Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 maj, 2018

Malmö FF – IFK Göteborg: Stream, speltips & laguppställning

Malmö FF tar emot IFK Göteborg på Stadion under måndagskvällen. Här kan du läsa allt inför matchen.

Streama Malmö – Göteborg

Det är mycket enkelt att streama Malmö FF – IFK Göteborg i Allsvenskan.

  • Match: Malmö FF – IFK Göteborg, Allsvenskan
  • Datum & tid: Måndag den 7 maj, kl. 19:00
  • Arena: Stadion, Malmö
  • Streama Allsvenskan med CMore

Malmös nästa match är finalen i Svenska Cupen.

Bröderna kan ställas mot varandra

Malmö FF har haft en svajig inledning på säsongen, och ligger först på sjunde plats i Allsvenskan 2018. Bland annat har man förlorat med 0-3 vid två tillfällen: mot Djurgården och mot Kalmar.

I den senaste matchen blev det seger för MFF, då Djurgården utmanövrerades med 1-0 hemma i Malmö. Nu är det IFK Göteborgs tur att komma på besök till Stadion.

IFK Göteborg står så här långt in på säsongen på tre segrar och tre förluster. Största prestationen stod man för när man besegrade stadsrivalen BK Häcken med 2-1.

Malmö mot IFK Göteborg är en av de riktiga stormatcherna i svensk fotboll, och mer än bara tre poäng står på spel i form av prestige. Matchen är dessutom extra laddad, då Sören Rieks för första gången möter sin gamla klubb. Rieks lämnade IFK Göteborg inför denna säsong, då han gjorde en kontroversiell övergång till Malmö FF.

En annan intressant aspekt med denna match är den potentiella målvaktskampen mellan bröderna Johan och Erik Dahlin. IFK Göteborgs förstamålvakt Pontus Dahlberg har varit sjuk och det är oklart om han kan starta. Missar Dahlberg matchen är det Erik Dahlin, MFF-målvakten Johan Dahlins lillebror, som ersätter.

Trolig laguppställning, Malmö FF

J. Dahlin
E. Larsson – Nielsen – Bengtsson – Safari
Rieks – Lewicki – Bachirou – Svanberg
Rosenberg – Strandberg

Skador: Andreas Vindheim, Bonke Innocent (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

E. Dahlin
Starfelt – Calisir – S. Eriksson
E. Salomonsson – Erlingmark – Diskerud – Wernersson
Ómarsson – Engvall – Ohlsson

Skador: Patrik Karlsson Lagermyr, Pontus Dahlberg (tveksam)
Avstängningar: –

Speltips

Malmö är givetvis favoriter i denna match, men när oddset på 1:an är 1.44 känner vi inte att vi vill satsa några pengar på det spelet. Vi riktar istället blickarna åt ett annat håll.

IFK Göteborg imponerade och vann mot BK Häcken senast, och Elias Már Omársson blev tvåmålsskytt för andra matchen denna säsong. Spelet ser samtidigt bättre och bättre ut för Göteborg.

IFK Göteborg har faktiskt gjort mål i varje match utom i en denna säsong. Den enda match man tvingades gå mållös ifrån var borta mot AIK, det lag som har allra starkast försvar i Allsvenskan. Vi tror att IFK åtminstone får in ett mål ikväll.

Samtidigt tror vi att MFF lyckas göra mål framåt. Vi spelar ”Båda lagen gör mål – ja” till oddset 1.95 på Bet365.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar