Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 jun, 2018

Völler vs Rijkaard: 9 dagar kvar

Det är nu endast 9 dagar kvar tills startskottet för VM 2018 går av. Vi kommer här fortsätta att lägga upp dagliga videoklipp med några av de bästa/roligaste/underligaste händelserna från föregående världsmästerskap i fotboll.

Här kommer ett klipp med bataljen som utspelade sig mellan Rudi Völler och Frank Rijkaard under VM 1990.

En hård kamp mellan dessa två rivaliterande spelare innehåller fula efterslängningar, spottloskor och ordutbyten.

Frank ”Lama” Rijkaard & Rudi ”filmaren” Völler

Det var minst sagt en hård kamp som utspelade sig mellan Tyskland (då Västtyskland) och Nederländerna. Vilket det borde vara under en åttondelsfinal i VM.

Frågan är om det inte spårade ut mellan två av världens då mest uppmärksammade spelare.

I klippet så ser vi först en ful tackling från Frank Rijkaard. Vilket även ger honom sin första varning i matchen. Strax efter att domaren delat ut kortet, så sker ett snabbt ordutbyte som sedan resulterar i en spottloska i Völlers bakhuvud.

Völler märker händelsen, men inte domaren. Tur för Rijkaard som i och med spottloskan borde åkt ut med två gula kort.

Istället så konfronterar Völler sin rival genom att lämna några väl valda ord. Vad han exakt säger är det ingen som riktigt vet. Det enda som är klart är att det inte handlar om några snälla ord.

Argumentet leder istället till att även Völler varnas. Vilket gör honom mäkta irriterad.

Det dröjer inte länge innan dessa två herrar återigen ryker i luven på varandra.

Nästa siuation som uppstår är ett inlägg från Tyskland som plockas av den holländska målvakten. Völler gör i och med målvaktsingripandet en filmning. En filmning som uppmärksammas av Frank Rijkaard.

Frank spring direkt fram till Völler för att ge honom en utskällning för han osportsliga agerande.

Resultatet av detta är ytterligare en filmning från Völler. Domaren i sintur väljer att ge både Völler och Rijkaard en ny varning, vilket innebär två röda kort.

Då tog det slut här kan man tänka. Inte då. Innan Frank Rijkaard lämnar planen så hinner han med att ytterligare lägga en spottloska i Rudi Völlers nacke. Vilket senare gav honom smeknamnet ”Laman”.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar