VM-tipset - 25 november (25/11): Tips, förslag & analys

Europatipset ersätts av VM-tipset! Här ger vi er vår analys inför omgången som har sin början den 25 november.

Under VM tar Europatipset annorlunda skepnad, och blir VM-tipset. Allt fungerar precis som vanligt, med undantaget att alla matcher på kupongen är från VM. Följden av det blir också att tipset inleds vid andra, och olika dagar.

Världsmästerskapets andra VM-tipskupong från Svenska Spel har spelstopp fredag kväll, 25 november klockan 19:59. Kupongen sträcker sig sedan till och med 28 november. Här ger vi er vår analys till matcherna.

Vi spelar 96 rader, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på enskilda matcher från kupongen kan vi rekommendera Mr Green. Vill ni istället läsa mer om spel på VM kan vi rekommendera er att läsa om odds & betting på VM 2022.

VM tipset 25 november

VM-tipskupongen

Spelstopp: Fredag 25 november, klockan 19:59

1. England – USA, 1

England är ett av lagen som imponerade allra mest på oss i den första gruppspelsomgången, med sin 6-2-seger mot Iran. USA stod för en bra första halvlek mot Wales, men föll ihop i den andra. Det håller inte att prestera bara i halva matcherna, och särskilt inte när motståndet här höjs. Vi tror att England vinner den här matchen, och känner oss bekväma i att lämna 1:an ensam. Här kan ni läsa mer om speltips & stream till England – USA.

2. Tunisien – Australien, 1

Tunisien imponerade i den första omgången, då man spelade 0-0 mot ett starkt Danmark. Här möter man Australien, som förlorade med hela 1-4 mot Frankrike. Australiensarna inledde matchen fint, men tappade rejält därefter.

Det här är en match Tunisien måste vinna, med tanke på hur det ser ut i gruppen och med tanke på att man har Frankrike kvar i sista matchen. Vi tror att man går för det, och att man lyckas. Singeletta i Tunisien – Australien.

3. Polen – Saudiarabien, 1

Polen spelade 0-0 mot Mexiko i premiären, men borde ha vunnit med tanke på att man hade en straff. Här möter man det Saudiarabien som bjöd på årets skalp genom att besegra Argentina. Saudis fantastiska prestation till trots, tror vi att Polen vinner här. Polackerna är pressade att vinna matchen, och vi tror att man lyckas med det. 1:an lämnas ensam.

4. Frankrike – Danmark, 1X

Frankrike bjöd på stor show, när man körde över Australien med 4-1. Här möter man Danmark, som ”bara” fick 0-0 mot Tunisien. Favoritskapet ligger helt klart på Frankrike, men danskarna har visat sig stå för skalper förr. Bland annat slog har man slagit just Frankrike två gånger om i Nations League tidigare i år. Någon dansk seger tror vi inte det blir denna gång, men ett oavgjort resultat utesluter vi inte. Vi spelar 1X på Frankrike – Danmark.

5. Argentina – Mexiko, 1

Argentina floppade rejält i öppningsmatchen, då man förlorade mot Saudiarabien i vad som var en av VM-historiens största skrällar. Nu gäller det att studsa tillbaka direkt, när man här möter Mexiko. Mexiko spelade 0-0 mot Polen i sin öppningsmatch, men kunde gott ha förlorat med tanke på att Polen hade en straff.

Historiskt sett har Argentina haft relativt lätt för Mexiko, och man är en storebror i Amerika. Här tror vi att Messi och gänget löser en seger, och lämnar 1:an ensam.

6. Japan – Costa Rica, 1

Japan imponerade stort när man besegrade Tyskland i öppningsmatchen, och vinner man mot Costa Rica här ser det riktigt ljust ut vad gäller potentiellt avancemang till åttondelsfinal. Just matchen mot Costa Rica, som förlorade med 0-7 mot Spanien i sin premiär, är en måstematch för Japan med tanke på att man möter Spanien i sista omgången. Här tror vi på en japansk seger, och vi spikar 1:an.

7. Belgien – Marocko, 1X

Belgien vann sin öppningsmatch mot Kanada med 1-0, men det var sannerligen ingen imponerande insats. Laget hade lika gärna kunnat förlora, och man såg trötta och oinspirerade ut. Marocko spelade 0-0 mot Kroatien i sin premiär, vilket är ett starkt resultat.

Trots att belgarna inte övertygade i sin match, håller vi dem högre här. Men vi skulle inte bli förvånade om Marocko fick med sig ett kryss. Här spelas 1X.

8. Kroatien – Kanada, 1

Kroatien övertygade inte riktigt som vi hade hoppats i premiären, då man bara spelade 0-0 mot Marocko. Marocko ska dock inte underskattas, och här ställs Kroatien mot ett på pappret enklare motstånd i form av Kanada.

Kanada hotade mer än förväntat mot Belgien, men man saknar den där sista spetsen som krävs i anfallet. Utan den, blir det inga poäng mot Kroatien. Vi singlar 1:an.

9. Spanien – Tyskland, 12

Spanien övertygade rejält i VM-premiären, då man vann med hela 7-0 mot Costa Rica. Dessutom fick vi se hela sex olika målskyttar, och världen får se upp för Spanien under detta mästerskap. Tyskland gjorde inte sina fans lika glada, utan förlorade mot Japan med 1-2. Här måste man vinna, annars ser det riktigt svårt ut att gå vidare från gruppen. Vi tror därför att man kommer att gå fram med full kraft i slutskedet, vid ett eventuellt oavgjort resultat. Det må bära eller brista, och vi spelar 12.

10. Kamerun – Serbien

Serbien var stabila bakåt mot Brasilien, men framåt hände det då inte mycket trots stor kvalitet på pappret. Här är det bara seger som gäller för båda lagen, och då lär vi inte få se något oavgjort resultat. Vi spelar en ”gubbgardering”, 12.

11. Sydkorea – Ghana, 12

Sydkorea var svårforcerade mot Uruguay, men hotade inte särskilt mycket framåt. Vi vet dock att den offensiva kvalitén finns där med Heung-Min Son, och med en sådan spelare går inget försvar säkert. Ghana var inte på något sätt ofarliga mot Portugal, där man förlorade med 2-3. Här är en nyckelmatch för båda lagen vad gäller att avancera från gruppen, och här är det allt eller inget som gäller. Vi spelar en så kallad ”gaffel”, 12.

12. Brasilien – Schweiz, 1

Brassarna är den största favoriten till att vinna VM, och är egentligen klara favoriter i varje match de spelar. Vi har inte mycket till tvivel om att man lyckas slå Schweiz. Lagen möttes i VM 2018 och spelade då faktiskt 1-1, men det var en match Brasilien dominerade och borde ha vunnit. Här tror vi att brassarna löser tre pinnar, och spikar 1:an.

13. Portugal – Uruguay, 1X2

Uruguay såg relativt uddlösa ut framåt mot Sydkorea, trots all den spets man sitter på. Någonting saknades, även om det fanns en del initiativ och försök framåt ibland. Mot ett starkt portugisiskt försvar kommer mer spets att krävas. Med spelare som Suárez, Cavani och Núñez är dock ingenting omöjligt. Vi utesluter ingenting, utan helgarderar.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

Streama Italien – England: Se live stream & TV (23/3)
Streama Italien - England: Se live stream & TV (23/3)
Gigantmöte i EM-kvalet då Italien ställs mot England. Vi går igenom hur du streamar landskampen online eller ser den på en TV.
22 mars, 2023 | Katten Jansson
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg
Stryktipset – 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Ta del av speltips och matchanalyser inför Stryktipset den 18 mars. Vi spelar 96 rader.
16 mars, 2023 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flertalet stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll. Instagram: https://instagram.com/emilvsandberg