Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 25 okt, 2017

Italiens smäll inför playoff – Bonaventura skadad

Om två veckor spelar Italien playoff mot Sverige. De verkar få göra det utan Milan-stjärnan Giacomo Bonaventura.

I helgen spelade Milan hemma mot Genoa i Serie A. Matchen slutade 0-0, och Milan – som redan låg dåligt till – tappade ännu mer mark till Europaplatserna.

En olycka kommer sällan ensam. Giacomo Bonaventura tvingades byta på grund av en skada han ådrog sig under matchen, och nu bekräftar Milan att skadan är så pass allvarlig att han blir borta i uppemot tre veckor. Det innebär att mittfältaren med stor sannolikhet missar de två playoff-matcherna som spelas mot Sverige, den 10 respektive 13 november.

Giacomo Bonaventura gick till Milan från Atalanta 2014. Han har varit en nyckelspelare hos Milan sedan dess, men de senaste säsongerna har han störts av återkommande skadeproblem och förra säsongen blev det bara 22 matcher för ”Jack”.

Även anfallaren Andrea Belotti riskerar att missa matchen mot Sverige, på grund av en knäskada han dragits med sedan början av månaden. Belotti kom trea i Serie A:s skytteliga förra säsongen.

  • Inför playoff – läs vår jämförelse mellan Sverige och Italien

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar