Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 31 maj, 2018

England – Nigeria: Live stream, speltips & laguppställning

England ställs emot Nigeria på Wembley på lördag, i den första av vardera länders två träningsmatcher inför VM. Läs om det viktigaste inför matchen, och om hur du bär dig åt för att streama den.

Streama England – Nigeria

Viasat Sport Premium är den kanal som sänder England – Nigeria, men för att se matchen kan du även skapa ett konto på Bet365, och därmed titta så gott som utan kostnad. Det är inte helt , men allt du behöver göra är att sätta in 50 kronor på ditt Bet365-konto. Då kan du titta på England – Nigeria, och även flertalet andra träningslandskamper så som Tunisien – Turkiet.

  • Match: England – Nigeria, träningslandskamp
  • Datum & tid: Lördag den 2 juni, kl. 18:15
  • Arena: Wembley, England
  • Stream: Bet365

Se Sverige – Danmark live

Mer realistiska förväntningar på England

För en gångs skull ser inte engelsmännen ett England framför sig som en av storfavoriterna till att ta VM-guld. Fansen har börjat skaffa sig lite verklighetsförankring efter de senaste årens upprepade misslyckanden i mästerskap, och förväntningarna är mer realistiska nu.

England har hamnat i Grupp G tillsammans med Belgien, Panama och Tunisien, och därifrån ska man ändå ta sig vidare oavsett omständigheter. I en eventuell åttondelsfinal väntar sedan något lag från Grupp H, VM:s på förhand kanske svagaste grupp bestående av Colombia, Japan, Polen och Senegal.

Nigeria har lottats in i Grupp D, som de delar med Argentina, Kroatien och Island. En av VM:s tuffaste grupper, och det krävs en stark laginsats om man ska ta sig vidare. Nationen har i många år haft bra spelarkvalitet, men har inte alltid lyckats få ut det i mästerskapssammanhang. Som bäst har man vid tre tillfällen nått åttondelsfinal i VM, vilket också var den placering man tog i Brasilien 2014.

Trolig laguppställning, England

Pickford
Walker – Cahill – Maguire
Trippier – Dier – Delph – Rose
Lingard
Sterling – Kane

Trolig laguppställning, Nigeria

Uzohu
Ebuehi – Troost-Ekong – Balogun – Idowu
V. Moses – J. Mikel – Ndidi – A. Iwobi
Iheanacho
Ighalo

Speltips

Englands sex senaste matcher har innehållit i tur och ordning 1 mål, 1 mål, 0 mål, 0 mål, 1 mål, 2 mål. Väldigt målfattigt alltså, och 2 mål som mest.

I Nigerias två senaste matcher har det också blivit som mest 2 mål, och vi ser en match med få mål framför oss.

Nu möts lagen i en match inför VM, och båda ska trimma på spelet och få försöka ihop de sista bitarna inför mästerskapet. Lagen kommer att satsa på att bygga upp någonting snarare än att gå all-in för att vinna, och det är en match där prestation är viktigare än resultat.

Hur det gick sist England och Nigeria möttes? Den matchen slutade 0-0. Då den spelades år 2002 bör vi kanske inte lägga alltför mycket vikt vid just den kampen, men det mesta talar för att det blir få mål på lördag.

Vi spelar under 2,5 mål till oddset 1.75, på Bet365.

  • Tips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1.75, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar