David Wollner photo
David Wollner

- 23 maj, 2024

Elitloppet 2024 – Odds, speltips & vinnare

Letar du efter de bästa speltipsen inför Elitloppet på Solvalla? Eller vill du ha expertråd om vem som tar hem segern i världens främsta sprinterlopp? Då har du kommit rätt, här på Sportal.se kan vi guida dig.

På vår sida finner du analyser och odds på de hetaste kandidaterna för att vinna Elitloppet 2024. Vi erbjuder dessutom tips på andra odds, rekommenderade bettingsidor och exklusiva bonusar som är särskilt bra inför detta spektakulära evenemang.

Vem vinner Elitloppet 2024?

Francesco Zet 4.00
Idao De Tillard 4.50
Hohneck 7.00
Horsy Dream 7.50
Don Fanucci Zet 10.00
Go On Boy 11.00
Önas Prince 12.00
Joviality 23.00
Gaspar De Brion 41.00
Capital Mail 67.00

Se alla odds hos Unibet

Tider för Elitloppshelgen 2024

Fredag 24 maj

12.00 – Entréerna öppnar för att välkomna besökare till den spännande starten av Elitloppshelgen.

14.30 – Första loppet sätter tonen för helgens tävlingar med start på banan.

15.00 – Spänningen når sin kulmen med GS75, en höjdpunkt för hästkapplöpning.

Lördag 25 maj

09.45 – Entréerna öppnar för en dag fylld med spänning och underhållning.

12.45 – Tävlingarna fortsätter med det prestigefyllda Sweden Cup som inleder dagen.

15.00 – V75 tar över banan och bjuder på fler fantastiska lopp att följa och satsa på.

15.55 – Det är dags för finalen i Sweden Cup där segraren koras.

18.40 – Sista loppet för dagen ger en sista chans att uppleva hästsportens magi.

Söndag 26 maj

09.45 – Entréerna öppnar för den avgörande dagen av Elitloppshelgen.

12.45 – Dagen inleds med spännande lopp som förbereder för den stora händelsen.

15.00 – V75 fortsätter att leverera spänning och adrenalinkickar för publiken.

15.28 – Första försöket i Elitloppet drar igång, där de bästa hästarna kämpar om en plats i finalen.

15.55 – Andra försöket i Elitloppet avgörs, och förväntningarna stiger inför finalen.

17.45 – Höjdpunkten på dagen när finalen i Elitloppet äger rum och en segrare koras.

18.40 – Den sista tävlingsdagen avslutas med ett sista spännande lopp på banan.

Elitloppet 2024

Den storslagna tävlingen, Elitloppet 2024, står återigen redo att fängsla världens hästkapplöpningsentusiaster. Det är en händelse som symboliserar det ultimata inom sprintlopp, och dess rykte sträcker sig över hela planeten. På den ikoniska Solvalla-banan, belägen i hjärtat av Stockholm i Sundbyberg, utspelar sig denna storslagna tävling som en hyllning till hastighet, skicklighet och hängivenhet till hästsporten.

Distansen, en imponerande 1 609 meter, avverkas med autostart – en teknik där åtta magnifika hästar ställer upp på rad bakom startbilens vingar, redo att utmana varandra och historien. Prispotten är inget annat än monumentalt imponerande: 5 miljoner kronor till den vinnande ekipaget, följt av 2,5 miljoner till den som placerar sig på andra plats och 1,25 miljoner till tredjeplatsen. Priserna sträcker sig ner till åttonde plats, med en ödmjuk summa på 100 000 kronor, vilket gör tävlingen lika spännande för alla deltagare.

Solvalla, med sin legendariska 1000-metersoval och doserade kurvor, erbjuder en utmanande bana där varje häst och förare måste visa upp sitt bästa för att erövra segern. Underlaget, det klassiska svenska gruset, tillför en ytterligare dimension av taktik och skicklighet till loppet, vilket gör varje moment ännu mer intensivt och spännande.

Totalt 16 av världens främsta hästar står redo att ta plats i startfältet, där åtta av dem lottas in i två spännande försöksheat. De fyra bästa i varje heat går sedan vidare till finalen, som äger rum några timmar senare och där den ultimata triumfen avgörs.

Historien om Elitloppet sträcker sig tillbaka till 1952, då tävlingen för första gången såg dagens ljus för att hylla Solvallas 25-årsjubileum. Sedan dess har det blivit en årlig tradition, en höjdpunkt för hästsportens värld och ett monument över hastighet, skicklighet och passion. Under ledning av Solvallas sportchef, den respekterade Anders Malmrot, bjuds de mest framstående hästarna in för att tävla om ära, berömmelse och de storslagna priserna.

Så låt oss alla samlas på den sista söndagen i maj, detta år den 26 maj, för att uppleva en tävling som inte bara hyllar sporten utan även förenar människor från hela världen i en gemensam passion för hästar och spänning. Elitloppet 2024 är här – och det är dags att skriva nästa kapitel i dess storslagna historia.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Nytänkande
 • Spela direkt utan konto
 • Stort utbud av odds
 • Spela med Swish
 • Bra bonusar
 • Enkla & snabba uttag

Utforska de bästa bonusarna inför Elitloppet 2024 och dra nytta av dem under detta spektakulära lopp. Många bettingsidor med odds på Elitloppet skärper sina erbjudanden inför den stora dagen!

Odds för vinnare av Elitloppet

Här ovan kan du kika på samtliga odds för Elitloppet hos de mest framstående spelbolagen. Att ha koll på oddsen är av stor vikt när du ska välja ut ett spel att placera inför detta anrika lopp.

Utforska vilka hästar som bettingsidorna sätter som favoriter enligt oddsen för Elitloppet 2024. Genom att jämföra oddsen får du möjlighet att hitta det spelbolag som ger de mest gynnsamma vinstmöjligheterna för ditt spel.

Vem tippar vi ska vinna Elitloppet?

Elitloppet på Solvalla är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom svensk travsport, och det har en speciell plats i hjärtat hos traventusiaster världen över. Sedan starten 1952 har det lockat publik i stora skaror och har blivit en årlig tradition som alla längtar efter. Det är ett tillfälle då sportens mest framstående hästar och deras skickliga förare samlas för att kämpa om äran och en betydande prissumma.

Årets Elitlopp är inget undantag, och förväntningarna är höga inför det kommande spektaklet. Många har spekulerat och diskuterat vilken häst som kommer att ta hem segern, och spänningen är på topp. I år har vi valt att sätta vårt förtroende till den franske hästen Idao De Tillard. Med imponerande prestationer och lockande odds har den fångat vårt intresse och vi tror att den har vad som krävs för att ta hem segern.

Även om konkurrensen är tuff, med svenske Francesco Zet som en av de starkaste utmanarna, så håller vi fast vid vårt val. Visst, som svenskar skulle vi naturligtvis gärna se en svensk seger, men ibland måste man gå med sitt huvud istället för sitt hjärta. Idao De Tillard känns som den tuffaste kandidaten över två race. Hästen har visat sin förmåga genom att vinna stora tävlingar och generera imponerande vinster under sin karriär.

Det finns naturligtvis andra alternativ att överväga när det kommer till spelmöjligheter för Elitloppet. På Solvalla finns det många olika spelmarknader att utforska, och det finns något för alla typer av spelare. Vi rekommenderar starkt att du tar dig en titt på Unibet, där du kan granska marknaderna, oddsen och sedan jämföra med andra spelbolag för att hitta det bästa värdet på liknande marknader.

Det är svårt att förutse exakt hur tävlingen kommer att utvecklas, men en sak är säker – det kommer att bli en grym tävling som kommer att hålla oss på kanten av våra säten. Vi ser fram emot att se hur det hela utvecklas och håller tummarna för vårt speltips: Idao De Tillard att vinna till odds 4.50 hos Unibet.

 • Speltips: Idao de Tillard vinner Elitloppet
 • Odds: 4.50
 • Bettingsida: Unibet

Mer odds & betting inför Elitloppet

Se andra spännande odds och intressanta alternativ inför Elitloppet på Solvalla! Här nedan hittar du fler odds & spelmöjligheter. Alla odds som presenteras här är hämtade från Bet365, och har du inget konto hos Bet365 kan vi rekommendera dig att bli medlem samt ta nyttja deras fina bonus upp till 1250 kr i form av spelkrediter.

Lopp 1

Travhäst Vinnare Plats
1. Staro Mack Crowe 5.00 1.65
2. Ante La Roque 25.00 2.75
3. Ideal Du rocher 5.00 1.75
4. Dats So Cool 45.00 5.00
5. Seven Nation Army 3.25 1.45
6. Diamond Truppo 3.90 1.50
7. Night Brodde 6.00 1.85

Lopp 2

Travhäst Vinnare Plats
1. Colibri Jet 7.00 1.70
2. Click Bait 3.25 1.30
3. Missle Hill 5.25 1.45
4. Just A Gigolo 2.45 1.25
5. Lawmaker 55.00 7.00
6. Spartakus 55.00 6.00
7. Danao Degli Dei 9.00 2.10

Lopp 3

Travhäst Vinnare Plats
1. Super Nice 55.00 4.25
2. Harry Knows 45.00 4.00
3. Emoji 6.00 1.55
4. Chapuy 11.00 2.00
5. Following 20.00 2.50
6. Always Ek 2.40 1.25
7. Gio Cash 2.30 1.20

Bettingsidor med bäst odds på Elitloppet

Innan du dyker in i spelvärlden inför Elitloppet 2024, kan det vara klokt att jämföra odds från olika spelbolag. Du vill ju helst ha det bästa oddset som finns tillgängligt på marknaden. Men det är inte bara oddsen som spelar roll. Alla spelbolag lockar också med olika erbjudanden för nya kunder. Det är därför viktigt att noggrant granska flera spelbolag för att hitta det bästa oddset och en fin välkomstbonus.

Här nedan kan du se vilka bettingsidor som förväntas ha de bästa oddsen för Elitloppet på Solvalla!

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Unibet, Bet365 och Expekt erbjuder de högsta oddsen, vilket innebär bäst genomsnittlig återbetalning.

Enligt bettingsidorna är Francesco Zet favoriten inför Elitloppet, men vi på Sportal.se har valt att tippa på Idao De Tillard. Trots att Francesco Zet har fått mycket uppmärksamhet som favorit tror vi att Idao De Tillard har vad som krävs att ta hem segern på Solvalla.

Självklart! Inför Elitloppet kan du dra nytta av välkomstbonusar från nya spelbolag för att maximera dina val. På Sportal.se har vi samlat en lista över de bästa bonusarna att använda inför Solvallas Elitlopp.

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

109 Artiklar