Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 16 aug, 2017

Alla matcher i Svenska Cupen – Omgång 2

Svenska Cupen är i full gång och nu är det dags för den andra omgången. Det är också nu de Allsvenska lagen kliver in i cupen och det finns flera intressanta matcher att följa. Vem trodde att division 3 klubben Landvetter skulle möta IFK Göteborg i en tävlingsmatch? Det är charmen med Svenska Cupen, allt kan hända.

Vi har gjort en sammanställning av samtliga matcher och vilka datum dom spelas längre ner i artikeln. Så se om ditt lokala lag eller favoritlag är med och tävlar i Svenska Cupen som är Sveriges största cup för elitlag. Det går att följa flera av matcherna via live stream. De matcherna som visas sänds hos Cmore.

Hammarby i Svenska Cupen

Schema över alla matcher från omgång 2 i Svenska Cupen

Utöver de matcher nedan finns det tre matcher där tiden ännu inte är fastställd. Det är matcherna mellan, Härnösands FF – Östersund, IK Brage – Åtvidabergs FF och Skövde AIK – GAIS.

Onsdag 16 augusti

Akropolis IF – Hammarby IF, start 18:30

Onsdag 23 augusti

Kristianstad FC – HBK Elitfotboll AB, start 17:30

Värmbols FC – AIK, start 18:00

Torstorps IF – GIF Sundsvall, start 18:00

Kvibille BK – BK Häcken, start 18:00

Tvååkers IF – Örgryte IS, start 18:00

Torns IF – IFK Värnamo, start 18:00

Tullinge TP FK – IK Frej Täby, start 18:30

Vasalund IF – Athletic Eskilstuna, start 18:30

IFK Aspudden-Tellus – Dalkurd, start 18:30

Arameisk-Syrianska IF – IF Brommapojkarna, start 18:30

Sollentuna FF – Syrianska FC, start 18:30

Bollnäs GIF FF – IFK Norrköping, start 18:30

Piteå IF FF – Degerfors IF, start 18:30

Gamla Uppsala SK – Djurgårdens IF, start 18:30

Carlstad United BK – IK Sirius FK, start 18:30

Landvetter IS – IFK Göteborg (streama matchen), start 18:30

Oskarshamn AIK – Helsingborgs IF, start 18:30

Hittarps IK – Varbergs BoIS FC, start 18:30

Lunds BK – Norrby IF, start 18:30

Landskrona BoIS – IF Elfsborg, start 18:30

Husqvarna FF – Östers IF, start 18:30

Utsiktens BK – Jönköpings Södra IF, start 18:30

FC Trollhättan – Malmö FF (streama matchen), start 18:30

Torsdag 24 augusti

Assyriska IF i Norrköping – Trelleborgs FF, start 17:30

Enskede IK – Gefle IF, start 18:30

Karlstad BK – Örebro, start 18:30

Nybro IF – Kalmar FF, start 18:30

IK Oddevold – Falkenbergs FF, start 18:30

IFK Norrköping i Svenska Cupen

Såhär spelas fortsättningen av Svenska Cupen

Vinnarna från matcherna i omgång 2 tar sig vidare till omgång 3. Där spelas tre gruppspelsomgångar och varje vinst ger som vanligt tre poäng. De sexton högst rankade lagen får två av platserna i varje grupp. Totalt är det åtta grupper med fyra lag vardera. De sista sexton lagen blir sedan lottade.

Eftersom lagen bara spelar en match mot varandra blir det lite ojämnt med hemmafördelen. De lagen som är högst rankade i varje grupp har rätt till två hemmamatcher. Så det blir alltså två lag i varje grupp som får spela två av tre matcher på bortaplan.

Efter tredje omgången kommer det att spelas kvartsfinal. Dit avancerar alla åtta gruppspelssegrare. Sedan följer semifinal och till sist final. De som vinner finalen kan inte bara titulera sig som Svenska Cup-segrare utan är även klart för europaspel.

Vinnaren får en plats att kvala till Europa League och det är därför Östersund spelar Europa League i år. Och de har nog överträffat allas förväntningar än så länge. Nu är det riktigt nära att ta sig hela vägen till gruppspel, bara en motståndare kvar.

AIK i Svenska Cupen

Hur följer man Svenska Cupen?

Det finns goda möjligheter att se flera matcher från Svenska Cupen. Givetvis är ett sätt att vara på plats, men alla har inte den möjligheten. Är det så kan man följa matcherna via live stream. Det är ett enkelt och smidigt sätt att följa Svenska Cupen hemma i tv-soffan.

De matcherna som sänds på Cmore är ofta när Allsvenska lag är inblandade, eftersom det drar mest publik. Det som krävs för att följa matcherna från Svenska Cupen via live stream är ett sportabonnemang där man får tillgång till massvis av fotboll och annan sport.

Är det resultaten som är av intresse kan man följa direktrapportering av alla viktiga matchhändelser via livescore för fotboll. Ett bra sätt om man vill hänga med i fotbollssverige.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar