Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 jun, 2018

Video: James Rodríguez drömmål i VM 2014 – 12 dagar kvar

Nu är det blott 12 dagar kvar innan VM i Ryssland kickar igång. För varje dag som går minns vi tillbaka på ett gammalt VM-minne.

Starten på VM kommer allt närmare, och för att höja VM-tempen ytterligare väljer vi på Sportal att för var dag presentera ett VM-minne.

Denna dag, den tolfte innan VM-premiären, tittar vi tillbaka på en match från VM år 2014. Colombia mot Uruguay, dagen då James Rodríguez på riktigt presenterade sig för världen.

  • Streama Sverige – Danmark

Kolla in James Rodríguez drömmål mot Uruguay i VM-åttondelsfinalen 2014, och njut av den colombianske kommentatorn:

James Rodríguez drömmål i VM 2014

Colombia hade för första gången på 16 år lyckats ta sig till VM, och hade en stark trupp med offensiva stjärnor som Fredy Guarín, Juan Cuadrado, Carlos Bacca och Jackson Martínez. Och så James Rodríguez förstås.

22-årigen hade visserligen några starka säsonger i Porto och Monaco bakom sig, men på den allra största scenen hade han inte riktigt gjort något stort avtryck än. Han inledde VM på ett lysande sätt med tre mål på tre matcher, men det var i åttondelsfinalen mot Uruguay som uppmärksamheten kring James Rodríguez verkligen exploderade.

För andra gången någonsin var Colombia framme i åttondelsfinal i ett VM, där man ställdes mot välmeriterade Uruguay. En knapp halvtimme in på matchen får James Rodríguez bollen mot sig strax utanför straffområdet. Han bröstar emot den och slår till på volley – stenhårt ribba in. Ett Rodríguez-mål senare är slutresultatet 2-0 och Colombia var i kvartsfinal i ett VM, för första gången i nationens historia.

Colombia besegrades av Brasilien i kvartsfinalen, då James Rodríguez stod för tröstmålet i 2-1-förlusten. Rodríguez vann skytteligan i VM med sina 6 mål, och målet mot Uruguay blev framröstat till årets snyggaste. Strax efter VM pungade Real Madrid ut 76 miljoner euro för att värva Rodríguez till klubben, i en affär som gjorde honom till världens dittills tredje dyraste spelare.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar