sedan Albin Ekdal lämnade Cagliari för Hamburger har han haft stora skadeproblem. Totalt har Albin Ekdal under dessa två och ett halvt år dragit på sig 15 skador, på grund av vilka han missat hela 36 matcher. Som längst har Ekdal hållit sig skadefri i en period på två månader och fem dagar, mellan december 2016 och februari 2017.

Johansson skadad sedan tidigare

Albin Ekdal är, när han är frisk, ordinarie i svenska landslaget. Ekdals centrala mittfältskollega Jakob Johansson är som bekant även han skadad, efter den korsbandsskada han ådrog sig i playoff-mötet med Italien på San Siro.

Jakob Johansson går nu en kamp mot klockan för att hinna bli frisk och återhämtad till sommarens VM-slutspel.
– Allt har gått som planerat hittills, vilket är jätteskönt, sa Johansson nyligen. Det är långt kvar till sommaren och VM, men också mycket kvar på min rehabilitering. Det är varierande hur lång tid det tar att komma tillbaka från en korsbandsskada. Jag vågar inte bygga upp några förhoppningar, vare sig till mig själv eller andra. Jag får ta det som det kommer. Blir det inget VM så är det så, säger Johansson.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar