Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 jul, 2017

Topplista – Bästa spelen inom sport

Om du inte är en atletisk idrottsutövare så finns det andra sätt att tävla inom sport. Det finns massor av olika sportspel till dator och TV som du kan använda dig av.

Många känner säkert till de dator- och TV-spel som EA sports har tillverkat, och som har blivit stora succéer. Här tänkte vi rada upp några av alla spel inom sporten som vi tycker är värda att testa på dator eller via TV-spel.

I listan så kan du få tips på spel som du själv kan köpa hem till din dator eller till konsol. Ta gärna hjälp av våra tips för att få hem de bästa sportspelen enligt vårt tycke.

Lista med sportspel

Listan är helt oberoende, och vi går själva på våra erfarenheter av sportspel. Oftast så handlar det om att du som spelare gillar de spel som handlar om den sporten som du är främst intresserad av. Kolla in vår lista nedanför.

1. FIFA

Det helt klart mest populära fotbollsspel som finns att köpa är FIFA. Det är ett dator- eller TV-spel som är tillverkat av EA-sports, och har under en lång tid funnits ute på spelmarknaden. Detta fotbollsspel har flera miljontals spelare världen över, och räknas med bland de populäraste spelen genom tiderna.

FIFA har sedan starten hela tiden filat på att göra sitt spel bättre och bättre. Första versionen släpptes 1993 och är väldigt långt ifrån det FIFA som vi kan se idag.

Varje år släpper FIFA ett nytt spel som är fyllt med förbättringar, uppdateringar och nya spelare. FIFA hämtar nämligen alla trupper som finns på riktigt, och ger oss chansen att spela med lag och spelare som existerar på riktigt.

FIFA är det mest prioriterade sport- och fotbollsspelet som finns, och vi tycker alltid EA-sport lyckas bra när de släpper nya uppdateringar för i stort sett samma spel.

2. NHL

På en andra plats på vår lista så hittar vi ytterligare ett spel från EA-sports. Detta spel kan man säga är hockeyns motsvarighet till FIFA.

Första upplagan av tv-spelet NHL släpptes redan år 1991. Då var grafiken, spelkänslan, och utvecklingen av dator- och TV-spel under uppbyggnad. Vilket märks tydligt om man jämför med dagens NHL-spel.

Likt som FIFA så släpper EA-sports varje år en ny upplaga av NHL, vilket ger oss spelare massor av förbättringar. En sak som verkligen revolutionerade detta hockeyspel via TV-spel var när man fick möjligheten att styra klubban med en spak, istället för med knappar.

Utvecklingen av sportspel går väldigt snabbt, och det är enkelt att jämföra de äldre och nya versionerna av NHLs hockeyspel.

3. Mer Innebandy

På vår lista så kan vi inte missa att ta med ett väldigt klassiskt sportspel. Detta spelet är det en innebandyspel som någonsin har släppts, och skapades redan 1997. Spelet är framtaget av dryckestillverkaren Mer, och blev en stor succé i Sverige.

Spelet må ha mycket skavanker om vi kollar till grafik, teknik, och uppdateringar. Däremot tycker vi att spelet har en mycket unik och speciell känsla.

Extrapoäng till spelet är att det är helt på svenska, och har en rolig sportkommentator som hela tiden uppdaterar om vad som händer i matchen. Spelet finns endast som en version att spela på datorn, vilket innebär att det inte finns som TV-spel.

Tyvärr har det inte kommit någon uppföljare av Mer Innebandy, men frågan är om det verkligen behövs?

4. Tony Hawk Underground

Ett spel som skapades av Neversoft och utgivet av Activision. Tony Hawk Underground kom ut redan 2003, men räknas idag till ett riktigt klassiskt dator- och TV-spel. I spelet så kommer du att få utöva skateboard, som nu mer är en sport.

Tony Hawk Underground går att spela i ett ”story-läge”, vilket skiljer sig ifrån de allra flesta sportspel som finns. Där kommer du att få ta din karaktär från botten till toppen inom skateboardens värld.

Många har hyllat spelet som har fått flera uppföljare, men i detta fall så tycker vi att orginalet är roligast!

5. EA Sports UFC

I takt med att sporten MMA & UFC växer sig allt större, så skapades ett spel till datorn eller konsol. Detta spelet fick snabbt en succé ute bland alla sportintresserade spelare. I detta spel så kommer du att kunna styra och slåss med stora fighters som finns på riktigt.

Känslan i spelet är det verkligen inget fel, och grafiken känns verkligen välutvecklad. Det känns svårt att skapa ett fightingspel, men vi tycker speltillverkaren EA Sports har lyckats ännu en gång.

På omslaget till detta spel så hittar vi den svenska fightern Alexander Gustafsson. Självklart är det även möjligt att slåss med The Mauler väl inne i sportspelet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar