Dagens bästa speltips från Allsvenskan

Dagens bästa speltips från Allsvenskan 2019. Sidan uppdateras löpande med nya rekar och odds från Allsvenskan! Idag: Örebro SK – IFK Norrköping och IFK Göteborg – Malmö FF.

Djurgården – Elfsborg 19/5

Djurgården möter Elfsborg på Tele2 Arena. Två lag som kommer från varsin seger gör upp om nya poäng.

Trolig laguppställning, Djurgården

Bråtveit
Fonn Witry - E. Berg - Danielsson - Käck
Ulvestad - Ajdarevic - Karlström
Ring - Buya Turay - Radetinac

Trolig laguppställning, Elfsborg

Stuhr Ellegaard
Holst - Gregersen - J. Nilsson - S. Strand
Gojani - Ishizaki - Holmén
J. Karlsson - Cibicki - Lundevall

Två lag som kommer från 3 poäng

På Tele2 Arena får vi under söndagskvällen se en jämn match mellan två lag med ungefär samma ambitioner och kvalitet. Den objektive betraktaren ser nog både Djurgården och Elfsborg som lag som kommer att få svårt att utmana om Europaplatserna, och stämmer det för något av lagen i år är det antagligen mellan 5:e- och 7:e-plats de slutar.

Djurgården har visserligen högre ambitioner än så, och det är ingen hemlighet att de satsar på Europaspel (topp 3 alternativt en livlina från plats 4) till kommande säsong. Att ”Blåränderna” ska lyckas med det känns dock föga sannolikt om man tittar på och jämför lagets trupp med övriga allsvenska lags trupper.

I mittlåset håller Djurgården allsvensk toppklass, men det är också nästan den enda positionen där man gör så. Visst är Mohamed Buya Turay en klassanfallare i allsvenska mått mätt, men han är också så gott som den enda anfallaren i hela truppen. Adam Bergmark Wiberg finns också att tillgå, denne 22-åring som kommer från en hyfsad säsong i Superettan med Gefle. Bergmark Wiberg har fått göra två inhopp denna säsong, och har på dessa två inhopp samlat ihop till totalt två minuters speltid. Vid båda inhoppen ledde Djurgården redan matchen, och det var alltså byten mer för att få tiden att gå än för att man ville ha Bergmark Wiberg på planen.

Elfsborg har faktiskt varit en positiv överraskning denna säsong. Nyförvärven Jonathan Levi och än mer Pawel Cibicki har fallit väl ut, men nu skadade sig dock Levi senast och hans medverkan på söndag är osäker.

Elfsborg kommer från 1-0 mot AFC Eskilstuna, efter ett sent segermål från Jesper Karlsson. Karlsson är den som i Levis frånvaro väntas starta mot Djurgården.

Djurgården – Elfsborg: Speltips & odds

Djurgården hade en jobbig tid med få poäng, men i onsdags besegrade man Falkenberg med hela 3-0 på bortaplan. Samtidigt fick Elfsborg kämpa in i det sista för att ta en 1-0-seger mot AFC Eskilstuna.

Vi tror att fördelen av hemmaplan faller avgörandet här, och att Djurgården trots allt har en något, markant bättre trupp än Djurgården.

Vi spelar den raka 1:an till 1.95 gånger pengarna, vilket vi finner på Bet365.

 • Tips: Djurgården vinner
 • Odds: 1.95, Bet365

Malmö FF – Kalmar FF 19/5

Malmö FF ska försöka bygga vidare på sin vinstsvit, när Kalmar FF kommer på besök.

MALMÖ X KALMAR Spela nu
1.36 4.50

9.00

Spela nu

Trolig laguppställning, Malmö FF

J. Dahlin
E. Larsson – Bengtsson – Lewicki – Safari
Traustason – Christiansen – Rakip – Rieks
Rosenberg – Antonsson

Trolig laguppställning. Kalmar FF

Hägg
P. Johansson – V. Elm – Aliti
Magnusson – Söderqvist – R. Elm – Romário – Agardius
El Kabir – Emaxwell

Dags för El Kabir att börja hitta nätet

Inför säsongen värvade Kalmar FF Moestafa El Kabir, vilket är en spelare som har potential att bli ett av årets bästa nyförvärv. Visst ser magen lite rund ut, men kvalitén anfallaren besitter går inte att hitta på många håll i Allsvenskan.

Det har dock inte blivit något nätrassel för El Kabir än, men det är nog bara en fråga om tid. Att han vet hur man gör mål i Allsvenskan, det vet vi sedan länge. Under sina tidigare sejourer i serien har han totalt spelat 79 allsvenska matcher och lyckats sätta dit 37 mål.

El Kabirs första allsvenska klubb var Mjällby, men majoriteten av målen har han gjort för BK Häcken. När Kalmar mötte Häcken i förra matchen saknades han dock på grund av en skada, och nu kan vi nog få se en spelsugen El Kabir försöka skapa problem för MFF-försvaret. Bredvid El Kabir väntas Emaxwell spela.

Malmö har ju ett rätt okej anfall de med. Markus Rosenberg verkar aldrig tappa sin kvalitet och Marcus Antonsson är också en klassanfallare i Allsvenskan.

Malmö FF – Kalmar FF: Speltips & odds

Kalmar har inte riktigt imponerat under säsongsinledningen, och även om laget har klasspelare som El Kabir och Rasmus Elm tror vi de får det tufft att hämta poäng här.

Vi spelar den raka 1:an på Bet365. Oddset är 1.36 gånger pengarna.

 • Tips: Malmö FF vinner
 • Odds: 1.36, Bet365

Örebro SK – IFK Norrköping 16/5

IFK Norrköping måste börja vinna. Nästa utmaning för ”Peking” är Örebro på Behrn Arena.

ÖREBRO X NORRKÖPING Spela nu
3.00 3.50

2.10

Spela nu

Trolig laguppställning, Örebro

O. Jansson
Björnkvist – Almebäck – A. Brorsson – K. Wright
Jake Larsson – Rogic – Gerzic – J. Bretilsson
Prodell – Strandberg

Trolig laguppställning, IFK Norrköping

Pettersson
Dagerstål – K. Larsen – Lauritsen
Krogh Gerson – A. Fransson – S. Thern – Thorarinsson – Skrabb
Jordan Larsson – Nyman

Två lag med dålig start på säsongen

IFK Norrköping har knappast fått den start på Allsvenskan man önskat. Laget har blott en seger efter åtta spelade omgångar, men man har heller inte förlorat särskilt mycket.

Laget har nämligen kryssat sig fram genom årets allsvenska, med hela fem oavgjorda matcher. De åtta inspelade poängen lämnar Norrköping på 11:e plats, redan 9 poäng bakom Malmö FF på förstaplatsen.

Spelet har inte sett alls lika skimrande ut som ifjol, även om man visserligen kommit till en del chanser under matcherna. Det hajpade nyförvärvet Sead Haksabanovic har ännu inte visat sig från sin rätta sida, och det återstår att se om han kan bli den injektion Norrköping hoppats på.

Örebro har inför säsongen tappat Nahir Besara och Kennedy Igboananike. In har istället Viktor Prodell, Johan Bertilsson och Carlos Strandberg kommit. Strandberg har visserligen gjort tre mål, men det är svårt att säga annat än att förra årets succéduo saknas.

Örebro ligger precis ovanför kvalplats just nu, men kommer ändå från en trevlig seger borta mot GIF Sundsvall.

Örebro SK - IFK Norrköping: Speltips & odds

Vi tror att IFK Norrköping vaknar upp någon gång, och det är sannerligen dags snart om man inte vill missa tåget i toppen av tabellen.

Visst har Norrköping visat att man har brister, men Örebro har knappast sett bättre ut. Här tror vi på bortaseger, och spelar den raka 2:an till 2.10 gånger insatsen.

 • Tips: IFK Norrköping vinner
 • Odds: 2.10, Bet365

IFK Göteborg – Malmö FF 16/5

Det är dags för ett riktigt stormöte i Allsvenskan. Det nya, starka IFK Göteborg tar emot Malmö FF.

IFK X MFF Spela nu
3.40 3.30

2.15

Spela nu

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis
A. Erlingmark – Calisir – Starfelt
S. Ohlsson – Yusuf – Karlsson Lagermyr – V. Wernersson
Nygren – Vibe – Kharaishvili

Trolig laguppställning, Malmö FF

J. Dahlin
E. Larsson – Bengtsson – Lewicki – Safari
Traustason – Christiansen – Rakip – Rieks
Rosenberg – Antonsson

Göteborg har överraskat de flesta

IFK Göteborg har överraskat alla med sin start på Allsvenskan 2019. Inte många hade trott att laget skulle ligga på andra plats i tabellen efter sju omgångar spelade, men här är vi och på andra plats finner vi just IFK Göteborg.

Poya Asbaghi har äntligen börjat få bitarna att falla på plats, och med hjälp av nya assisterande tränaren Ferran Sibila har laget lyckats få framgång ur sitt spelsätt.

I början gick det kanske att peka på tillfälligheter eller ett enkelt spelschema, men efter seger 3-0 hemma mot AIK och 2-1 borta mot Norrköping är det nog dags att inse att Göteborg åtminstone är ett lag för övre halvan i år. Vill sig allt väl kanske de till och med kan utmana om Europaplatserna, vem vet.

Nu ställs ”Blåvitt” hur som helst på prov på riktigt, när man möter Malmö FF. Malmö har efter en småtrög start kommit igång rejält, och har fem segrar och ett kryss på de sex senaste. Däribland 4-1 mot både Hammarby och Elfsborg.

IFK Göteborg – Malmö FF: Speltips & odds

Visst har Göteborg varit bra, men Malmö har sett ännu bättre ut. Dessutom är grundkvaliteten hos Malmö ganska rejält mycket högre än hos Göteborg, och vi tror att Malmö tar ned göteborgarna på jorden.

Vi spelar den raka 2:an till 2.05 gånger pengarna.

 • Tips: Malmö FF vinner
 • Odds: 2.05, Bet365

BK Häcken – Kalmar FF 15/5

Topplaget BK Häcken tar emot svårslagna Kalmar FF på Bravida Arena. Kalmar kommer till matchen utan sin stjärna, före detta Häckenspelaren Moestafa El Kabir.

HÄCKEN X KALMAR Spela nu
1.83 3.40

4.50

Spela nu

Trolig laguppställning, BK Häcken

Abrahamsson
A. Andersson – Toivio – Hammar – Arkivuo
Friberg – Faltsetas
Yasin – Irandust – Celik
Jeremejeff

Trolig laguppställning, Kalmar FF

L. Hägg
Nouri – V. Elm – Aliti
P. Johansson – M. Söderqvist – R. Elm – Romário – Agarius
P. Diouf – Emaxwell

Häcken kommer utan Paulinho – Kalmar utan El Kabir

BK Häcken har gjort en hyfsad start på säsongen. I vanlig ordning besegrar man bottenlagen, men i lika vanlig ordning har man haft svårt mot de lite starkare motstånden.

Ifjol vann man inte en enda match mot något av topp 6-lagen, och laget uppvisar liknande tendenser i år. Det är väl svårt att klaga över ett kryss borta mot Malmö FF, men att man inte slagit varken Malmö, Djurgården, AIK eller Östersund vittnar om att man ännu har problem mot topptippade lag.

Vilken tur då att Kalmar inte är något av Allsvenskans verkliga topplag. Häcken har varit väldigt effektiva mot mitten- och bottenlagen, men kommer nu utan en oerhört viktig pelare.

Fjolårets allsvenska skyttekung Paulinho missar matchen, då han är avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort.

Kalmar får å sin sida klara sig utan Moestafa El Kabir, som visserligen inte gjort några allsvenska mål i år men som utan tvekan är en klasspelare.

Häcken – Kalmar: Speltips & odds

Kalmar förlorade premiären mot Sirius men har därefter sju raka matcher utan förlust. Fem av dessa har dock slutat oavgjort.

Häcken har inlett Allsvenskan ganska bra, och låg på tredje plats inför omgången.

Förutom att Häcken kommer utan Paulinho, saknas även duktige högerbacken Godswill Ekpolo saknas. Vi tror dock inte att det kommer att påverka utgången av matchen särskilt mycket, då Adam Andersson – tvåmålsskytt mot Eskilstuna häromveckan – är en fullgod ersättare.

Vi spelar den raka 1:an till 1.83 gånger insatsen.

 • Tips: BK Häcken vinner
 • Odds: 1.83, Bet365

Falkenbergs FF – Djurgårdens IF 15/5

Falkenbergs FF ställs emot Djurgårdens IF på Falcon Alkoholfri Arena, då två lag i varsina prekära situationer ska försöka addera en eller flera poäng till sina saldon.

FFF X DIF Spela nu
4.20 3.75

1.70

Spela nu

Trolig laguppställning, Falkenberg

Brattberg
Joza – C. Johansson – T. Karlsson – J. Ericsson
K. Söderström – A. Wede – Björkengren – Englund
N. Peter – Chibuike

Trolig laguppställning, Djurgården

Bråtveit
Fonn Witry – Une Larsson – E. Berg – Käck
Ulvestad – Karlström – Ajdarevic
Radetinac – Buya Turay – J. Ring

Två lag med trista veckor bakom sig

Falkenbergs återkomst i Allsvenskan har inte blivit vad invånarna från den lilla sommarstaden hoppats på. Hade laget Falkenbergs FF spelat lika bra som staden Falkenberg är vacker, då hade de varit i serieledning vid det här laget. Men verkligheten har varit en annan.

Nykomlingen inledde visserligen med att besegra Örebro i premiären, men därefter har det gått utför. Tråkiga förluster mot medelmåttigt motstånd har varvats med oavgjorda resultat mot rentav svaga lag, och rycker Falkenberg inte upp sig snart blir denna allsvenska sejour ettårig.

Det är ingen vild gissning att lagmoralen och självförtroendet har varit på nedåtgående för FFF under de senaste veckorna, och kanske är det därför ett bra tillfälle att möta ett lag som antagligen mår minst lika dåligt mentalt?

Djurgården kommer från ännu en derbyförlust, och fansen har redan börjat längta till att hockeysäsongen drar igång igen. Förlusten i helgen innebar den 15:e raka allsvenska matchen mot AIK som man inte lyckats vinna, vilket alltså makalöst nog motsvarar matcher för en halv säsong. Som om inte det vore nog är derbystatistiken mot Hammarby – som man förlorade mot två veckor tidigare – ungefär lika dålig, och när man tänker efter är det kanske inte så konstigt att helgens hemmaderby spelades inför en rekordlåg publiksiffra (lägsta derbysiffran någonsin på Tele2 Arena).

Falkenberg – Djurgården: Speltips & odds

Djurgården inledde Allsvenskan riktigt bra, och tog 9 poäng av 10 möjliga på de inledande matcherna. Därefter har man fått en formdipp, som nu alltså nått sin botten i samband med derbyna.

Även mot Helsingborg för en vecka sedan såg Djurgårdens spel svagt ut, och även om Mohamed Buya Turay kan såra vilket allsvenskt försvar som helst ser han ut att vara ett alltför ensamt offensivt vapen för ”Järnkaminerna”.

När det gäller Djurgårdens försvar är vi inte oroliga över läckage, särskilt inte då Erik Berg nu är tillbaka efter sin avstängning.

Falkenberg gjorde visserligen en helt ok prestation mot Malmö nyligen, men det är ändå svårt att säga annat än att laget känns svagt. Mållöst senast borta mot AFC Eskilstuna, och frånvaron av duktiga anfallande pjäser är betungande.

Vi tror på få mål i denna match, då inget av lagen direkt visar upp någon mördande offensiv. Därför spelar vi under 2,5 mål, vilket vi får till det fina oddset 2.07 gånger pengarna.

 • Tips: Under 2,5 mål
 • Odds: 2.07, Bet365

Helsingborgs IF – AIK 15/5

Ett formsvagt Helsingborgs IF tar emot ett AIK med två raka segrar.

HIF X AIK Spela nu
3.20 3.30

2.25

Spela nu

Trolig laguppställning, Helsingborg

K. Joelsson
Randrup – Holgersson – Granqvist – A. Eriksson
Landgren – Abubakari
Moro – Jönsson – M. Svensson
Wanderson

Trolig laguppställning, AIK

O. Linnér
Dimitriadis – P. Karlsson – Mets
Sundgren – S. Larsson – Adu – Elyounoussi – Salétros
Goitom – Lahne

Granqvist tillbaka mot AIK

Helsingborg inledde Allsvenskan lovande, när man besegrade IFK Norrköping i premiären och sedan kort därpå även slog Hammarby. Därefter har det dock gått utför.

Efter vinsten mot Hammarby har Helsingborg inte vunnit en enda match. Laget har lidit av avsaknaden av Andreas Granqvist och Alexander Farnerud, och inte kunnat ersätta den rutinerade duon.

Inför matchen mot AIK är Granqvist tillbaka i truppen, och han kommer att starta för Helsingborg. Farnerud får man dock fortfarande försöka klara sig utan.

AIK har efter en trög start på Allsvenskan två raka segrar. Den mot AFC Eskilstuna är väl inte mycket att hylla laget för, särskilt inte eftersom man var nära att tappa 2-0 till 2-2 trots en man mer i halva matchen. Derbysegern mot Djurgården därefter var däremot en fin bedrift av AIK, som kanske börjar närma sig sin riktiga nivå.

Helsingborg – AIK: Speltips & odds

Helsingborg må vara inne i en formdipp, men man är väldigt starka hemma på Olympia och har här inte förlorat en match i år. Nu har man dessutom Andreas Granqvist tillbaka, vilket är en oerhört stor förstärkning.

AIK har två raka segrar men har inte visat tillräckligt mycket än för att övertyga oss om att man är där man ska vara i spelet och kvaliteten.  

Vi tror på delad pott här, och spelar ”X” till 3.30 gånger insatsen.

 • Tips: Matchen slutar oavgjort
 • Odds: 3.30, Bet365

Hammarby IF – Östersunds FK 14/5

Hammarby IF tar emot Östersunds FK på Tele2 Arena. De grönvita ska försöka ta fjärde raka segern, men på andra sidan står en mardrömsmotståndare.

HIF X ÖFK Spela nu
1.53 4.00

6.00

Spela nu

Trolig laguppställning, Hammarby

Curci
Sandberg – Fällman – Fenger – Widgren
Bojanic – Andersen
Khalili – Djurdjic – Tankovic
Kjartansson

Trolig laguppställning, Östersund

S. Mohlin
Ssewankambo – N. Sundberg – Iherwood – T. Pettersson
Tekie – Colkett
Fritzson – Hopcutt – Weymans
Islamoic

Mardrömsmotståndare för Hammarby

Hammarby har efter en svag säsongsinledning spelat upp sig rejält. Laget inledde den fina sviten med att slå drömmotståndarna Djurgården, och följde sedan upp med seger mot både Örebro och Sirius.

Nu står man inför en tuff uppgift, när Östersunds FK kommer på besök. Hammarby har länge haft svårt för ÖFK, och har inte lyckats vinna mot dem sedan man kom upp i Allsvenskan. Inte minst den senaste matchen mellan lagen väcker jobbiga minnen hos alla hammarbyare.

Det var den sista matchen av Allsvenskan 2019, och en seger för Hammarby hade gett laget Europa League-kval. Men det blev 3-3, och Hammarby får försöka på nytt i år.

Östersund en positiv överraskning

Östersund var ifrågasatta inför säsongen, och framförallt var man svårbedömda. Ingen visste om laget skulle utmana om Europaplatser eller precis undvika nedflyttningsstrid, men så här en dryg fjärdedel in på säsongen får vi säga att det mesta tyder på det förstnämnda.

Laget från Jämtland kommer till den här matchen med fem raka matcher utan förlust, och senast kryssade man mot BK Häcken.

Hammarby – Östersund: Speltips & odds

Att spela på Hammarby här, till 1.53 gånger pengarna, känns på förhand som ett dumt beslut. Visst ska Hammarby gälla som favoriter, men så här pass stora? Absolut inte.

Vi tror chansen att Östersund kniper minst en pinne här är hyfsat stor, och spelar därför "X2" till 2.60 gånger pengarna.

 • Tips: X2 (Oavgjort eller Östersund)
 • Odds: 2.60, Bet365

IFK Norrköping – IFK Göteborg 13/5

Ett underpresterande IFK Norrköping tar emot ett överpresterande IFK Göteborg. Vi har en spännande drabbning framför oss på Östgötaporten.

NORRKÖPING X GÖTEBORG Spela nu
2.10 3.20

3.30

Spela nu

Trolig laguppställning, IFK Norrköping

I. Pettersson
Smith - Dagerstål - Larsen - Krogh Gerson - Binaku
Thern - Skrabb - Fransson
Nyman
J. Larsson

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis
S. Ohlsson - Starfelt - Calisir
Yusuf - Erlingmark - Karlsson Lagermyr
Vibe - Nygren - Kharaishvili

Norrköping underpresterar – Göteborg överpresterar

IFK Norrköping har knappast fått den start på säsongen man hoppats på. Laget har kryssat sig fram genom årets allsvenska, och har hela 5 oavgjorda av 7 matcher på resultatraden.

Mot Elfsborg senast hade Norrköping oerhört svårt att skapa chanser, och de som såg matchen kan nog skriva under på att underhållningsfaktorn var låg. Mer typiska 0-0-matcher än så blir det inte.

Att kvalitet finns hos IFK Norrköping är det dock inget snack om. När Simon Thern, Alexander Fransson och Christoffer Nyman spelar på topp nosar de på landslagsplats, och de två sistnämnda har ju faktiskt varit med en del i Janne Anderssons Sverige. Dessutom har man West Ham-lånet Sead Haksabanovic, den forne skyttekungen Kalle Holmberg och Allsvenskans kanske bäste målvakt Isak Pettersson i laget.

Inför säsongen talades det om att IFK Göteborg skulle få det jobbigt i år. Många experter var oroliga över att laget skulle vara med i nedflyttningsstriden, men så har det knappast blivit. ”Blåvitt” har gjort flest mål i serien och vid minst kryss ikväll går man upp till en andraplats i tabellen.

Poya Asbaghi, som var kraftigt ifrågasatt av media ifjol men ständigt försvarad av IFK-fansen, har nu fått hjälp av att ha Ferran Sibila bredvid sig. Även om han trivdes fint även med Alf Westerberg har han nu en andretränare som ser fotboll likadant som han själv.

IFK Norrköping – IFK Göteborg: Speltips & odds

Det är bara en tidsfråga innan IFK Norrköping börjar ta segrar, och i den här hemmamatchen tror vi att den första kommer.

När ”Blåvitt” har överpresterat samtidigt som Norrköping underpresterat får vi ett riktigt fint odds här, och till dryga 2 gånger pengarna är det inget snack om att vi spelar den raka 1:an.

 • Tips: IFK Norrköping vinner
 • Odds: 2.10, Bet365

Djurgården – AIK 12/5

Det är dags för Stockholmsderby igen! På söndag tar Djurgården emot AIK på Tele2 Arena.

DIF X AIK Spela nu
2.45 3.10

3.00

Spela nu

Trolig startelva, Djurgården

Bråtveit
Witry – Une Larsson – Danielson – Augustinsson
Ulvestad – Karlström – Walker
Ajdarevic – Buya Turay – Ring

Trolig startelva, AIK

Linnér
Sundgren – Dimitriadis – P. Karlsson – Mets
Elyounoussi – S. Larsson – Adu – Salétros
Goitom – Obasi

Djurgårdens positiva start har tonat av

Djurgården inledde säsongen på övertygande vis, med att ta 9 poäng av 10 möjliga på de fyra första matcherna. Bland annat en imponerande bortaseger mot formstarka BK Häcken.

Därefter har lyckan vänt för Djurgården. Kryss mot IFK Norrköping är väl knappast fy skam, men förlust mot Hammarby efter en rent ut sagt svag insats var knappast kul för de derbytrötta fansen. Sedan följde man upp derbyförlusten med att spela oavgjort mot Helsingborg, i en match som man i ärlighetens namn förtjänade att förlora. Hade det inte varit för en felaktig offside på Rasmus Jönsson hade man dessutom förlorat.

Bland Djurgården nyförvärv har man sett blandade utfall. Mohamed Buya Turay har levererat omgående, och det är väl tur det med tanke på att han är så gott som enda anfallaren i truppen. Gällande Astrit Ajdarevic finns det mer att ta av däremot. Han har varit godkänd men det känns som att han ännu inte riktigt kommit tillrätta i Djurgården. Med tanke på hans otvivelaktiga kvaliteter är det nog dock bara en tidsfråga innan han börjar göra poäng för laget.

AIK har inlett svagt – men hakar ändå på

AIK har – med all rätt – kritiserats för sin inledning av säsongen. Framförallt lagets offensiv har haft svårt att blomstra. Med tanke på att man har Allsvenskans kanske både starkaste och bredaste anfallsuppsättning på pappret är det offensiva spelet ute på plan en stor besvikelse.

AIK har faktiskt gjort minst mål i hela Allsvenskan, med sina blott 6 gjorda mål. Trots kritiken och det haltande spelet ligger AIK bara tre poäng bakom serieledande Malmö FF, och bara en poäng bakom Djurgården. Vi ska därför inte vara förvånade om ”Gnaget” ändå hänger med i titelstriden både nu och framöver.

Djurgården – AIK: Speltips & odds

Att döma av båda lagens kvalitet samt form på senare tid känns ett kryss som det mest troliga utfallet. Derbyn lever dock ofta sina egna liv, och man ska inte titta alltför mycket på Djurgårdens lilla formdipp eller AIK:s problem med att få spelet att stämma.

Vi tittar istället på hur det brukar se ut i derbyn mellan de här två lagen. Vi vet att det blir tjatigt för djurgårdarna att höra inför varje derby, men det vore tjänstefel att låta bli att nämna det: Sedan 2012 har Djurgården förlorat 7 derbyn mot AIK, spelat 7 oavgjorda och vunnit 1. Statistiken mot Hammarby ska vi inte ens tala om; den är ännu värre.

Det är bara att konstatera att Djurgården sällan får det att stämma när det vankas derbyn, och då kvaliteten på laget ändå är bra får vi anta att det sitter mentalt.

Trots allt har AIK haft väldigt svårt att skapa chanser och göra mål i år, vilket inte kan ignoreras helt. Vi garderar oss därför med att spela ”AIK att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort” till 2.00 gånger pengarna. Ett spel vi känner oss väldigt bekväma med.

 • Tips: AIK vinner - insatsen tillbaka vid oavgjort
 • Odds: 2.00, Bet365

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

3. MrGreen

Regler & villkor

Spela utan konto & Swish

4. Hajper

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Sätt in 100 kr - Få 600 kr

5. 888 Sport
6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se