Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 jul, 2018

Ryssland – Kroatien: Live stream & odds på kvartsfinalen 7/7

Värdlandet Ryssland tar under lördagskvällen emot Kroatien i den sista kvartsfinalen. Läs allt inför matchen här.

Ryssland – Kroatien stream

Den kanal som TV-sänder Ryssland – Kroatien är SVT1, men att se matchen på TV-sändningen är inte det enda sättet att titta på matchen.

CMore sitter på rättigheter att visa VM, och med ett CMore-konto kan du streama Ryssland – Kroatien. För bara 139 kronor kan du se alla matcher från fotbolls-VM.

CMore visar matcherna i HD-kvalitet, och det är möjligt att titta direkt/live från din mobil/smartphone, dator/laptop, läsplatta/iPad eller TV.

  • Match: Ryssland – Kroatien, kvartsfinal i VM 2018
  • Datum & tid: Lördag den 7 juli, 20:00
  • Arena: Fisjt-stadion, Sotji
  • Stream: CMore

Streama Sverige – England 7/7

Trolig laguppställning, Ryssland

Akinfeev
Fernandes – Kutepov – Ignashevich – Kudryashov
Gazinskiy – Zobnin
Samedov – Golovin – Cheryshev
Dzyuba

Skador: Alan Dzagoev, Yuri Zhirkov (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Kroatien

Subaic
Vrsaljko – Lovren – Vida – Strinic
Rebic – Rakitic – Brozovic – Modric – Perisic
Mandzukic

Skador: Ivan Strinic (tveksam)
Avstängningar: –

Ryssland har överraskat

Hemmanationen Ryssland har överraskat de flesta under sitt världsmästerskap. Laget tog en andraplats i gruppen efter målfyrverkeri mot Saudiarabien och Egypten, men det var inte deras största bravad.

I åttondelsfinalen ställdes Spanien mot Ryssland, och de allra flesta trodde att det skulle bli ryssarnas sista framträdande i detta världsmästerskap. Men Ryssland lyckades till att börja med ta matchen till förlängning, och därefter till straffläggning. Väl där vann Ryssland.

Kroatien vann sin grupp utan att förlora en match, och krossade bland annat Argentina med 3-0. I åttondelsfinalen spelade Kroatien en ruskigt spännande match mot Danmark.

Matchen hade knappt hunnit börja innan det stod 1-1, men sedan följde en lång period av segt, ganska tråkigt spel. Det blev inga fler mål under ordinarie tid, och matchen gick till förlängning.

När det återstod knappa 10 minuter av förlängningen rundade Ante Rebic danske målvakten Kasper Schmeichel, och hade bara att lägga in bollen i öppet mål. Då kom Mathias Jörgensen och glidtacklade ner Rebic, varpå Kroatien tilldömdes en straff.

I den 114:e matchminuten gick alltså Luka Modric fram för att skjuta Kroatien till kvartsfinal, i en situation som påminde inte lite om det som hände Ghana i matchen mot Uruguay i VM 2010. Precis som då, missade straffskytten. Schmeichel räddade och matchen gick till straffläggning.

I straffläggningen kom Schmeichel in med förhöjt självförtroende och räddade både Kroatiens första och fjärde straff, men vad hjälpte det när Danmark missade 3 straffar av 5.

Speltips

Ryssland må ha presterat över förväntan, där vinsten mot Spanien varit höjdpunkten, men här tror vi att det tar stopp. Laget ska inte ha kvaliteten att matcha Kroatien, och vi tycker att 2.20 på den raka 2:an betalar bra.

Du som spelar Comeon får vid insättning av 500 kr hela 1500 kr att spela för, och även en VM-boll hemskickad.

  • Tips: Kroatien vinner, ordinarie tid
  • Odds: 1.90, Comeon

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar