VM-tipset - 29 november (29/11): Tips, förslag & analys

VM-tipset är tillbaka för en ny omgång! Ta del av vår analys med spelförslag, från omgången som inleds 29 november.

När Europatipset är på paus ersätter VM-tipset, och tisdag den 29 november är det dags för en ny omgång av Svenska Spels 13 matcher stora kupong. Vi har tagit oss an att tippa matcherna.

Vi spelar ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Om ni är intresserade av att spela på bara vissa av matcherna på kupongen, kan vi rekommendera Mr Green. Kolla för all del även in speltips och odds på vinnare av VM.

VM tipset 29 november

VM-tipskupongen

Spelstopp: Tisdag 29 november, klockan 19:59

1. Wales – England, 2

England är redan i praktiken klart för åttondelsfinal, men det här är likväl ett derby – och en VM-match – där varje spelare kommer att ge sitt allt för att vinna. Dessutom måste England vinna för att vara säkra på att ta förstaplatsen, och således lär Gareth Southgate definitivt ställa upp med bästa möjliga lag. Med dessa förutsättningar, och med ett England fast beslutna om att göra en bättre match än mot USA senast, tror vi att England vinner här. Vi spikar 2:an.

2. Iran – USA, 1X

Intressant match med mycket spänning, såväl politiskt som tabellmässigt i gruppspelet. Iran måste vinna för att vara garanterade avancemang – men kan gå vidare även med kryss – medan USA måste vinna och är i så fall garanterat avancemang.

Iran stod för en stark match när man slog Wales senast, och kanske var man tagna av stunden och omständigheterna i första matchen mot England. När strecken faller som de gör – med USA som klara favoriter av svenska folket – streckar vi från vänster, och spelar 1X. Här finner ni Iran – USA speltips & odds.

3. Australien – Danmark, 2

Danmark har bara plockat en poäng på sina två första matcher, men sett till hur man sett ut har man kanske varit förtjänt av mer än så. Australien har tagit tre poäng, tack vare segern mot Tunisien. När man mötte Frankrike i premiären hade man dock inte mycket att komma med, bortsett från imponerande spel första tjugo minuterna.

Här måste Danmark vinna för att gå vidare, och vi tror att man lyckas med det. 2:an spikas. Titta gärna in vårt Australien – Danmark speltips.

4. Tunisien – Frankrike, 12

Tunisien måste vinna för att kunna gå vidare, medan Frankrike redan är slutspelsklara och dessutom i praktiken redan säkrat gruppsegern. Vi räknar inte ut Tunisien i den här matchen, men är medvetna om att det är allt eller inget som gäller för dem. Därav spelar vi 12.

Läs gärna vårt speltips inför Tunisien – Frankrike.

5. Saudiarabien – Mexiko, 12

Saudiarabien är VM:s positiva överraskning så här långt. Laget skrällde så att jorden skakade när man besegrade Argentina i premiären, och därefter följde Saudi upp den segern genom en bra insats även mot Polen. En straffmiss och lite oflyt resulterade dock i att den matchen förlorades.

Mexiko har knappast övertygat så här långt, och väntar fortfarande på sitt första mål i VM. Här måste man vinna, och hela artilleriet lär skickas framåt om man inte leder matchen mot slutet. Då känns seger eller förlust som mest troligt, och vi spelar 12 även här.

6. Polen – Argentina, 2

Argentina har väl inte direkt övertygat så här långt in på VM, men det har inte Polen heller gjort. I form av spelarkvalitet, tradition och det allra mesta är det fördel Argentina här. Segern mot Mexiko gav laget vind i seglen, och här tror vi att laget vinner när man verkligen måste. Vi singlar 2:an.

7. Kroatien – Belgien, 1

Kroatien övertygade stort när man besegrade Kanada i den senaste matchen. 4-1 skrevs segersiffrorna till då. Belgien har haft väldigt svårt att imponera, och vann oförtjänt mot Kanada för att sedan välförtjänt förlora mot Marocko.

Belgien måste vinna den här matchen för att gå vidare, och man kommer att satsa allt framåt om så krävs. Här spelar i en ”gaffel”, 12.

8. Kanada – Marocko, X2

Kanada har visat positiva tendenser under VM så här långt, men det sista lilla fattas. Spetsen saknades mot Belgien, och försvaret och jämnheten över matchen sviktade mot Kroatien.

Marocko har sett förvånansvärt starka ut så här långt, och faktum är att de har en väldigt stark trupp. Här ska vi komma ihåg att oavgjort räcker för Marocko för att gå vidare, mot ett Kanada som redan är utslaget. Vi väljer att spela X2.

9. Japan – Spanien, 2

Förlorar Spanien den här matchen kan man faktiskt åka ut ur VM, och spelar man oavgjort riskerar man att tappa förstaplatsen. Allt att spela för för spanjorerna, med andra ord. Japan chockade genom att besegra Tyskland i premiären, men chockade nästan lika mycket genom att förlora mot Costa Rica i den andra omgången. Vi tror inte att man lyckas bjuda på en ny skräll likt den mot Tyskland, utan känner oss bekväma i att lämna 2:an ensam.

10. Costa Rica – Tyskland, 2

Seger är det enda som gäller för Tyskland i denna match, och mot Spanien visade man upp att man fortfarande har stor kvalitet i sig. När det behövs kan Tyskland kliva fram, och nå ett bra resultat. Mot Costa Rica är vi övertygade om att Tyskland ordnar tre poäng, och vi spikar 2:an.

11. Sydkorea – Portugal, 2

Sydkorea kommer att behöva gå för seger här för att kunna gå vidare, medan Portugal redan är klara men säkrar gruppsegern om man tar minst en poäng här. Med ett tvunget offensivt Sydkorea har vi svårt att se ett oavgjort resultat, och vi har även svårt att se Sydkorea vinna. Vi spikar Portugal.

12. Kamerun – Brasilien, 2

Brasilien är tillsammans med Frankrike och Portugal ensamma om att ha gått rent så här långt i VM, med sex poäng på två matcher. Här möter man gruppens på förhand sämsta lag Kamerun, och väldigt lite talar för annat än att det blir en ny brasiliansk seger. Vi tror inte annorlunda, utan spikar 2:an.

13. Serbien – Schweiz, 1X2

Serbien är VM:s kanske mest oberäkneliga lag, vilket vi såg prov på i lagets match emot Kamerun. 0-1 vändes till 3-1, som sedan blev 3-3. Här har man ett spelarmaterial som är bättre än Schweiz, men en mentalitet som är sämre. Den här matchen kan gå hur som helst, och vi väljer att helgardera.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.