Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 13 feb, 2024

Topptipset, 13 februari, 2024

Tisdagens Topptips är något utöver det vanliga. Anglofilerna kan gotta ner sig i mysig Championship-boll och parallellt med den engelska ligalunken rullar Champions League-slutspelet igång. Som om det inte vore nog med det ligger det 250 000 extra i potten. Häng med!

Spelstopp: 20:44

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Kom igång väldigt enkelt hos Svenska Spel. Här kan du spela med BankID och kunna sätta in pengar med Swish. Det gör att du kan komma igång med ditt Topptipset inom bara några ögonblick. Lycka till med dina rader!

1. FC Köpenhamn – Manchester City, 2

FC Köpenhamn och Manchester City befinner sig i helt olika galaxer och frågan är när vi såg ett tydligare favoritskap i ett CL-slutspel? Undertecknad kan inte dra sig till minnes. Finns då risken att City bara ställer ut skorna i den danska parken? Rimligtvis inte med tanke på att Manchester United gick på pumpen i Köpenhamn under gruppspelet. Matchformen är ett stort frågetecken hos FCK som inte lirat en tävlingsmatch sedan början av december och då Pep har alla sina kanoner tillgängliga blir spik-tvåan given.

> Läs allt om hur man kan streama Champions League på nätet

2. RB Leipzig – Real Madrid, 1

Det som inte fick hända inträffade i seriefinalen mot Girona. Tvåmålskytten Bellingham lämnade banan med en skada och Real Madrid-stjärnan riskerar att missa båda matcherna mot RB Leipzig. Bakåt finns det även frågetecken då Rüdiger joinat skadelistan där Militao, Courtois och Alaba redan sitter. Att de frejdiga tyskarna ska lämna banan mållösa på Red Bull Arena känns därmed föga troligt. Leipzig har en väldigt hög höjd i prestationerna och i CL-gruppspelet i fjol åkte Real på däng i Leipzig med 2-3. Ett-två löser biffen i en böljande tillställning.

3. Birmingham – Blackburn, 1

Jon Dahl Tomasson har lämnat tränarjobbet i Blackburn och tagit över det svenska landslaget. Blackburn har varit ett sjunkande skepp hela säsongen och nu handlar det bara om att rädda kontraktet. Damien Johnson ledde laget i 3-1-segern mot Stoke men nu har den tidigare Birmingham-coachen John Eustace tagit över permanent. Birmingham befinner sig i ett liknande läge i tabellen. Formen är körd i botten men här ska det finnas goda möjligheter att bryta den negativa trenden. Rovers vantrivs normalt sett på resande tass och gästerna har också torskat fem raka bortamatcher. Etta.

4. Bristol City – Southampton, 2

Southampton har inte fått smaka på en förlust sedan september och klubben stormar nu fram mot ett PL-comeback. The Saints var dock illa ute i helgen mot Huddersfield där nyförvärvet Joe Rothwell blev en oväntad matchvinnare. Nu väntar en på pappret klart tuffare match på Ashton Gate. Bristol City har varit svåra att bryta ner under 2024. På hemmaplan har The Robins nollat både West Ham och Nottingham i FA-cupen och i helgen tog Bristol en blytung trea mot Middlesbrough på Riverside. Heltäckningsmattan rullas ut i jakten på kupongrens.

5. Norwich – Watford, 1

Sex matcher har passerats sedan Watford senaste seger. Vakoun Bayo gick sönder i helgens förlust mot Leicester och sedan tidigare saknas Edo Kayembe på grund av skada. Norwich har i sin tur fått bukt med sina skadebekymmer och i nuläget känns “Kanariefåglarna” som en seriös utmanare till topp 6. Trots att David Wagner snurrade på ett par positioner mot QPR i helgen löste ändå Norwich en pinne på Loftus Road. Josh Sargent har hållit PL-klass sedan comebacken och då amerikanen flankeras av Jonathan Rowe har Norwich en offensiv av hög Championship-klass. Ettan spikas av på Carrow Road.

6. Swansea – Leeds, 2

Tillsammans med Southampton och Leicester ser Leeds ut att vara lite av en klass för sig i Championship. I helgen var det lekstuga på Elland Road då de vitklädda körde över Rotherham med 3-0. Skadan på Daniel James är ett avbräck, men då Gnonto, Rutter, Summerville, Bamford och Swanseas gamla målkung Piroe finns att tillgå kommer Daniel Farke likväl att kunna mönstra en urstark offensiv i Wales. Swansea känns bleka på alla plan och trots helgens viktoria borta mot Hull slår de från ett tydligt underläge här. Den populära tvåan backas upp av ett rensande kryss.

7. Rotherham – Hull, X

Rotherham håller inte måttet i Championship. Punkt. The Millers har knappt tagit poäng på resande fot, men hemma på New York Stadium ska aldrig skrivas av. Här har flera toppgäng tappat poäng under säsongen, bland annat Leeds och Ipswich. Ett uddlöst Hull ska Viktor Johanssons sällskap kunna stänga ner. The Tigers har skapat få målchanser i flera matcher i följd och i lördags blev de nollade hemma mot Swansea. Känslan är att den här matchen kommer att bli tajtare än vad procenten pekar på. 1X prioriteras i dagens Topptipset således.

8. West Bromwich – Cardiff, 1

West Brom gör det bra efter förutsättningarna, framförallt hemma på The Hawthorns där The Baggies vunnit tio av 15 matcher. I helgen var det även ytterst nära att det blev tre pinnar mot Ipswich på Portman Road. Nu väntar en helt annan typ av uppgift mot Cardiff, som trivts väldigt bra på bortabana under säsongen. Walesarna har äntligen fått tillbaka Aaron Ramsey i spel och nu när även kaptenen Joe Ralls är åter från skadelistan finns kunnandet för att få med sig något från The Hawthorns. Ettan garderas norr om 60-strecket.


  • Bankräntan! – Manchester City

Pep har alla sina kanoner tillgängliga och i ett CL-slutspel ska det inte finnas någon risk för underskattning. Given tvåa.

  • Knallen! – Rotherham

Ett hemmastarkt Rotherham kan absolut stänga ner ett för dagen uddlöst Hull. 1X är av högsta vikt.


108 rader

1. Köpenhamn – Man City 2

2. Leipzig – Real Madrid 12

3. Birmingham – Blackburn 1

4. Bristol City – Southamp. 1×2

5. Norwich – Watford 1

6. Swansea – Leeds x2

7. Rotherham – Hull 1×2

8. West Brom – Cardiff 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Mer speltips

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar