Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 sep, 2017

Värsta krascher & olyckor inom Speedway

Under många år så har säkerheten runt omkring sporten speedway förbättras. Många har menat på att det är en farlig sport som inte är lämlig för någon.

Kritiken mot sporten är överdriven enligt många speedwayförare. Däremot menar de på att man måste veta vad man håller på med, och alltid ha ett säkerhetstänk under tiden man kör sina race.

Här kommer vi att samla några av de krascher och olyckor inom speedway. Många av dessa är ganska otäcka, och de tittare som är väldigt känsliga för denna typ av olyckor varnas.

Samling med speedway olyckor

Du kommer att kunna se några av de värsta krascherna från Speedway. Klippen är hämtade dels från Sverige och den svenska elitserien. Andra klipp kommer från stora Grand Prix tävlingar där världens bästa förare kör för sina landslag.

Säkerheten under en tävling i speedway är alltid hög. De har hela tiden försökt att finslipa säkerheten med hjälp av olika åtgärder.

Det finns alltid ambulanspersonal på plats under en tävling, eller en match i speedway. Dessutom har de förbättrat skydden, eller den sarg som omger banan som förarna åker på.

Anledningen till att många olyckor och krascher sker i speedway är inte speciellt konstig. Det är den mest fysiska motorsporten som finns, och det blir ofta lägen där förare väljer att åka i samma spår.

En viss kontakt mellan speedway-förare är tillåten, men gör man övertramp i denna regel så leder det ofta till utslutning av föraren som då missar de heat som han eller hon skulle kört.

Det är en del svenskar som åkt på olyckor genom åren. Starkast minne har man kanske från 1999 då vår största svensk inom speedway någonsin var med om en otäck krasch. Det var då Tony Richardsson som blev påkörd av Jason Crump och hamnde i den skyddsvägg som finns omkring banan.

Speedway må vara en ganska liten sport ur ett världsligt perspektiv. Däremot är det inte en konstig sport för de flesta som någongång upplevet en tävling.

speedway heat

Se live!

Att speedway är en sport där det finns mycket risker verkar locka en publik. Många vill självklart inte se någon förare skada sig allvarligt, men det har blivit en naturlig del av speedway att det förekommer krascher.

Det finns ett stort intresse för den sport som ibland kallas för ”världens farligaste sport”. Därför är det inte helt ovanligt att svenskar letar efter live streams för att kunna följa den inhemska ligan.

Om du skulle vilja streama speedway live från Elitserien eller från en het Grand Prix-tävling så rekommenderar vi dig vidare till streamsidor på nätet där du kan se sporten på.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar