Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 jun, 2018

Självklart finns det hopp kvar för Sverige i VM

Gårdagens match mellan Mexiko – Tyskland beskrivs som ett mardrömsresultat för Sverige. Detta pga att man tidigare trott att avgörandet skulle stå mellan Sverige – Mexiko i sista gruppspelsmatchen.

Nu tog Mexiko tre poäng mot Tyskland, och sätter mycket i ett nytt dager. Nu är det istället Mexiko som troligen kommer inta första platsen i gruppen, och Sverige får med sannolikhet istället kriga mot Tyskland om sista avancemangsplatsen.

Innan vi kan spekulera ytterligare kring Sveriges chanser så måste vi vinna premiären mot Sydkorea. Detta är inte speciellt enkel uppgift som den svenska landslagstruppen står inför.

Vi tippar Sveriges grupp!

Den första matchen som spelas den 18 juni mot Sydkorea kommer bli mycket intressant (läs mer om att streama Sverige – Sydkorea i VM). Här gäller inget annat än tre poäng för Sverige.

Skulle man tappa poäng mot Sydkorea så ser allt ganska mörkt ut. Då ligger Sverige på 0 poäng samtidigt som man redan spelat mot de enkalste motståndet på pappret.

Vid tre poäng mot Sydkorea, så kan vi hålla tummarna på ett kryss mot Tyskland. Skulle dessa två resultat stämma. Då har Sverige en ganska så god chans att ta sig vidare mot åttondelsfinalerna.

Dock är det mycket som ska stämma, samtidigt som allt kan hända i VM!

Här nedan kommer vi tippa VM gruppen som Sverige är med i. Dessvärre så kommer vi tippa med hjärnan och inte med hjärtat.

  • 1. Mexiko
  • 2. Tyskland
  • 3. Sverige
  • 4. Sydkorea

Odds att Sverige går vidare

Inför matchen mot Sydkorea så kan det vara kul att kolla till oddsen för att Sverige ska gå vidare till finalerna.

Efter matchen mellan Tyskland och Mexiko så har oddsen ökat på att Sverige ska gå vidare från gruppen. Detta ganska naturligt då Sverige chanser de facto minskade när Tyskland förlorade mot Mexiko.

Just nu har vi ett odds på blygsamma 2.62. Dessvärre är detta ett odds som vi inte kommer spela på själva. Detta med anledning av att oddsen enligt oss inte ligger i linje med de chanser som sverige har, eller snarare inte har inför avgörandet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar