Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 aug, 2018

Topp 10: Mest populära lagen i världen

Real Madrid har tre år i rad visat att man är världens bästa klubb. Men vilken klubb är egentligen mest populär? Här går vi igenom vilka 20 fotbollsklubbar i världen som har mest följare på Facebook.

Real Madrid har vunnit Champions League de tre senaste säsongerna och är således det bästa klubblaget i Europa och världen. Men vilka är egentligen bäst vid sidan av planen?

Vi har kollat upp hur många följare världens storklubbar har på Facebook, vilket visat att Real Madrid är störst även utanför planen. Klubben har hela 109 miljoner följare. Tätt bakom Real finner vi Barcelona, och därefter tre engelska klubbar.

Någonting som är anmärkningsvärt är Juventus stora lyft den senaste månaden. Sedan den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren Cristiano Ronaldo skrev på för klubben har klubben fått omkring 20 procent mer följare.

10. Liverpool

32 miljoner följare på Facebook

9. Juventus

34 miljoner följare på Facebook

8. PSG

35 miljoner följare på Facebook

7. Manchester City

35 miljoner följare på Facebook

6. Bayern München

37 miljoner följare på Facebook

5. Arsenal

38 miljoner följare på Facebook

4. Chelsea

48 miljoner följare på Facebook

3. Man United

74 miljoner följare på Facebook

2. Barcelona

103 miljoner följare på Facebook

1. Real Madrid

109 miljoner följare på Facebook

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar