Skidskytte (Världscupen) 2021 & 2022: Schema & TV

Skidskytte (Världscupen) 2021 & 2022: Schema & TV

Se vår guide över säsongen för skidskytte 2021/22. Här samlar vi ett schema & program inför alla tävlingar vi har att vänta.

Det svenska skidskyttelandslaget (både damer & herrar) har många tävlingar att se framemot under 2021/2022. Se till att du inte missar att titta på skidskytte på TV. Läs om vilka världscupstävlingar som avgörs idag!

Denna säsong så kommer det inte anordnas ett skidskytte VM. Häng inte läpp över det. Vi har massor av skidskytte på TV att se under OS 2022.

Streama vintersport online

Se sport hos Bet365

> Streama här

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Skidskytte 2021/22 sänds på TV och live stream. Du kan se världscupen på SVT1, SVT2 eller Eurosport. Du kan streama skidskytte genom SVTPlay eller EurosportPlayer. Läs mer om live streaming och TV för skidskytte nedanför vårt program. Dessvärre så kommer Vinterstudion 2022 se lite annorlunda ut mot tidigare år.

Världscupen 2021/22 – Program & schema

Här nedanför så radar vi upp ett program för världscupen i skidskytte. Du kan följa med i schemat för att inte missa någon tävling under vintersäsongen.

Premiär för världscupen i skidskytte kommer att starta den

Östersund, Sverige (27/11 – 5/12)

Premiär i världscupen för skidskytte 2021/22 kommer att ske i Sverige. Det är den fina stadion i Östersund som kommer att användas för årets första tävlingar. Här bjuds det på distans, sprintlopp, och stafetter. Intensiv och nervös långhelg i Östersund är att vänta!

Hochfilzen, Österrike (10/12 – 12/12)

Den andra tävlingen i världscupen 2021/22 i skidskytte kommer att anordnas i Tyrolen i Österrike. Här finns ett otroligt stort intresse för sporten. Det väntas valfärda tusentals fans till den lilla staden Hochfilzen med endast 1200 invånare.

Annacy, Frankrike (17/12 – 19/12)

Staden som ansökte om OS 2018 – Annacy i Frankrike – blir den tredje hållplatsen för landslagen i skidskytte. Här kommer det endast ordnas med individuella lopp för löparna. Inga stafetter att vänta.

Oberhof, Tyskland (7/1 – 9/1)

Efter ett kortare uppehåll för jul och nyår – så drar åter tävlingarna gång igen. Nu blir det Oberhof i Tyskland som är klassisk mark för skidskytte. Här har svenskar haft stora framgångar under både VM och världscupen.

Ruhpolding, Tyskland (12/1 – 16/12)

Tåget går sedan vidare till Tysklands andra stora ort för skidskytte – nämligen Ruhpolding. Nya tävlingar att vänta i sprint och stafetter för landslagen. Den stora skidskytte-profilen Wolfgang Pichler kommer från denna by.

Antholz, Italien (21/1 – 23/1)

En tysktalande byn i Italien som ligger precis på gränsen till Österrike. På hög höjd så ställs många skidskyttar på prov. Med erfarenhet så kan tävlingarna i Antholz vara knepiga för idrottarna att genomföra. En tävling med stora skrällchanser helt enkelt.

OS 2022 i Peking (4/2 – 20/2)

Världscupen i skidskytte håller ett uppehåll för OS 2022 i Kina. Du kan läsa mer om OS 2022 på TV & tablå här.

Kontiolax, Finland (3/3 – 6/3)

Strax efter OS så fortsätter välrdscupen i skidskytte 2022 i Finland. Närmare bestämt i Kontiolax som är en by i den östra delen av landet. Detta blir den sista tävlingen med herr- och damstafetter för säsongen.

Otepää. Estland (10/3 – 13/3)

I Estland brukar det vara hårda väderförhållande för skidskyttarna. Vi får hoppas på ett lugnt väder när tävlingarna ska avgöras. Här avgörs de sista mixed-stafetterna för säsongen. Efter tävlingarna i Otepää så finns inga chanser att justera resultatet i stafettcupen.

Oslo, Norge (18/3 – 20/3)

Säsongen 2021/2022 startar i norden – och avslutas i Norden. De klassiska tävlingarna i Oslo kommer att bli de sista för säsongen. Förhoppningarna ligger i att det ska vara jämnt i toppen av världscupen – så avslutningen blir riktigt spännande.

Skidskytte på TV

Vill du titta på skidskytte 2021/2022 på TV? Då kommer du kunna ta hjälp av SVT1 och SVT2. Det kommer nämligen vara SVT som visar världscupstävlingarna från skidskytte säsongen. Även Eurosport kommer att visa utvalda tävlingar på TV.

Du följer tävlingarna genom att antingen titta på TV eller se tävlingarna via live stream på nätet. Du använder dig av SVTPlay om du vill kunna streama skidskytte under säsongen. Allt detta är helt gratis.

 • TV-kanaler: SVT1, SVT2 & Eurosport
 • Kostnad: Gratis

Se via live stream

En del supportrar till det svenska skidskyttelandslaget kommer att vilja se tävlingar via live streaming. Du kan då ta hjälp av våra råd här nedanför för att streama skidskytte på nätet.

 • Gå till SVTPlay
 • Hitta live streams från skidskytte
 • Starta sändningen

Svenska skidskyttelandslaget inför säsongen

Det står nu klart vilka damer och herrar som kommer finnas med i landslaget under säsongen 2021/22.

Sverige har ett starkt lag som förväntas att ta pallplaceringar i både världscupen och under OS. Du kan se alla som ingår i skidskyttelandslaget under säsongen här nedanför.

Damer

 • Hanna Öberg – Född 1995 och är Sveriges drottning i landslaget. Den åkare som vi har största förhoppningarna på under säsongen. Låt henne klara av pressen!
 • Elvira Öberg – Lillasyster Öberg finns med i truppen. Snabb i spåret – sämre i skyttet var facit från förra säsongen. Stor utvecklingspotential!
 • Linn Persson – Stabil skytt från Värmland som blivit mer eller mindre given i det svenska stafettlaget på damsidan. Stabilt skytte – sämre kräm i spåret.
 • Mona Brorsson – En svängig karriär har bjudit på både fina medaljer – men även tuffa formsvackor. Hittar Mona formen under säsongen så är det ett fint tillskott i den svenska truppen.
 • Anna Magnusson – Född samma år som Hanna Öberg. Har visat sig vara en stark pjäs i stafetter. I det individuella så har det inte släppt alls för Anna Magnusson i världscupen.
 • Johanna Skottheim – Åkaren med det otroligt passande namnet överträffade sig själv – och förvånade Sverige med en individuell pallplats i Kontiolax förra säsongen. Här finns det höga tankar inför kommande säsong.
 • Stina Nilsson – Sveriges absolut mest spännande skidskytt. Stina Nilsson är ny i sporten – men välkänd sedan hon varit världsmästare i längdskidor. Har hon slipat skyttet inför säsongen så kan det bli mycket roligt att följa Stina Nilsson.

Herrar

 • Sebastian Samuelsson – Det första namnet som sätts upp i skidskyttelandslaget för herrar är Sebastian Samuelsson. I bagaget finnsmedaljer från både VM och OS – samt flera pallplatser i världscupen.
 • Martin Ponsilouma – Föregående säsong blev ett genombrott för Martin Ponsilouma. Han hamnade flera gånger på pallen – och under VM så plockade han hem tre medaljer (varav 1 individuellt guld)
 • Peppe Femling – En svajig skidskytt som ibland frälser – men även sätter stafettlaget i klistret. Han har en ganska lång erfarenhet av världscupen som han åkte första gången år 2014.
 • Jesper Nelin – Ännu en skidskytt som är främst en del av Sveriges stafettlag. Vid individuella tävlingarna så slutar Jesper Nelin inte sällan mellan 15:e – 50:e plats.

Spela på odds under säsongen!

Alla dessa tävlingar kommer att finnas med bland oddsen hos spelbolagen. Det innebär att du varje helg kommer att kunna öka spänningen med hjälp av betting på nätet.

Alla svenska betsidor har inte odds från skidskytte. Vi kan dock rekommendera dig till Bet365 odds i Sverige för att få möjligheter att hela tiden spela på de bästa oddsen från sporten.

Det händer även att vi ger dig odds tips inför stora tävlingar. Där ger vi dig våra analyser och tips på vilka odds som vi kommer att spela på. Det går även att hitta till en gratis oddsbonus som möjliggör riskfria spel på vintersport eller skidskytte. Det är återigen något som vi på Sportal.se kan hjälpa dig att hitta.

 

 

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson