Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 nov, 2017

Giampiero Ventura: ”Sverige ett svårt motstånd”

Allsvenskan 2017 är över, och nu riktas alla blickar mot det svenska landslagets playoff-spel. På fredag möts Sverige och Italien i den första matchen, och returen spelas på måndag. Här är vad den italienske förbundskaptenen har att säga om playoff.

Sveriges landslag samlas nu för att förbereda sig inför de två playoff-matcherna mot Italien, efter att Allsvenskan avslutades igår. I Italien spelades samtidigt de sista klubblagsmatcherna innan landslagssamlingen, och den italienska truppen flyger snart till Sverige.

I en intervju med La Gazzetta dello Sport inför matcherna, får den italienske förbundskaptenen Giampiero Ventura frågan vad han har att säga om motståndet.
– Vi är medvetna om vikten och svårigheten i dessa två matcher. Vi möter ett lag som slog Frankrike och eliminerade Holland, så det finns ingen risk för underskattning.

Ventura säger ändå att hans landslag är fyllt av självförtroende, och vädjar även till stöttning från det italienska folket.
– Vi har ett stort självförtroende. Till Ryssland måste vi ta oss tillsammans: spelarna och hela Italien. Vi vill göra något viktigt.

Brasilianskfödde Jorginho uttagen

För första gången på över ett år är Napolis mittfältare Jorginho uttagen, och han har chans att få göra sin första tävlingsmatch (han har gjort två träningslandskamper) för Italien. Jorginho är född i Brasilien, men flyttade till Italien som ung, och har också italiensk härkomst.

Giampiero Ventura har tidigare låtit bli att ta ut Jorginho trots imponerande prestationer, vilket förbundskaptenen motiverat med att mittfältaren inte passar in i hans spelsätt. Ventura förklarar varför han nu valt att plocka med honom.
– Anledningen till att jag tog med Jorginho nu är att de här två matcherna är så pass komplicerade att det är bra att öppna upp för olika spelsätt. Du kan inte heller åka till ett VM med bara ett spelsätt: när playoff är över, har vi totalt tre veckor på oss att arbeta tillsammans innan VM, och detta kommer att hjälpa oss.

Ventura avslutar sedan med att återigen be om stöd från sina landsmän.
– Jag har en uppmaning till italienarna. Låt oss tillsammans ta oss till VM.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar