Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 okt, 2016

AIK – BK Häcken: Viktig match för Allsvenskans guldstrid

AIK spelar fortfarande för att hänga med i tabellens topp. Det är självklart många viktiga matcher kvar för stockholmarna. Det är inte bara ett SM-guld som är inom räckhåll. Även en chans att kunna ta sig ut i Europa lockar laget extra att vinna mot BK Häcken på torsdag.

BK Häcken har till skillnad från sina motståndare AIK inte lika mycket att spela för. De har redan sedan länge säkrat ett nytt allsvenskt kontrakt, och en Europa-plats ser mycket svår ut att nå. Däremot hägrar alltid en skadeglädje att slå AIK, samt göra en snygg avslutning av Allsvenskan.

Avspark: kl. 19:00, 27 oktober
Arena: Friends Arena
Visas hos: CMore & Unibet (utanför Sverige)

Inför matchen

Det är två lag med bra trupper som kommer att ställa upp på Friends Arena i Stockholm. Hemmapubliken förväntar sig självklart en seger mot BK Häcken, och kan därmed hålla guldstriden levande. Skulle AIK förlora matchen så lutar allt emot att Malmö FF och IFK Norrköping som kommer tampas om SM-guldet 2016.

BK Häcken är ett lag som alltid är svåra att möta, oavsett om det är hemma- eller bortaplan. Häcken brukar verkligen ge och ta. Ibland kan laget spela högklassig fotboll, och tillhöra topplagen rent spelmässigt. Sedan drabbas BK Häcken allt för ofta av dåliga matcher.

Dessa matcher stämmer inget alls för BK Häcken. Deras ojämna form resulterar i att laget just nu ligger i Allsvenskans mittersta del.

Vi tror..

Vi tror att AIK kommer att ro hem detta till seger. Med ett starkt stöd från hemmapubliken som känner av guldet, så har nog inte BK Häcken mycket att sätta till. Det enda som talar för BK Häcken är att de gör en ny supermatch, men i övrigt bör AIK ta denna match. Därför tippar vi in AIK som segrar, och ser framemot att den guldstrid i Allsvenskan fortfarande lever kvar.

Streams från Allsvenskan

Vill du streama AIK mot BK Häcken den 27 oktober? Då kan du leta efter matchen hos Bet365 eller Unibet. De erbjuder ofta streams som svenska spelare gillar att följa. Det är därför inte omöjligt att du erbjuds att kolla på livestreams från Allsvenskan på dessa bettingsajter.

För att kunna streama sport hos Unibet eller Bet365 så behöver du endast ett konto. Ett konto är helt för dig att skapa, och du kan sedan streams till fotboll i Allsvenskan . Notera att visa matcher i Allsvenskan inte streamas till Sverige. Med tanke på licensavtal m.m. så kan vissa matcher bara livesändas från utlandet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar