Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 nov, 2017

Svenska spelarna: ”Vi ska gå framåt”

Kvart i nio ikväll sparkar första dubbelmötet mellan Sverige och Italien igång. Om vi ska tro spelarna blir det ett offensivt Sverige.

Vi har fått se ett offensivt Sverige genom hela kvalet. Det har bland annat blivit seger mot Vitryssland med 4-0, och mot Luxemburg med 6-0. Totalt har Sverige under kvalet gjort 18 mål på sina fem hemmamatcher.

De svenska spelarna säger att de självklart ska försöka hålla nollan, men att man inte ska backa hem och vara försiktiga.
– Det är viktigt med en bra defensiv för att hålla nollan, men samtidigt spelar vi hemma och det hoppas jag att vi visar direkt efter avspark att vi ska gå för tre poäng och att vi ska gå framåt, säger Marcus Berg. Vi har kört vårt spel och har gjort det bra. Så det blir mest fokus på vad vi har gjort bra och försöka göra samma sak nu.

Vänsterbacken Ludwig Augustinsson fyller på:
– Vi ska inte backa hem. Vi har respekt för motståndaren men får inte bli passiva för det. Vi är på hemmaplan och här har vi gjort jättebra resultat. Så vi ska försöka bjuda på det fina spelet vi har gjort på hemmaplan. Det gäller att vi är aggressiva, att vi har boll och vi ska allt styra och ställa lite också, säger han.

Med tanke på bortamålsregeln är det av vikt att Sverige inte släpper in mål. Något mittbacken och lagkaptenen Andreas Granqvist påpekar.
– Det är viktigt att vi vågar ha ett eget spel som vi framför allt hade mot Frankrike och förhoppningsvis gör något mål. Samtidigt är det så klart viktigt för oss att hålla nollan på hemmaplan, säger Granqvist.

Sveriges startelva

Olsen
Krafth – Granqvist – Lindelöf – Augustinsson
Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg
Toivonen – Berg

Bänk:
Karl-Johan Johnsson
Filip Helander
Pontus Jansson
Johan Larsson
Martin Olsson
Victor Claesson
Jimmy Durmaz
Marcus Rohdén
Ken Sema
Gustav Svensson
John Guidetti
Isaac Kiese Thelin

Italiens startelva

Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Candreva – Parolo – De Rossi – Verratti – Darmian
Immobile – Belotti

Bänk:
Gianluigi Donnarumma
Mattia Perin
Davide Astori
Daniele Rugani
Davide Zappacosta
Fernardo Bernardeschi
Alessandro Florenzi
Roberto Gagliardini
Jorginho
Marco Parolo
Éder
Manolo Gabbiadini

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar