Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 26 maj, 2017

Såhär kan du streama NHL slutspelet 2017

Även om vi närmar oss juni pågår fortfarande slutspelet i NHL. Det är äntligen framme vid Stanley Cup final där Pittsburgh Penguins ställs mot överraskningen Nashville Predators. Hur vi tänker kring matchserien och hur du kommer igång med en live stream kan du läsa om i vårt inlägg. Viaplay är det som äger rättigheterna och som sänder Pittsburgh – Nashville via live stream.

Nashville Predators tog klivet in i världens bästa hockeyliga 1998. Sedan dess har laget tillhört mellanskiktet i ligan och har inte utmärkt sig vidare spektakulärt. För ens denna säsongen då laget verkar ha fått allt att stämma, nya unga stjärnor har tagit stora kliv i sin utveckling och blivit några av ligans hetaste spelare. Samtidigt har målvakten Pekka Rinne fullständigt dominerat i slutspelet.

Det är första gången i klubbens historia som de går vidare från andra slutspelsronden. För Pittsburghs del var det sjätte gången laget vann konferensfinalen och skulle de vinna Stanley Cup finalen blir det klubbens femte seger.

Stanley Cup slutspelet live stream

Har man inte följt slutspelet särskilt noggrant är finalen något man verkligen bör följa. Atmosfären är helt i sitt slag och hockeyn är av absoluta världsklass. Extra roligt är det att vi har så många svenskar i finalen. Nashville har fem svenskar och Pittsburgh har två. Hur du gör för att se Pittsburgh – Nashville via live stream ska vi hjälpa dig med.

För att följa Stanley Cup slutspelet via live stream krävs det att du skaffar ett konto hos Viaplay. Det är inte kostnadsfritt, utan man tecknar ett abonnemang helt utan bindningstid. Då får man inte enbart tillgång till att live streama NHL utan även mängder av annan sport är tillgänglig. Det finns många fördelar med att välja live stream hos Viaplay.

  1. Matcherna sänds alltid i väldigt hög kvalitet.
  2. Du har tillgång till mängder av olika sporter.
  3. Matcherna kan ses i efterhand.
  4. Du kan se live stream på olika enheter, mobil, dator, surfplatta, Apple TV och Chromecast.

Så allt som krävs för att du ska kunna följa Pittsburgh – Nashville via live stream är ett konto hos Viaplay.

Betting på Stanley Cup finalen

Att lägga ett eller flera odds på NHL är enkelt och bet365 har massvis av olika speltyper att spela på. Spela på enskilda matcher eller vilket lag som tar hem hela slutspelet. Vi på sportal kommer att förse dig med speltips på samtliga matcher i Stanley Cup finalen. Där kan du läsa om hur läget i laget ser ut, vilka spelare som är heta och så vidare. Där vi även listar de mest spelvärda oddsen enligt oss.

Det är enkelt att komma igång med NHL betting och tips på odds kommer dyka upp lagom till matchstarterna.

Att säga vilka som är favoriter till att ta hem Stanley Cup-pokalen är oerhört svårt. Det är de två bästa lagen i ligan och under slutspelet är Nashville det laget som imponerat mer än Pittsburgh. Men det som talar för Pittsburgh är deras hemmafördel. Nashville har vunnit tolv matcher och endast förlorat fyra. Pittsburgh har givetvis lika många vinster men har fölorat tre matcher mer.

De tre hetaste spelarna i finalen

Att bara plocka ut tre spelare är en utmaning, men dessa tre är de som visat ha störst påverkan i sina respektive lag enligt oss.

3. Filip Forsberg, Nashville Predators

Inte bara för att Forsberg är ett av våra svenska stjärnskott. Utan för att han har lett laget framåt genom hela slutspelet. Han leder +/- ligan helt överlägset och har på 16 matcher gjort 15 poäng.

Forsberg har gjort poäng sju matcher i rad och visat att han inte bara är att räkna med i det offensiva spelet. Han är en ytterforward som tar jobbet över hela banan helt enkelt och hittat formen efter den tunga starten på säsongen.

2. Phil Kessel, Pittsburgh Penguins

Kessel var tidigare i mångas ögon enbart en offensiv forward med en näsa för målet. Men han har utvecklats till en spelare som fungerar bra i samtliga tre zoner sedan ankomsten till Pittsburgh. På 19 slutspelsmatcher har det blivit lika många poäng och även han ligger bra till i +/- statistiken.

Han är kanske inte den spelaren som syns mest under en match men är det någon som kan avgöra matcher är det Kessel.

1. Yevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

En av de spelskickligaste spelarna i hela världen. Malkin har haft några mindre produktiva grundserier de senaste åren som har kantats av skador. Men i årets Stanley Cup slutspel har ryssen fullständigt dominerat över hela plan. Han leder poängligan med 24 poäng på 19 matcher och är den största anledningen till att Pittsburgh befinner sig i en final.

Får inte Nashville stopp på den storväxte superstjärnan kan det innebära stora problem. Kanske lite överraskande att Sidney Crosby inte är med på listan. Anledningen är att vi förväntar oss mer av världens bästa hockeyspelare och det är nu han behöver kliva fram extra mycket.