Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 nov, 2017

Officiella affischen för fotbolls-VM 2018 släppt

En tradion som finns inför alla upplagor av fotbolls-VM är när värdnationen släpper sina affisher.

Det finns flera affisher som blivit mer klassiska än andra. En av de mer klassiska affischer som skapats inför ett VM är Frankrike 1998.

Nu står det klart att Ryssland släpper sin affisch för allmänheten.Vi tycker helt klart att de gjort ett bra jobb med designen.

Lev Yashin blir ”Poster boy”

Den nya affishen för fotbolls-VM i Ryssland är skapad med en portion av ”retro-stilen”. Man kan säga att affishen tar oss tillbaka till de gamla dagarna då Ryssland inte bara var Ryssland. Utan Sovjet.

Huvudpersonen för den nya affishen är Lev Yashin eller Lev Jasjin (svensk stavning). En historisk fotbollsmålvakt under 50-, 60-, och 70-talet. Han var med i det lag som bärgade hem bl.a. EM guld, och OS guld för Sovjetunionen.

Under hela sin aktiva proffskarriär så var han lojal mot klubben Dynamo Moskva. I hela 20 år vaktade han målet för den ryska storklubben. Han fick även smeknamnet ”Den svarta spindeln”.

Utöver sina fina meriter från internationella mästerskap så har målvakten även blivit framröstad till en mycket tung titel. Nämligen århundradets bästa målvakt. En mycket finare titel än så kan man knappast få.

Målvakten avled 1990 och kan därför inte ta del av den hedring som nu riktas mot honom under VM 2018 i Ryssland.

Helt klart den största fotbollsspelaren någonsin för Ryssland, eller dåvarande Sovjetunionen.

Affischen som kommer att användas under fotbolls-VM 2018 är designad av Igor Gurovich.

world cup poster

Missa inget från VM

Vi på Sportal har laddat upp inför VM enda sedan Sverige blev klara för slutspelet. Vi har nu stora förväntningar på att det blir en grym sommar för den svenska fotbollen.

Det bästa du kan göra för att hänga med är att se matcherna på tv eller live stream. Det är ett knep som är perfekt att använda sig av, så vidare man inte är på plats i Ryssland.

Vi kan redan nu hjälpa dig med veta vart du kan streama matcher i fotbolls-VM 2018. Det är något som vi tror kommer vara väldigt eftertraktat när VM väl sätter igång den 14 juni.

Om du inte kommer ha möjligheter att kunna se matcherna på din tv, mobil eller dator. Då finns det även radio som kommer rapportera live från de matcher som spelas.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar