AIK värvar Adu: "Ser fram emot att vinna titlar"

AIK har gjort klart med den gamle MFF-spelaren Enoch Kofi Adu. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Under onsdagen kallade AIK till presskonferens, med anledning av att man skulle meddela ”en förändring i spelartruppen inför 2018”. Utan att någon utomstående hört talas om att övergången var på väg, visade det sig att Enoch Kofi Adu, 27, är klar för klubben.

Enoch Kofi Adu spelade i Malmö FF från och med säsongen 2014, till dess att han i januari i år lämnade för det turkiska laget Akhisar Belediyespor. Tiden i Turkiet blev inte vad Adu hoppats på, och han fick bara göra totalt sju matcher. Nu är han alltså tillbaka i svensk fotboll.
– Det var en okej tid i Turkiet, men jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Sverige, säger Adu. Jag hade en fantastisk tid här senast, och jag hoppas ha en fantastisk tid här igen. Jag ser fram emot att hjälpa det här laget att vinna titlar.

Erfarenhet från Champions League

Adu startade alla gruppspelsmatcher för Malmö FF i Champions League, både 2014/15 och 2015/16. AIK:s sportchef Björn Wesström tror att hans erfarenhet kommer att vara betydelsefull för AIK.
– I jakten på att utveckla spelartruppen har vi sökt efter en bollskicklig bollvinnare till det centrala mittfältet. Adu har de egenskaperna samt att han har erfarenheten att ha vunnit två SM-guld och att ha tagit sig vidare till gruppspel i Europaspel. Att addera den erfarenheten med de egenskaperna som Adu besitter förbättrar truppen och möjligheterna att ta nästa steg för AIK, säger Björn Wesström.

Kontraktet är skrivet på tre år, och sträcker sig alltså över säsongen 2020.