Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 okt, 2017

AIK värvar Adu: ”Ser fram emot att vinna titlar”

AIK har gjort klart med den gamle MFF-spelaren Enoch Kofi Adu. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Under onsdagen kallade AIK till presskonferens, med anledning av att man skulle meddela ”en förändring i spelartruppen inför 2018”. Utan att någon utomstående hört talas om att övergången var på väg, visade det sig att Enoch Kofi Adu, 27, är klar för klubben.

Enoch Kofi Adu spelade i Malmö FF från och med säsongen 2014, till dess att han i januari i år lämnade för det turkiska laget Akhisar Belediyespor. Tiden i Turkiet blev inte vad Adu hoppats på, och han fick bara göra totalt sju matcher. Nu är han alltså tillbaka i svensk fotboll.
– Det var en okej tid i Turkiet, men jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Sverige, säger Adu. Jag hade en fantastisk tid här senast, och jag hoppas ha en fantastisk tid här igen. Jag ser fram emot att hjälpa det här laget att vinna titlar.

Erfarenhet från Champions League

Adu startade alla gruppspelsmatcher för Malmö FF i Champions League, både 2014/15 och 2015/16. AIK:s sportchef Björn Wesström tror att hans erfarenhet kommer att vara betydelsefull för AIK.
– I jakten på att utveckla spelartruppen har vi sökt efter en bollskicklig bollvinnare till det centrala mittfältet. Adu har de egenskaperna samt att han har erfarenheten att ha vunnit två SM-guld och att ha tagit sig vidare till gruppspel i Europaspel. Att addera den erfarenheten med de egenskaperna som Adu besitter förbättrar truppen och möjligheterna att ta nästa steg för AIK, säger Björn Wesström.

Kontraktet är skrivet på tre år, och sträcker sig alltså över säsongen 2020.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar