Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 apr, 2022

NHL slutspel 2022 – Odds, schema, speltips & live stream

Slutspel för NHL 2022 kommer att dra igång från den 2 maj. Här hittar du en guide med NHL slutspel schema med alla matcher idag. Vi kan även hjälpa dig med att hitta speltips, odds & live streams inför matcherna.

I vårt spelschema för NHL slutspel 2022 så kan du även se vilka resultat som finns för de senaste matcherna. Du kan även se upplägget för hur NHL & Stanley Cup kommer att avgöras med hjälp av vårt slutspelsträd.

Läs vidare för att kunna se NHL slutspel live stream eller på TV. Det finns många i Sverige som är intresserade av att titta på dagens matcher från NHL. Det och mycket mer finns med i denna guide.

Streama alla matcher från NHL slutspel 2022

Se NHL hos Unibet TV (Alla rättigheter)

Vad: NHL slutspel 2022 (Stanley Cup)
Datum: 2 maj – 30 juni
Antal lag: 16 lag
Regerande mästare: Tampa Bay Lightning
Live stream: > Unibet TV & Viaplay
TV: Viasat Sport, Viasat Premium m.m.
Bästa oddsen: > Bet365 (Få 1250 kr i bonus)
Speltips: > Calgary Flames vinner Stanley Cup (9.00 hos Unibet)

Schema & resultat

Här kan du se ett schema med alla matcher från NHL slutspel 2022. I detta spelschema kan du hitta alla datum och tider för dina matcher. Du kan även se resultat från tidigare matcher som har spelats. Det kan alltid vara bra att ha ett program med de TV tider som gäller under slutspelet.

[sports data-token=’vhaykKioscpsrozgQ69FBfD5ahsc7lsPs9tBBE39′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

NHL slutspel 2022 – Live stream & TV

Alla matcher som spelas i NHL slutspelet kan du se live. Detta både via live streaming och TV. Det finns streamingsidor som har rättigheter att sända NHL matcher på nätet. Det är Viaplay & Unibet TV som du bör ta hjälp av för att streama NHL slutspel 2022. Där kan du skapa ett konto gratis – för att sedan få tillång till NHL hockey streams på nätet.

Det är Viasat som kommer att visa utvalda matcher från NHL slutspel på TV. Det är inte alla matcher från NHL som visas på TV – men flera av de bästa och hetaste.

Så streamar du NHL

Ta dig direkt till Viaplay för att börja streama matcher från slutspelet i NHL 2022.

  • Gå till Viaplay
  • Skapa ett konto
  • Välj abonnemnag
  • Välj matchen du vill se
  • Börja streama live!

Odds för vinnare av Stanley Cup

Det finns självklart många odds att spela på under NHL slutspelet för Stanley Cup. Här kommer vi att ge oddsen för alla 16 lag som är med i slutspelet – och fortfarande har chansen att vinna Stanley Cup-pokalen.

Missa inte att det finns många NHL slutspel odds att spela på vid specifika matcher. Dessa odds är till för dig som vill spela på betting som är över en längre period än bara begränsas till en av matcherna idag.

* = Vårt speltips

Oddsen från NHL är hämtade från den 28 april – dagen efter som lagen till slutspel stod klara.

Lag Odds hos NordicBet
Colorado Avalanche 4.50
Florida Panthers 5.50
Calgary Flames* 9.00
Tampa Bay Lightning 11.00
Toronto Maple Leafs 11.00
Carolina Hurricanes 11.00
New York Rangers 19.00
Boston Bruins 19.00
Minnesota Wilds 19.00
St Louis Blues 21.00
Pittsburgh Penguins 21.00
Edmonton Oilers 21.00
Washington Capitals 31.00
Nashville Predators 36.00
Los Angeles Kings 36.00
Dallas Stars 36.00

Speltips & betting från NHL slutspel

Vi på Sportal.se ser alltid till att lämna våra läsare med speltips på betting inför de ligor/matcher som vi täcker upp. Självklart har vi ett eget betting tips inför vilket lag vi tror kommer vinna NHL 2022. Vår gissning kommer att hamna på Calgary Flames. Strax inför slutspelet så håller laget en god trend. Kan de hålla i denna form – samt få igång sina bästa spelare – så tror vi att det kan räcka hela vägen till Stanley Cup-finalen.

Deras första motståndare i slutspelsträdet kommer att vara Dallas Stars. Deras matchserie tycker vi oss se mycket goda chanser för Boston Bruins att promenera förbi. Dallas Stars var det sista laget som kvalificerade sig till NHL slutspel – och är därför ett av lagen som anses som allra mest svaga.

Du kan alltid hålla koll på våra aktuella speltips inför dagens matcher. Det finns även massor av hockey nyheter från NHL som du kan ta del av. Det är ett bra vis för att följa det lag du tror kommer bli vinnare av NHL 2022.

Slutspelsträd & upplägg

Här nedan kan du se hur slutspelsträdet för NHL slutspel. Där ser du samtliga av de matcher som kommer inom kort – samt kunna se upplägget för just ditt lag. Genom att ta del av ett NHL slutspelsträd 2022 så kan du lista ut hur vägen för varje lag kommer att se ut fram tills finalen.

Slutspelsträdet är upplagt efter placering som laget slutade på under grundserien. Det finns lite olika konferenser och tabeller som avgör vilket av lagen de får möta i åttondelsfinalen och framåt. Därför är det väldigt viktigt att placera sig bra inför NHL slutspelet början.

Om NHL slutspel

Det är just under slutspelet av NHL (NHL Playoff) som allra flest människor intresserar sig för matcherna. Det är ganska naturligt. Hela grundspelsserien lägger grunden för hur bra förutsättningar lagen har att ta sig till Stanley Cup-final. Egentligen är det ointressant hur det har gått tidigare av säsongen – om man inte lyckas i slutspels-fasen.

Varje år spelas NHL slutspelet samtidigt som ishockey VM. Det gör att många av de allra bästa spelarna inte deltar under ett hockey VM. Det som däremot är vanligt är att spelare ansluter till landslagen i fall deras NHL-lag åker ut från slutspelet. I Sveriges fall så brukar vi få fina förstärkningar ju längre VM pågår. Du kan läsa mer i vår guide kring hockey VM 2022 odds & betting. Vi har även sett till att göra en guide för dig som vill streama hockey VM online eller på TV.

Historik – vilket lag har vunnit Stanley Cup flest gånger?

Lag Vinnare av Stanley Cup
Montreal Canadiens 24
Toronto Maple Leafs 13
Detroit Red Wings 11
Boston Bruins 6
Chicago Blackhawks 6
Edmonton Oilers 5
Pittsburgh Penguins 5
New York Islanders 4
New York Rangers 4
New Jersey Devils 3
Tampa Bay Lightning 3
Colorado Avalanche 2
Los Angeles Kings 2
Philadelphia Flyers 2
Anaheim Ducks 1
Calgary Flames 1
Carolina Hurricanes 1
Dallas Stars 1
St Louis Blues 1
Washington Capitals 1

Priser för lag & spelare i NHL

Det finns en lång rad utmärkelser som delas ut till lagen och individuella spelare. Du kan se en lista med de mest eftertraktade och värdefulla priserna som delas ut i NHL. Notera gärna att det inte är alla troféer som finns i listan – men vi tagit fram de mest eftertraktade.

Pokaler Utmärkelse
Stanley Cup Laget som står som vinnare av NHL-slutspelet
President’s Trophy Laget som tagit flest poäng under reguljära säsongen
O’Brien Trophy (delas inte längre ut) Laget som förlorar Stanley Cup-finalen
Prince of Wales Trophy Laget som vinner Eastern Conference
Clarence S. Campbell Trophy Laget som vinner Western Conference
Art Ross Trophy Spelaren som gjort flest poäng under grundserien
Conn Smythe Trophy Spelaren som anses mest värdefull under ett Stanley Cup-slutspel
Bill Masterton Memorial Trophy Spelaren som visat bästa ”fairplay-andan” under säsongen
Jack Adams Trophy Tränaren som anses vara den bästa under säsongen
Maurice ”Rocket” Richard Trophy Spelaren som gjort flest mål under grundserien
Vézina Trophy Målvakten som varit bäst under grundserien
Ted Lindsay Award Bästa spelare – framröstad av andra NHL-spelare

Vanliga frågor

Det finns flera frågor angående NHL slutspel. Här samlar vi ett gäng frågor som känns relevanta – och något som våra besökare ofta vill ha svar på.

Totalt 16 lag går vidare från grundserien och vidare till slutspelet. Där kommer de att få möta ett motståndarlag i en intern matchserie. Det lag som först vinner fyra matcher (bäst av 7) tar sig vidare till nästa steg. Det lag som tar sig igenom åttondels-, kvarts- och semifinal har nått till Stanley Cup finalen.

Det lag som vunnit NHL och Stanley Cup allra flest gånger är Montreal Canadians. De har stått som vinnare av NHL hela 24 gånger.

Vårt speltips inför NHL-slutspelet kommer att vara på Calgary Flames. Inför slutspelet börjar så har bettingsidor ett ungefärligt odds på 9.00 x din insats på att Calgary Flames vinner NHL.

Du kan streama matcher från NHL hos Unibet TV eller hos Viaplay. Det går även att se en del matcher från ligan på TV. Det är då Viasats sportkanaler som visar dessa matcher.

År 2021 så var det Tampa Bay Lightning som vann Stanley Cup. Detta efter att vunnit mot finalen Montreal Canadians.

lutspelet?

Totalt 16 lag går vidare från grundserien och vidare till slutspelet. Där kommer de att få möta ett motståndarlag i en intern matchserie. Det lag som först vinner fyra matcher (bäst av 7) tar sig vidare till nästa steg. Det lag som tar sig igenom åttondels-, kvarts- och semifinal har nått till Stanley Cup finalen.

Vilket lag har vunnit Stanley Cup flest gånger?

Det lag som vunnit NHL och Stanley Cup allra flest gånger är Montreal Canadians. De har stått som vinnare av NHL hela 24 gånger.

Vilket lag tror vi vinner Stanley Cup 2022?

Vårt speltips inför NHL-slutspelet kommer att vara på Calgary Flames. Inför slutspelet börjar så har bettingsidor ett ungefärligt odds på 9.00 x din insats på att Calgary Flames vinner NHL.

Hur sänder jag matcher från NHL-slutspelet?

Du kan streama matcher från NHL hos Unibet TV eller hos Viaplay. Det går även att se en del matcher från ligan på TV. Det är då Viasats sportkanaler som visar dessa matcher.

Vilket lag vann Stanley Cup senast?

År 2021 så var det Tampa Bay Lightning som vann Stanley Cup. Detta efter att vunnit mot finalen Montreal Canadians.

Relaterade artiklar

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar