Skidskytte VM 2023 – Schema, odds & stream

Årets upplaga av skidskytte VM 2023 kommer att arrangeras i Oberhof, Tyskland. Dit kommer Sverige med stora förhoppningar på medaljer. Vi hjälper dig med schema, tv tider och odds inför VM i skidskytte 2023.

Kolla in vår guide för att få full koll på vilka tider och datum som gäller för tävlingarna. Vi samlar även övrig info om skidskytte VM 2023 i Obershof, Tyskland i vår guide.

Vad: VM i skidskytte 2023
Datum: 8 – 19 februari
Vart: Obershof, Tyskland
Live stream & TV: SVT1 & SVTPlay
Speltips: Sverige tar totalt 8 medaljer
Bäst odds: > NordicBet – Få 500 kr i bonus

Sänd Skidskytte VM på TV & live stream

Det är SVT som har rättigheter att visa alla tävlingar från skidkskytte VM 2023 via live stream & på TV. Det innebär att många i Sverige har möjlighet att se skidskytte gratis under VM i Obershof.

Alla tävlingar kommer att sändas på SVTPlay – och möjliga att streama från hela Sverige. Du behöver inget konto eller abonnemang för att se skidskytte VM streams online. Alla dina sport streams är gratis med SVTplay.

Det är framför SVT1 som kommer visa tävlingarna på TV. Vissa tävlingar kan sändas på SVT2. De flesta har redan tillgång till dessa TV-kanaler som sänder skidskytte VM.

 • Live stream: SVTPlay
 • TV: SVT1 & SVT2

Schema med datum & tider

För att veta när du kan följa tävlingarna från skidskytte VM 2023 live – så har vi skapat ett schema. Det är ett program med alla tider och datum för tävlingar som ska avverkas innan mästerskapet är slut.

Schemat för Skidskytte VM 2023 startar med en stafett. Redan från start av programmet har Sverige goda chanser att plocka medaljer. Se alla tider och datum nedanför.

Datum & tid Tävling i schema:
8/2, kl. 14:30 Mixedstafett (D & H)
10/2, kl. 14:30 Sprint – 7,5 km (Damer)
11/2, kl. 14:30 Sprint – 10 km (Herrar)
12/2, kl. 13:25 Jaktstart – 10 km (Damer)
12/2, kl. 15:30 Jaktstart – 12,5 km (Herrar)
14/2, kl. 14:15 Distans – 20 km (Herrar)
15/2, kl. 14:15 Distans – 15 km (Damer)
16/2, kl. 14:55 Singelmixedstafett (D & H)
18/2, kl. 11:45 Stafett – 4×7,5 km (Herrar)
18/2, kl. 15:00 Stafett – 4×6 (Damer)
19/2, kl. 12:30 Masstart – 15 km (Herrar)
19/2, kl. 15:15 Massstart – 12,5 km (Damer)

Skidskytte VM 2023 odds

Under hela VM i skídskytte så finns det gott om odds att spela på. Många svenska betsidor kommer att erbjuda betting under skidskytte VM. Vi kommer här tipsa om några av de bästa oddsen under mästerskapet.

Vi kommer även med tips på bettingsidor som vi tycker är extra bra för skidskytte odds. Där kan du se om du hittar en bra bonus att använda på skidskytte VM 2023.

Vi har valt att samla skidskytte VM odds från de mest populära och mest nervkittlande tävlingar som finns i schemat. Du kan se odds från alla tävlingar inne hos de sidor som har skidskytte odds att spela på.

Stafett (damer)

Lag: Odds från Bet365
Frankrike 2.50
Sverige 2.75
Tyskland 5.50
Norge 6.50
Italien 8.50

Stafett (Herrar)

Lag: Odds från Unibet
Norge 1.15
Frankrike 6.50
Tyskland 9.00
Sverige 13.00
Schweiz 126.00

Masstart, 15 km (Herrar)

Lag: Odds från Unibet
Johannes Thingnes Bö 1.65
Strula Holm Lägreid 6.50
Vetle Sjåstad Christiansen 8.50
Emilien Jaquelin 16.00
Quetin Fillon Mailet 19.00
Martin Ponsilouma 21.00

Masstart, 15 km (Damer)

Lag: Odds från Unibet
Julia Simon 3.00
Elvira Öberg 4.00
Marte Roiseland 6.00
Lisa Vitozzi 8.00
Denise Hermann 9.00
Hanna Öberg 11.00

 

Bonus för skidskytte VM?

Om du letar efter en ny bettingsida som har en riktigt bra oddsbonus för nya spelare så behöver du inte leta länge. I vår lilla lista så tar vi fram spelbolag som har både en välkomstbonus på odds – men också bra odds inför skidskytte VM. Perfekt tillfälle att hämta erbjudanden inför ett stort mästerskap.

 • tick mark Användarvänligt
 • tick mark Stort utbud av odds
 • tick mark Oddsboostar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor: Läs här

 • tick mark Världens största bettingsida
 • tick mark Högklassiga live streams
 • tick mark Några av de bästa oddsen

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sveriges trupp

Den trupp som får chansen att åka med och tävla under skidskytte VM 2023 består av totalt 10 åkare. Fem på damsidan – och fem på herrsidan.

Damer:

 • Elvira Öberg
 • Hanna Öberg
 • Linn Persson
 • Mona Brorsson
 • Anna Magnusson

Herrar:

 • Sebastian Samuelsson
 • Martin Ponsilouma
 • Jesper Nelin
 • Peppe Femling
 • Emil Nykvist

Det finns inga stora överraskningar i Sveriges trupp till skidskytte VM 2023. Det som kanske är lite överraskande är att Emil Nykvist att får åka med landslaget. Detta på bekostnad av Oscar Brandt som petas från svenska truppen.

Det blir heller ingen Stina Nilsson. Det ser inte ut att gå spikrakt i utvecklingen för den tidigare skiddrottningen. Det blir ingen VM i Obershof – istället så är det Mona Brorsson och Anna Magnusson som får förtroendet.

Resultat från skidskytte VM

För dig som vill kunna följa alla resultat från Skidskytte VM 2023 så bör du kolla in den officiella hemsidan för IBU – www.biathlonworld.com. Där kommer de i realtid att uppdatera Skidskytte VM resultat. Från alla tävlingar – men även från VM i stort.

Vi på Sportal.se kommer även att uppdatera med en medaljliga. Det är en tabell där du kan själv följa vilket landslag som plockar hem flest medaljer från skidskytte VM 2023.

Speltips – så många medaljer tar Sverige?

Sverige är ett av de starkare landslagen som finns med till skidskytte VM 2023. Detta tack vare systrarna Öberg. Under säsongen så har vi sett Elvira Öberg klistrat sig fast i toppen som en favorit i de allra flesta loppen.

Hanna Öberg kommer med fina resultat och en uppåtgående trend strax innan VM i Obershof. Vi vet att hon har massor av kapacitet och potential för att ta flera medaljer. Både i stafett och individuellt.

Två outsiders för medaljer för svensk del är Anna Magnusson och Linn Persson. Båda har visat sig vara mycket stabila skyttar med hyfsad fart under skidorna. Det har räckt för Magnusson att ta en medalj i världscupen. Stämmer allt så kan hon göra om detta under VM.

På herrsidan så ser det inte lika roligt ut. Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma letar efter formen för att kunna vara med och tampas med giganten Johannes Bö. Det ska till mycket för att det inte ska vara norske Johannes Bö som lämnar Obershof som skidskyttekungen.

Det som är roligt för säsongen 2022/23 är att Jesper Nelin har tagit steg framåt i karriären. Han visar ett betydligt bättre skytte och en bättre fart i spåren än vi sett tidigare år. Om det blir en individuell medalj för Jesper Nelin låter vi vara osagt. Vi lämnar det vid att chansen finns!

Mona Brorsson, Emil Nykvist och Peppe Femling har sina chanser till medalj under stafetter. Det är inget som tyder på att någon av dessa har kvalitét och formen för att åka till sig en individuell medalj. Ingen blir gladare än oss om vi har fel.

Vårt speltips kommer att vara att Sverige tar totalt 8 medaljer under skidskytte VM 2023. Det är att jämföra med det föregående världsmästerskapet 2021. Då tog Sverige 6 medaljer.

Andra nyheter

Streama Sverige – Azerbajdzjan: Se live stream & TV (27/3)
Streama Sverige – Azerbajdzjan: Se live stream & TV (27/3)
Titta in & se hur du kan sända Sverige - Azerbajdzjan via live stream eller på TV. Vi visar gratis hur du streamar online & kanal som sänder live.
27 mars, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här! …
24 mars, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV! …
23 mars, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie.Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.