Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 sep, 2017

Mikaela Laurén möter norskt motstånd i damboxning

Idag blev det klart att den svenska damboxaren Mikaela Laurén kommer gå en ny titelmatch. Motståndet kommer att bli norska Cecilia Braekhus. En boxaren som vann senaste matchen som dessa två damer gick varandra.

Nu kommer Mikaela Laurén få en ny chans mot norskan. Kanske kan Mikaela vinna matchen, och där med göra den norska damboxaren besegrad.

Cecilia Braekhus har imponerat på många inom damboxningen. Hennes imponerande resultat med hela 31 vinster på de senaste 31 matcherna låter vi tala för sig själv.

Om matchen

Superfajten mellan Mikaela Laurén och Cecilia Braekhus kommer att gå den 21 oktober. Arenan som kommer bli plats för denna boxningsmatch är Stokke Convention Center i Norge.

Vi på Sportal kommer självklart att uppdatera våra läsare kring mer detaljer som finns inför den stora fajten.

Senaste matchen som gick mellan Mikaela Laurén och Cecilia Braekhus blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Mikaela Laurén förlorade då matchen mot den norska damboxaren på teknisk knock-out.

Nu beskrivs hela matchen som en revansch för ett av våra svenska hopp inom damboxningen.

Utöver Mikaela Laurén så finns det även en annan svensk damboxare som gjort intryck. Det är Klara Svensson som tidigare vunnit över Mikaela Laurén, och anses som det bästa vapnet som Sverige kan skicka fram i en boxningsring för damer.

Mikaela Laurén och Klara Svensson är inte typiska landslagskollegor. Faktum är att dessa två damboxare i Sverige är rivaler. Tidigare har dessa två boxare haft hetiska ordutbyten med varandra, samt förnedrat varandra vid invägnningar och likande.

Läs mer om deras rivalitet i vårt blogginlägg om Mikaela Laurén vs Klara Svensson i svensk damboxning. Där kan du själv se hur deras smutsiga historia ser ut mot varandra.

Boxning i Sverige

Det är ganska svårt att veta vilket intresse som finns i Sverige om matchen mellan Mikaela Laurén och Cecilia Braekhus. Vi tror att det kommer finnas de som vill följa matchen live.

Därför kommer vi att uppdatera dig med vart du kan se matchen online. Detta via live streams.

I Sverige så har vi ingen tydlig boxningskultur sedan Ingmar ”Ingo” Johansson slogs i ringen.

Trots att det inte är samma sport, så brukar alltid Alexander Mauler Gustafsson få stor uppmärksamhet när han slåss. Det är då många som är intresserade av att streama UFC live. Vilket inte är speciellt då Alexander Gustafsson tillhör den absolut världseliten inom MMA.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar