Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 nov, 2019

Sveriges startelva: Dessa spelare får chansen mot Färöarna

Sverige möter Färöarna i den avslutande kvalmatchen till EM 2020. Då avancemanget redan är säkrat får vi se fram emot att se när Janne Andersson ger våra mer oprövade förmågor chansen.

Trolig laguppställning, Sverige

Kristoffer Nordfeldt

Riccardo Gagliolo – Filip Helander – Pontus Jansson – Marcus Danielson

Ken Sema – Kristoffer Olsson – Mattias Svanberg – Muamer Tankovic

Sebastian Andersson – Alexander Isak

Trolig laguppställning, Färöarna

Gunnar Nielsen

Jóannes K. Danielsen – Heini Vatnsdal – Atli Gregersen – Magnus Egilsson – Viljormur Davidsen

Árni Frederiksberg – Brandur H. Olsen – Jóan Símun Edmundsson

Klaemint A. Olsen

Här kan du läsa om hur du gör för att titta på Sverige – Färöarna via live stream.

Dags för de oprövade korten att visa framfötterna

Matchen mot Rumänien i fredags blev en stor succé. Sverige kunde tappa greppet om avancemanget, men även säkra det, medan Rumänien hade allt att förlora. Ödesmatchen slutade med svensk seger, en komfortabel sådan.

Emil Forsberg prickade Marcus Bergs panna framför mål, och Berg satte dit matchens första mål. Det dröjde sedan inte länge innan Robin Quaison kunde avsluta ett svenskt klassanfall till 2-0. Resultatet stod sig och Sverige spelar EM nästa sommar.

Men innan denna samling är avklarad väntar en hemmamatch mot Färöarna. Janne Andersson har sagt att han kommer att ta tillfället i akt att ge bänkspelare chansen, vilket bland annat lär innebära landslagsdebut för Riccardo Gagliolo, Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski.

– Det här är ett ypperligt tillfälle för att ta chansen och visa att man ska vara med här i framtiden, sade Janne Andersson på presskonferensen inför matchen.

Spelarna som kliver ut på Friends Arena ikväll kommer att vara fast beslutna att visa sig från sin bästa sida, att ”ta chansen” att stärka sina aktier att komma med i EM-truppen. Det är nämligen bara denna match och en samling i mars som återstår vad gäller landslagsspel innan truppen tas ut.

Muamer Tankovic, som är uttagen i Anderssons tredje raka landslagstrupp men som inte fått tid på planen innan, säger att han försöker tona ned betydelsen av matchen för att få ut det mesta av sina kvaliteter.

– Det gäller att göra sin grej, helt enkelt. Man får inte tänka att det här är den enda chansen (att övertyga förbundskaptenen att han ska vara med i EM) man får. För då är det lätt att det går fel, att man vill för mycket och att allt skiter sig, säger vänsteryttern Muamer Tankovic inför matchen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar