Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 26 apr, 2017

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks: Följ semifinalen på live stream

Edmonton slog överraskande ut San José i den första omgången av slutspelet. Det blev 4-2 i matcher och det var en ganska märklig matchserie. Match två vann Edmonton med 1-0 för att sedan kollapsa totalt i match tre där de förlorade med 7-0. Men sedan tog McDavid kommandot och ledde laget vidare till omgång två i slutspelet.

Anaheim har haft en tid ledigt efter att man komfortabelt vann mot Calgary med 4-0 i matcher. Laget är i en formtopp och har allt som behövs för att ta sig riktigt långt i ett slutspel. Med spelare som Ryan Getzlaf och Rickard Rakell är det enkelt att vinna matcher, med tanke på hur bra deras målsinne fungerat i slutspelet.

Vårt speltips på matchserien

Detta är den matchserien vi på sportal tror kommer bli mest ojämn. Ducks är helt klart det bättre laget och bredden man har i truppen är något som kommer visa sig när lagen möts flera gånger. Edmonton har dessutom vissa matcher haft problem i egen zon när inte Adam Larsson befinner sig på isen. Han spelar dessutom tillsammans med Oscar Klefbom som bildat de bästa backparet i laget.

Cam Talbot i Edmontons kasse har inte varit dålig men inte heller superbra. Han har stått för helt godkända insatser. Men ska man gå långt i ett slutspel krävs det att man har en målvakt som tar de puckar han egentligen inte ska ta. John Gibson som vaktar Anaheims målbur har stått för några fantastiska räddningar. Men frågan är om han är så mycket bättre?
Backsidan är målvaktens bäste vän, förutom stolparna såklart, och det blir svårt för Cam Talbot att stå emot forcering efter forcering. För det är precis så Ducks spelar.

Vårt speltips: Ducks tar sig till konferensfinal
Odds: 1.75
Bäst odds: bet365

Med fyra kedjor som är tunga och jobba och möta kommer Anaheim bryta ner Edmontons försvar. Kanske inte i första matchen men i tredje och fjärde kommer det vara tufft. Detta skulle vi säga är den säkraste matchserien och är du ute efter bäst odds på NHL hittar du det på bet365.

Följ matchen live

Det finns några olika alternativ på hur du kan följa matchen. Det är antingen via tv där viasat äger rättigheterna eller via live stream. Viaplay har live stream på hela NHL slutspelet och med ett odds kommer många nätter att ge stor spänning.

Om du väljer att följa matcherna live tipsar vi på sportal dig att hålla koll på nummer 15 i Anaheim och 97 i Edmonton. Det är Ryan Getzlaf och Connor McDavid. Två av ligans absolut bästa centrar som alltid är en fröjd att hålla ögonen på.

Andra semifinaler i NHL

Snart drar semifinalerna igång. Det är totalt fyra stycken för att sedan bli till två konferensfinaler.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar