David Wollner photo
David Wollner

- 29 jan, 2024

Topptipset 29 januari, 2024

Det saknas inte skrällalternativ på måndagens kupong och Wrexham är kupongrensaren som sticker ut i våra ögon. Elfenbenskusten, Racing Santander och Thailand är andra fina skrällbud medan Roma och Sydkorea är favoriter att hålla i handen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

1. Salernitana – Roma, 2

Roma besegrade Hellas Verona med 2-1 förra helgen när Daniele De Rossi debuterade som tränare för “Vargarna”. De gulröda inledde matchen piggt och kunde sedan spela på resultat. Mot ett krisande Salernitana kan vi nog få se ett liknande händelseförlopp. Arrangören ligger sist i Serie A där ett läckande försvar har varit ett aber för “I Granata”. Filippo Inzaghis manskap har förlorat samtliga fyra tävlingsmatcher efter årsskiftet och den dystra trenden lär fortlöpa då en redan begränsad trupp är försvagad. Bland andra Boulaye Dia kommer missa detta möte medan rutinerade Federico Fazio är tveksam till spel. Trolig tvåa.

2. Getafe – Granada, 1

Getafe har släppt in ovanligt många mål under de senaste omgångarna. Målvakten David Soria har stått för ett par slarviga ingripanden och inte heller försvarslinjen har agerat särskilt förtroendeingivande mot slutet. Granadas offensiv har å andra sidan inte rosat marknaden där gästerna har lämnat mållösa från fyra av de senaste fem omgångarna. Spelet på resande fot har varit under all kritik och känslan på förhand är att ett i grunden bättre Getafe löser detta. Ettan kommer sannolikt bli hårt ansatt men är alltjämt en given utgång.

3. Senegal – Elfenbenskusten, 1

Elfenbenskusten var något av en besvikelse i gruppspelsfasen. Med spelarmaterialet som Emerse Faé har till sitt förfogande så ska “Elefanterna” prestera på en högre nivå. Lyckas de orangeklädda hitta en högre växel i slutspelet så kan det dock bli ett lyckat mästerskap. På det berömda pappret så har Elfenbenskusten alla förutsättningar att göra match av detta och spelvärdet i österled är tilltalande. Att avstå den hårt ansatta ettan är däremot inte aktuellt. Senegal har varit väldigt pålitliga över en längre period och vann bland annat samtliga matcher i gruppspelet. Vi helgarderar och håller tummarna för den rensande högersidan. Om du vill streama Afrikanska mästerskapen live så har vi all info som krävs.

4. Blackburn – Wrexham, X

Det går inget vidare för Blackburn i The Championship. Med en sju matcher lång segerlös svit i ligaspelet så ligger “Rovers” på en svag 18:e plats i den engelska andradivisionen. Sammie Szmodics gör vad han kan för att vända den negativa trenden och Adam Wharton samt Arnor Sigurdsson kan mycket i sina bästa stunder. Truppen i övrigt lämnar dock mycket att önska och att “Rovers” besegrar Wrexham i detta cupmöte är inte lika sannolikt som procentfördelningen antyder. Gästerna har en riktigt stark trupp för att tillhöra League Two och det finns gott om potentiella matchvinnare i Phil Parkinsons trupp. Det är inte fel att avstå den hårt ansatta ettan helt och hållet när den streckas alldeles för högt av svenska folket.

5. Valladolid – Racing Santander, 1

Blott tre poäng skiljer dessa klubbar åt inför bataljen på Estadio José Zorrilla. Racing Santander har inte lyckats särskilt bra på resande fot under säsongens gång men 4-2-viktorian mot Levante demonstrerar gästernas höga höjd. Den offensiva trojkan Juan Arana, Inigo Vicente och Peque är väldigt duktiga på att finna vägar förbi de flesta försvaren och den förstnämnda blev tvåmålsskytt i det vändande mötet. Det hjälpte dock föga då de grönvita även släppte in tre baljor. De defensiva bristerna kan mycket väl sänka Racing Santander än en gång men till trevlig procent får tvåan plats på vår kupong. En gaffel (etta-tvåa) är en vettig lösning på Estadio José Zorrilla.

6. Bordeaux – Angers, 1

Bordeaux utmanade i högsta grad om en direktplats i fjol men föll slutligen på målsnöret. Ännu en säsong i den franska andradivisionen var inget som tilltalade nyckelspelarna Junior Mwanga, Dilane Bakwa och Josh Maja som alla lämnade i somras och trions frånvaro har varit påtaglig. Med det sagt så har arrangören en högre kapacitet än vad tabellen indikerar och “Les Girondens” var inte chanslösa i det vändande mötet. Det säger ändå en hel del med tanke på hur starka Angers har varit hemmavid denna säsong. På resande fot har gästerna inte lyckats prestera på samma nivå. Vi tar ställning åt väst.

7. Uzbekistan – Thailand, X

Thailand har varit en positiv överraskning så långt där Masatada Ishiis manskap gick obesegrade genom gruppspelsfasen. Det oavgjorda resultatet mot Saudiarabien var i synnerhet ett styrkebesked. Thailand blev tillbakapressade i den matchen och så kommer sannolikt vara fallet även här. Uzbekistan hade med det sagt problem med att förvalta sitt spelövertag mot Syrien i premiäromgången, ett möte som slutade i en mållös historia. Vi garderar frikostigt då ettan streckas i högsta laget. Det är möjligt att även läsa om hur du kan sända asiastiska mästerskapet streams online.

8. Saudiarabien – Sydkorea, 2

Kupongen avrundas på Education City Stadium där Sydkorea ska betraktas som favoriter trots en trevande inledning på detta mästerskap. Jürgen Klinsmanns adepter är trots allt den främsta utmanaren till Japan i guldstriden. Tysken fogar över en sylvass offensiv medan Bayern Münchens försvarsklippa Kim Min-jae styr och ställer i det bakre ledet. Att Saudiarabien sensationellt lyckades besegra Argentina i VM i Qatar verkar ligga färskt i minnet hos spelarpoolen som målar upp detta som en öppen historia. Tvåan kan fördelaktigt spikas upp till 55 procent.


  • Bankräntan! – Roma

Det ser inte ljust ut för Salernitana som endast har vunnit två av 21 kamper i Serie A så långt. Med en försvagad trupp så kommer den statistiken sannolikt att försämras ytterligare mot ett Roma som vill visa framfötterna för den nya tränaren Daniele De Rossi.

  • Knallen! – Wrexham

Jon Dahl Tomasson är i behov av en seger men ett välorganiserat Wrexham kommer inte göra det enkelt för dansken. “Drakarna” har en väldigt stark trupp för att vara en League Two-klubb och med en solid bredd finns förutsättningarna att utmana på flera fronter. Tvåan erbjuds till strålande spelvärde och rensar fint bland kupongerna.


108 rader

1. Salernitana – Roma 2

2. Getafe – Granada 1x

3. Senegal – Elfenbensk. 1×2

4. Blackburn – Wrexham 1×2

5. Valladolid – Santander 12

6. Bordeaux – Angers 1

7. Uzbekistan – Thailand 1×2

8. Saudiarabien – Sydkorea 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Andra nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024
os
OS 2024 tjuvstartar under den 24-25 juli. Här hittar vi bl.a. fotboll, handboll och rugby i schemat!
23 juli, 2024
england spanien live stream tv
em
Läs allt om hur ni gör för att hitta en live stream av EM-finalen 2024! Titta på Spanien - England online på nätet!
17 juli, 2024
sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
10 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar