Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 28 jun, 2017

Wimbledon 3-16 juli 2017 – Live streama tennis i världsklass

Den anrika och äldsta av Grand Slam-turneringarna hålls mellan den 3-16 juli 2017. Wimbledon som turneringen heter har spelats sedan 1877 och spelas på gräs i London. Hur du ser Wimbledon via live stream och lite annat om turneringen kan du läsa i vårt inlägg.

Att följa Wimbledon via live stream är enkelt och det går snabbt att komma igång. Det går även lika bra att följa tennisen via speciella tv-kanaler. Precis som i samband med alla stora nöjesevenemang går det att betta på Wimbledon, bäst odds och mest spelvärda odds listar vi nedan.

Såhär ser du Wimbledon via live stream

Det går tyvärr inte att se Wimbledon lagligt från Sverige via live stream. Det är Dplay som äger rättigheterna och det som krävs är ett sportabonnemang för att få tillgång till tennisen. För en billig peng får du tillgång till hela mästerskapet samt annan aktuell sport.

Du kan även se den stora tennis-turneringen på din teve. Kanalen som sänder är Europsport och de sänder hela dagarna från London. Är du ute efter ett mer flexibelt sätt att se Wimbledon är live stream perfekt, då kan du se turneringen på din mobil, surfplatta eller dator vart du vill. Streama tennis online passar därför dig som gärna sitter framför teven eller dig som ofta är på språng.

Hur du live streamar Wimbledon är alltså väldigt enkelt, klicka dig vidare till Dplay och skapa ett nytt konto. Sedan har du tillgång till flera timmar sport i full HD kvalitet..

Roger Federer och Karolina Pliskova är favoriter

Om man ser till hur spelbolagen satt sina odds är de två superstjärnorna turneringens stora favoriter. Fjolårets Wimbledon-mästare Andy Murray, som är rankad etta i världen, är också en het kandidat till turneringssegern. Men Roger Federer har varit fantastisk hela 2017 och har totalt vunnit 24 av 26 matcher.

På damsidan är det den tjeckiska Karolina Pliskova som är favorit, hon har vunnit två titlar 2017 och totalt 32 av 41 matcher. Men hon kommer få tuff konkurrens av landskvinnan Petra Kvitova. Trots att Kvitova haft ett tuff år med en tragisk händelse där hon blev knivhuggen i sitt hem, har hon kommit tillbaka och visat upp en tennis i världsklass.

Det är många kända namn och alla drömmer givetvis om att ta hem en av de mest kända tennis-turneringarna i världen. Hur det går för stjärnorna kan du följa genom live stream den 3 – 16 juli.

Betting & odds på Wimbledon

På herrarnas sida är det Roger Federer som har lägst odds, 3.25, tätt följt av Andy Murray som har ett odds på 4.33. Rafael Nadal är även han en kandidat som kan gå hela vägen, han har ett odds på 5.50 att ta hem Wimbledon 2017. Det kan vara svårt att förutspå vem som ska vinna, därför är detta inga odds som lämpar sig för större insatser.

Som sagt är Karolina Pliskova och Petra Kvitova favoriter till turneringssegern. De har 5.50 respektive 6.00 i odds medans den som har tredje lägst odds, Gabrine Muguruza, ligger på 11.00. Det är ett betydligt större hopp än på herrarnas sida och det säger en hel del om de två tjeckernas överlägsenhet inom damtennisen.

Samtliga odds är hämtade från bet365 där man även kan spela på individuella matcher innan och under de spelas. Fördelen med bet365 är att de oftast erbjuder riktigt bra odds på just Wimbledon. Kolla in vår post om bonus på betting för att få en så stor starkassa som möjligt.

Wimbledons historia

9 juli 1887 spelades den första Wimbledon-turneringen, fastå då med lite annorlunda regler än vad vi har idag. Den som stod som fjolårets vinnare behövde bara spela en match för att försvara sin Wimbledon-titel och resterande var tvungna att kvala sig till platsen att utmana. Systemet kallas för All Comers Round och den avgörande matchen kallas Challenge Round. Det avskaffades 1922 och blev mer likt systemet vi följer idag.

Den allra längsta tennismatch som någonsin spelats spelades under Wimbledon. Eftersom det inte finns ett tiebreak i turneringen måste man vinna det avgörande setet med minst två games marginal kan matcherna bli väldigt långa. Den längsta någonsin var mellan John Isner och Nicolas Mahut. Matchen pågick i 11 timmar och fem minuter och spelades över tre dagar.

Förhoppningsvis slipper vi se en så lång match i årets upplaga av turneringen. Skulle det dock hända och du känner dig lite uttråkad kan du testa dina sportkunskaper i vår fotbollsquiz.

William Renshaw är den som vunnit turneringen flest år i följd, närmare bestämt sex år. Samma facit hittar vi även på damsidan där Martina Narvatilova. Vår svenska storstjärna Björn Borg var nästan uppe på samma nivå men fick nöja sig med fem Wimbledom-titlar i följd, precis som Roger Federer.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar