Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 feb, 2024

Topptipset, 8 februari, 2024

Fyra europeiska cupmatcher kombineras med lika många sydamerikanska duster på torsdagens Topptips. Två fina skrälldrag från Estádio do Vizela och Diaz Arena kan förhoppningsvis krydda på utdelningen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:44

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Du kan välja att skapa konto med BankID eller FrejaEID inne hos Svenska Spel. Nya medlemmar kommer att kunna hämta en bonus på 100 kr.

1. Groningen – Fortuna Sittard, 2

Kupongen inleds med ett svårsiat möte på Euroborg. Fortuna Sittard spelar till vardags i Eredivisie och är ett mittenlag i det nederländska finrummet. Prestationerna på resande fot har överlag lämnat mycket att önska men efter årsskiftet så står gästerna faktiskt noterade för tre raka utan nederlag på bortamark, varav två segrar. Groningen blev degraderade till Eerste Divisie i fjol och hoppas göra vistelsen i andradivisionen kortvarig. Arrangören är med och utmanar i toppskiktet men får sannolikt sikta in sig på playoff-spel. Fem raka segrar i hemmaborgen är imponerande och formstarke Romano Postema sänkte på egen hand Excelsior i den föregående omgången. Tvåan inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

2. Vitória de Guimarães – Gil Vicente, 1

Vitória de Guimarães har tagit kliv i rätt riktning denna säsong och har vittring på såväl Braga som Porto i ligaspelet. Samspelet mellan anfallsduon André Silva och hans namne Jota har förbättrats avsevärt denna säsong och utöver en förbättrad målskörd så har arrangören även blivit mer solida bakåt. Arrangören har i synnerhet imponerat hemmavid där de svartvita har gått segrande ur åtta av tio bataljer i Liga Portugal. Anmärkningsvärt är att Gil Vicente besegrade “Os Vimaranenses” i sin hemmaborg för knappt två veckor sedan men gästerna har ett rent ut sagt bedrövligt bortafacit (1-0-9). Trolig etta.

3. Vizela – Benfica, 2

Vizela har knappast rosat marknaden denna säsong och ligger sist i Liga Portugal. Arrangörens defensiva brister har satt käppar i hjulet men visst såg det något bättre ut när Rubén de la Barrera ändrade formation mot Vitória Guimarães häromsistens. Värt att påpeka är att “Vizelenses” inte var chanslösa när Benfica kom på besök i höstas. “Örnarna” har för övrigt ett väldigt tätt spelschema framöver då Europa Leauge-slutspelet drar igång och med det i åtanke kan Roger Schmidt mycket väl passa på att rotera här. Gästerna torde alltjämt lösa detta men tvåan blir kraftigt överstreckad och behöver således kompletteras – strecka från höger.

4. Oostende – Royal Antwerp, 2

Vid första anblick kan det se ut som om Royal Antwerp ska lösa detta utan några som helst bekymmer men riktigt så enkelt är det inte. Oostende har presterat på en hög nivå under en längre period nu och lyckades bland annat besegra Genk i Belgian Cups åttondelsfinaler. Ewan Henderson har varit högst bidragande i arrangörens uppåtgående formkurva och Mohamed Berte blixtrar stundtals till med enastående prestationer. Att Royal Antwerp i grunden är ett mycket bättre lag råder inga tvivel kring men gästerna får inte underskatta uppgiften på Edmond Machtens Stadium. Vi helgarderar på en kraftigt högervriden bräda.

5. Huracán – Independiente, X

Huracán hade ingen lyckad fjolårssäsong och arrangören har även lämnat mycket att önska under Copa de la Liga Profesionals upptakt. “Globo” har för vana att vara solida bakåt i sin hemmaborg ska sägas och en målsnål historia är sannolikt att vänta när Independiente kommer på besök. Gästerna har visat sig svårslagna sedan Carlos Tévez tog över rodret i augusti månad. Rent spelmässigt så övertygar “El Rojo” inte nämnvärt men de rödklädda har varit väldigt kompakta bakåt sedan tränarsskiftet och har endast förlorat tre av 17 bataljer sedan tränarskiftet. X2!

6. Rosario – Independiente Rivadavia, 1

Endast River Plate och Instituto har plockat fler poäng än Independiente Rivadavia i Grupp A men gästernas poängskörd är i överkant. “Lepra” har endast vunnit xG-kampen mot Huracán så långt och det var knappt. Rosario står fortfarande utan seger när tre omgångar har avverkats men detta är onekligen en överkomlig uppgift för “Canalla” som inte har förlorat en tävlingsmatch i sin hemmaborg på ett och ett halvt år. En svit vi tror kommer förlängas denna afton – 1X!

7. Deportivo Pereira – Fortaleza, 1

Deportivo Pereira har endast skrapat ihop fyra poäng på lika många matcher men har förtjänat mer än så. Darwin Quintero må vara inne på sista versen men 36-åringen har visat under de inledande omgångarna att han fortfarande har mycket att tillföra. Fortaleza är nykomlingar i det colombianska finrummet och ska inte ha något på den övre halvan att göra. Av prestationerna att döma så är det bara en tidsfråga innan gästerna tappar mark i tabellen och när spelvärdet i dagsläget tycks landa i västerled så är spikettan solklar.

8. Júnior – Deportivo Pasto, 1

Júnior är regerande mästare och toppar även årets upplaga när fyra omgångar av Aperturan har avverkats. Carlos Bacca och Yimmi Chara har briljerat på offensiv väg och arrangören har därtill varit väldigt solida bakåt och hållit nollan intakt vid tre tillfällen. Deportivo Pasto är inga duvungar men gästerna hade stora bekymmer på resande fot i fjol och trots seger i bortapremiären så lämnade prestationen mot Deportivo Pereira en del att önska. Nu ökar svårighetsgraden och då har vi svårt att se “El Equipo Volcánico” räcka till. Trolig etta.


  • Bankräntan! – Júnior

Júnior är regerande mästare och har fortsatt på inslaget spår under säsongsupptakten. Mot ett bortasvagt Deportivo Pasto så torde Carlos Bacca och company bärga sin fjärde viktoria för säsongen.

  • Knallen! – Oostende

Oostende hittas oroväckande nära giljotinen i Challenger Pro League men har under de senaste månaderna presterat på en betydligt högre nivå än vad tabellen indikerar. Segern mot Genk var i synnerhet ett styrkebesked och vi utesluter inte ännu en skalp i den inhemska cupen när en stor del av spelarpoolen väljer att spika tvåan på Diaz Arena.


108 rader

1. Groningen – Fortuna Sittard 1×2

2. Guimarães – Gil Vicente 1

3. Vizela – Benfica 1×2

4. Oostende – Royal Antwerp 1×2

5. Huracán – Independiente x2

6. Rosario – Rivadavia 1x

7. Dep.Pereira – Fortaleza 1

8. Júnior – Deportivo Pasto 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Mer tips

aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024
arsenal crystal palace speltips stream
CL
Kvartsfinal i Champions League. Speltips & odds i matchen mellan Arsenal - Bayern München. Läs också om hur du kommer igång med livestream.
09 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar