Corona-gate: Så ser det ut för fotbollen

Hur kommer vi att ta oss igenom denna globala kris som råder? Och hur kommer fotbollen i stort att påverkas? Detta är några saker som vi redogör och diskuterar i denna artikel.

Flera i fotbollen smittade

Alla har påverkats på något sätt, inte minst den fotbollsekonomiska biten. Många klubbar står inför ruinens brant där de tittar ner i svallvågorna av damm och sten. Vi står ansikte mot ansikte i möte med en av de allra största kriserna världen någonsin skådat sedan SARS i början av 2000-talet, om än inte större. Ingen kommer att gå oberörd ur den. Inte ens fotbollen.

Ingen kan säga att de står opåverkade av pandemin som råder till fullo idag. Alla har blivit påverkade på något sätt och det mestadels negativt. Om jag säger att det finns positiva aspekter att hämta ur en kris? Ja, kanske finns det de. Flera kända fotbollspersonligheter har blivit smittade av coronaviruset såsom svenske Albin Ekdal, mittbacken Daniele Rugani och Arsenal-tränaren Mikel Arteta.

Supportrarna drabbade hårt

Det är främst på den ekonomiska biten som har drabbat fotbollen värst, men även på andra håll har coronakrisen påverkat negativt med sin realitet. Framflyttade matcher med ingen publik har gjort att supportrarna inte kan engagera sig som förr, åtminstone inte på ett tag.

Klubbarnas marknad är kommen

Den ekonomiska verkligheten har blivit en annan i och med coronaviruset. I framtiden, åtminstone över en överskådlig framtid, kommer fotbollsspelare att vara mer benägna att stanna kvar i sina respektive klubbar som de tillhör. Det är en stor negativ ekonomisk smäll världens alla klubbar har fått ta då avtal och sponsorer inte kunnat betala när ingen fotboll spelades under coronakrisen och samtidigt ha anställda som inte kan göra sitt arbete, endast de allra rikaste står säkra. Det är klubbarnas marknad nu, inte spelarnas.

Fler fotbollsnyheter

Hammarby - Mjällby, 17/4: Stream, speltips & odds
Hammarby - Mjällby, 17/4: Stream, speltips & odds
Hammarby och Mjällby möts i Allsvenskan lördag 17 april! Kolla in speltips och läs om hur du kan streama matchen.
News icon15 april, 2021
Author iconEmil Sandberg
Daniel Nannskog: ”Hamsik blir årets flopp”
Daniel Nannskog: ”Hamsik blir årets flopp”
Marek Hamsik missade premiärmatchen för IFK Göteborg. Nu snackas det om att Allsvenskans största värvning kan bli årets största flopp.
News icon13 april, 2021
Author iconJimmie Nyman
AIK - Degerfors, 12/4: Stream, speltips & odds
AIK - Degerfors, 12/4: Stream, speltips & odds
Allsvensk premiär för AIK och Degerfors! Läs det viktigaste inför matchen på Friends Arena mellan dessa lag! Avspark 19:00 måndag 12 april.
News icon12 april, 2021
Author iconEmil Sandberg