Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 apr, 2012

Finns goda chanser till en startplats

Emil Bergström är ny favorit bland djurgårdsfansen. Den unge högerbacken gjorde flera bra matcher för klubben i fjol och när han stoppade in ett tandskydd inför en match blev han alla supportrars dröm.

För nästan exakt ett år sedan, den 15 april 2011, debuterade den då 17-årige Emil Bergström i Allsvenskan mot just Malmö FF. Han blev inbytt i den 36:e minuten och gjorde en klart godkänd match, trots att Djurgården förlorade efter ett mål av Malmö på övertid. Men han är inte redo för någon repris idag.

– Malmö är ett bra lag, men vi ska stoppa dem med bra omställningar och vårdat passningsspel, säger han till Sportal.se.

Sedan förra året har han gjort totalt 20 allsvenska matcher, varav elva från start.

– Jag har ju lirat en del matcher sedan debuten så det känns bra inför i kväll. Jag har lite fler erfarenheter och känner mig redo.

Djurgårdens Daniel Sjölund tog på sig två varningar i förra matchen och är avstängd i kväll. Det öppnar för Emil Bergström i startelvan, även om det talas om att mittfältaren Martin Broberg också kan få chansen, och då låta den offensiva mittfältaren Kasper Hämäläinen flytta ned.

–  Jag tror det finns goda chanser till att jag får starta, men det får vi se på plats. Men jag hoppas på det, säger Emil och skrattar.

Det är ju hemmamatch också, hur ser du på det?

– Ja, det är ju över 8 500 biljetter som har sålts så det blir kul. Vi ska bjuda publiken på fin fotboll och riktigt bra stämning.

Matchen på Stadion startar klockan 19.00 i kväll.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar