IFK Göteborg – flopp eller succé under 2021?

Många hade räknat med att IFK Göteborg skulle göra upp minst europaplatserna under 2020. Många hemvändare förstärkte truppen som redan kändes konkurrenskraftig. Man slutade strax över kvalplatsen och lade en tung säsong bakom sig.

Frågan är om vi kommer att få se ett helt nytt IFK Göteborg i Allsvenskan 2021. Kanske. Att vi kommer få se ett helt nytt spelsystem och nya spelare står klart. Men kommer de sportsliga framgångarna för den klassiska klubben att bli bättre?

Vi ger en analys om vad vi tror om IFK Göteborg under 2021.

Ny förutsättningar för Roland Nilsson

Under säsongen 2021 så tog tålamodet slut för Poya Asbaghi. Ett tålamod som måste betraktas som väldigt långt för en tränare i svensk elitfotboll. Till slut var det supportrar som var rädda att IFK Göteborg skulle hotas av nedflyttning. Spelartruppen var bra nog för att åtminstone ligga i mitten av tabellen. En tränares uppdrag är att få ut det maximala från talang man har i laget. Det misslyckades Poya Asbaghi med.

Han ersattes av den rutinerade Roland Nilsson. Ett otacksam uppdrag fick Roland direkt. Hans enda stora mål var att undvika en nedflyttning från Allsvenskan till Superettan. Han lyckades.

Denna säsong så får Roland Nilsson vara med under hela försäsongen och hinna lära känna av spelarnas förmågor. Han var även inblandad i att få över Simon Thern från IFK Norrköping. En bra förstärkning som garanterat kan hjälpa till på mittfältet.

Att Roland Nilsson blir allt mer ansvarig över laget kommer skapa ett bättre stabilitet. Det bådar gott inför Allsvenskan.

Det som verkligen talar emot att det ska gå bättre i Allsvenskan 2021 är deras resultat i Svenska Cupen. En chans som IFK Göteborg har att visat hela fotbolls-Sverige att de blir att räkna med denna säsongen. Hittils har man visat motsatsen. Resultaten och spelet har varit allt annat än imponerande.

  • Sandviken – IFK Göteborg, 3-4
  • IFK Göteborg – GIF Sundsvall, 1-1

Att släppa in tre bollar – och vinna med mycket knappt marginal mot Sandviken från division 1 imponerar inte på någon. Att sedan kryssa på hemmaplan mot GIF Sundsvall (tippat mittenlag i Superettan) stärkte inte aktierna. Lägg dessutom till att IFK Göteborg gjorde mål på en tveksam straff i slutminuterna.

Följ alla matcher i Allsvenskan med gratis live streaming. Vi ger dig alla tips och råd som du behöver!

Starkaste truppen på flera år

Det är sedan länge känt att flera spelare har återvänt till IFK Göteborg. På den listan så hittar vi inte minst Pontus Wernbloom. I listan finns även Jakob Johansson och Sebastian Eriksson. Bara de spelarna i sig är väldigt bra för Allsvenskan.

Det har länge varit surr om att även Marcus Berg ska vända hem innan han lägger skorna på hyllan. Det finns alltså många landslagstjärnor so vill ansluta sig till IFK Göteborg. Det verkar som att Roland Nilsson inte kommer ges möjligheten att satsa på så mycket unga och lovande talanger. Nej. 2022 blir året då man återigen ska blåsa in respekt hos konkurrenterna. Strategin är att köra på säkra kort. Vi tror att det blir en bra säsong för IFK Göteborg – så vidare inte hemvändarna är på pensionärssemester i Sverige.

Vart hamnar IFK Göteborg i Allsvenskan 2021?

Vi har tidigare valt att tippat på odds för vinnare i Allsvenskan 2021. Där kan man se vad vi tror om varje lag. Där har vi lagt in IFK Göteborg på en betydligt högre placering än i fjol. Vi tror att de kommer att sluta på en åttonde plats.

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
7 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman