Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 dec, 2017

Minnesvärda & roliga frisyrer inom fotboll

Håret är något som är viktigt för vissa fotbollsspelare. Det ska fixas, det ska klippas, och det ska färgas. Det finns exempel på frisörer eller stylister som har flygits in för att fixa till håret på spelare inför stora matcher.

Därför är det inte heller speciellt konstigt att det finns några historiska, eller ikoniska frisyrer som vi kommer ihåg.

Vi kommer här att lista de 10 bästa frisyrerna någonsin inom fotbollens värld. Vilken av dessa frisyrer tycker du är roligast? Vilken tycker du är coolast?

Topp 10 lista!

10. Fredrik Ljungberg

Den första fotbollsspelaren på vår lista är en svensk. Fredrik Ljungberg hade under VM 2002 och stora delar under säsongen i Arsenal den ikoniska frisyren.

Håret blev färgat till en stark röd färg och en nyans av lila. Sedan uppdraget till en tuppkam. Det är egentligen allt som krävs för att hamna på en tioende plats i vår lista.

Läs även: Topplista med roliga lagnamn

9. Mario Ballotelli

Nästa man på listan över roligast frisyrer för fotbollsspelare är Mario Balotelli. Under hela tiden som han varit aktiv i toppfotbollen i Europa så har han ständigt förnyat sin frisyr.

Temat som han håller är en väldigt korthårig frisyr. Vem visste egentligen att man kunde göra så mycket roligt med så lite hår?

8. Abel Xavier

Det har alltid varit roligt att följa Abel Xaviers karriär i stora lag som Liverpool och Roma. Ännu roligare är det att följa utvekligen på hans frisyr.

En röd tråd som han följt verkar dock vara blont/vitt hår i olika uppsättningar eller flätor.

7. Roberto Baggio

Den legendariske anfallaren Roberto Baggio är nog lika ihågkommen för sin frisyr som för alla sina mål. En av föregångarna av den klassika hockeyfrillan.

Roberto Baggio hade sitt hår både utsläppt och i en tofs. I Italien så går han under namnet ”Il Divin Codino” vilket kan översättas något i stil med ”den gudomliga hästsvansen”.

Läs även: Roliga sportcitat

6. Ronaldo

Brasiliens eviga nummer 9 svarar för en mycket klassisk frisyr. I samband med att han spelade VM 2002 så rakade han av allt sitt hår med undantag för sin lugg.

Denna frisyr har blivit mer känd som ”Ronaldo-luggen”. Att både vara en av världens främsta fotbollsspelare och fått en frisyr uppkallad efter sig är det många som bara kan drömma om.

5. Taribo West

Den nigerianska försvararen Taribo West fick många att lyfta på ögonbrynen när han spelade i VM 1998. Då blandade han fler olika frisyrer till en. Resultatet blev att han hade delar av håret grönsvart i flätor samtidigt som halva håret var rakat.

Taribo West har kallades även för ”pastorn” i Nigerias landslag. Detta inget relaterat till hans frisyr, utan hans djupa kristna tro.

4. Rodrigo Palacio

Vår nästa man på listan kommer från Argentina. Detta är Rodrigo Palacio med hans väldigt smala och tunna fläta. I övrigt har han helt rakat hår. Vilket skapar en något udda frisyr för en fotbollspelare.

Rodrigo Palacios frisyr har varit i liv väldigt länge. Det har nu blivit mer till hans signum att ha den lilla tofsen på huvudet.

3. Giovanni Simeone

En spelare som verkligen längtade till att ålderdommen skulle slå in är Giovanni Simeone. När denna spanjor blev upptagen i River Plates förstalag så valde han att raka av den övre delen av huvudet. Detta skapade en klassisk ”morfarfrisyr” som man får efter att hårfästet dragit alldeles för långt bak.

Nu för tiden så hittar vi denna spelare i Fiorentina i Serie A. Hans frisyr har nu växt ut, och har i dagläget en mer vanlig frisyr.

Läs även: Streama matcher i Serie A

2. Bastien Hery

Här hittar vi en frisyr som för tankarna vidare till pudelhundar. En väldigt luftigt och krulligt hår som sedan är uppdraget i en tofs mitt på huvudet. Adderar man lite röd färg på det så får man en minst sagt ovanlig frisyr.

Bastien Hery spelade under sin karriär i Paris Saint Germain. I Frankrike där förvisso pudlar är mycket populära.

1. Carlos Valderrama

Som vinnare av vår lista med fotbollsspelare med roliga och galna frisyrer så hittar vi columbianen Carlos Valderrama. En helt otrolig frisyr som ligger som en stor hjälm kring hans huvud.

Har man potential för att skaffa en sådan frisyr ska man inte kasta bort chansen. Det gjorde heller inte Carlos Valderrama som hade frisyren under de största delarna av sin karriär.

Inte helt oväntat så har Carlos Valderrema fått flera smeknamn pga av hans frisyr. Det vanligaste smeknamnet förblir dock ”El Angel Rubio” – Den ljushåriga ängeln.

Man kan tänka sig att denna frisyr ställde till det för mittgfältaren på planen. Inte då. Carlos Valderrama har flera blivit utsedd till att vara en av 1900-talets bästa spelare.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar