Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 nov, 2016

Tjeckien – Norge: Oväntat bottenmöte i grupp C

Inför matchen mellan Tjeckien och Norge så ser vi en viss klasskillnad. Tjeckien har en bättre trupp än Norge på pappret, men hittills har Tjeckien endast lyckas ta två poäng på tre matcher i deras VM-kval – grupp C.

Norge har inte heller imponerat. De ligger just nu strax över Tjeckien i tabellen, och behöver verkligen en seger för att haka på topplaget Tyskland.

Matchen blir lite vinna, eller försvinna för något av lagen. Klarar man inte av att ta mer än tre poäng på fyra matcher, så kan det bli riktigt svårt att fortsätta vägen till VM.

Avspark: Den 11 november, kl. 20:45
Arena: Stadion Eden
Visas hos: Norsk TV

Vi bettar på matchen!

Vi har valt att ta med Tjeckien och Norge i vår kupong när vi spelar på matcher i VM-kvalet den 11 november. Vi känner mycket väl till att det är en osäker match mellan två lag som inte riktigt har hittat formen.

Anledningen till varför vi bettar på matchen mellan Tjeckien-Norge, och ger ett speltips är p.g.a. de förhållandevis höga oddsen som finns för hemmalaget.

Matchen ska bara Tjeckien vinna. Nationen skulle nog inte godkänna att laget återigen får ett bottennapp. Speciellt inte mot Norge, på hemmaplan. Vi tror med stor säkerhet att Tjeckien kommer att vinna över Norge med två eller tre bollar.

Norge har inte det spelarmaterialet som krävs. Likt som Sverige, så har Norge förlorat flera viktiga nyckelspelare i deras lag. Det har lett till att ledarskapet försämrats, och hela truppen riskerar att bli oorganiserad.

Odds för vårt speltips

Denna gång har vi valt att lägga in vår kupong hos Bet365. Det är även där vi hämtar de bästa oddsen efter en snabb jämförelse mellan olika bettingsajter.

Bet365 har alltid bra odds när det kommer till internationella turneringar i fotboll. Spelade du inne hos Bet365 under hela EM, så kände du säkert av alla höga odds som erbjöds. Nu när VM-kval spelas så höjer de återigen sina odds.

Oddsen du hittar inför matchen mellan Tjeckien och Norge kan ändras ju närmare avspark vi kommer. Därför finns det en chans att oddsen inte ser likadana ut när du väl ska tippa.

  • Tjeckien vinner – 1.95
  • Oavgjort – 3.50
  • Norge vinner – 3.80

VM-Kval: Grupp C

Just nu ligger både Tjeckien och Norge ganska dåligt till i deras VM-kval grupp. En grupp som nu domineras av Tyskland. Många hade nog förväntas sig att Tjeckien skulle jaga favoriten Tyskland, och Norge strax efter.

Så ligger det inte till. Just nu ligger både Nordirland och Azerbadjan före Norge och Tjeckien.

Det finns självklart många poäng att spela om, men snart måste något av lagen börja vinna. Risken är att man som lag blir avhängt, och är till sist tvungna att förlita sig på andra lag och deras resultat.

Vi tror inte att Norge kommer ta sig direkt till VM. Däremot tror vi starkare på Tjeckien som i och med en seger mot Norge börjar sin klättring mot andra platsen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar