Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 4 jun, 2020

Corona-gate: Så ser det ut för fotbollen

Hur kommer vi att ta oss igenom denna globala kris som råder? Och hur kommer fotbollen i stort att påverkas? Detta är några saker som vi redogör och diskuterar i denna artikel.

Flera i fotbollen smittade

Alla har påverkats på något sätt, inte minst den fotbollsekonomiska biten. Många klubbar står inför ruinens brant där de tittar ner i svallvågorna av damm och sten. Vi står ansikte mot ansikte i möte med en av de allra största kriserna världen någonsin skådat sedan SARS i början av 2000-talet, om än inte större. Ingen kommer att gå oberörd ur den. Inte ens fotbollen.

Ingen kan säga att de står opåverkade av pandemin som råder till fullo idag. Alla har blivit påverkade på något sätt och det mestadels negativt. Om jag säger att det finns positiva aspekter att hämta ur en kris? Ja, kanske finns det de. Flera kända fotbollspersonligheter har blivit smittade av coronaviruset såsom svenske Albin Ekdal, mittbacken Daniele Rugani och Arsenal-tränaren Mikel Arteta.

Supportrarna drabbade hårt

Det är främst på den ekonomiska biten som har drabbat fotbollen värst, men även på andra håll har coronakrisen påverkat negativt med sin realitet. Framflyttade matcher med ingen publik har gjort att supportrarna inte kan engagera sig som förr, åtminstone inte på ett tag.

Klubbarnas marknad är kommen

Den ekonomiska verkligheten har blivit en annan i och med coronaviruset. I framtiden, åtminstone över en överskådlig framtid, kommer fotbollsspelare att vara mer benägna att stanna kvar i sina respektive klubbar som de tillhör. Det är en stor negativ ekonomisk smäll världens alla klubbar har fått ta då avtal och sponsorer inte kunnat betala när ingen fotboll spelades under coronakrisen och samtidigt ha anställda som inte kan göra sitt arbete, endast de allra rikaste står säkra. Det är klubbarnas marknad nu, inte spelarnas.

Fler fotbollsnyheter

premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
18 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
14 december, 2023

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar