Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 dec, 2023

Stryktipset – 9 december (9/12), vecka 49: Tips, förslag & analys

Stryktipset ska avgöras igen! Här finner ni allt inför kupongen lördagen den 9 december. Vi ger er analys och spelförslag.

Som alltid när det är lördag vankas det Stryktips. Vi är dessutom här som vanligt för att ge er allt inför kupongen.

Denna gång väljer vi att spela ett 48-raderssystem, vilket innebär fyra halvgarderingar, en helgardering och åtta spikar. Vill ni tippa på enskilda matcher från Stryktipset kan ni skapa ett konto hos exempelvis Unibet och även spela med oddsbonusar.

stryktípset 9 december

  • Vårt system: 4 halvgarderingar + 1 helgardering
  • Antal rader: 48 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 9 december, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Aston Villa – Arsenal, 12

Arsenal må ha gjort en mycket stark säsong, och ligger på förstaplats i tabellen, men här ställs man inför en tuff uppgift. Aston Villa är absolut ett av seriens formstarkaste lag, och har precis kört över Manchester City. Man vann visserligen bara med 1-0, men vi har troligtvis aldrig sett Pep Guardiolas Manchester City vara så underlägsna spelmässigt tidigare. Villa hade 22 avslut, City bara 2 (!).

Arsenal har dock vunnit sina fyra senaste matcher mot Villa, och vi är försiktiga här. Vi väljer att spela 12.

Kolla in vårt Aston Villa – Arsenal speltips.

2. Manchester United – Bournemouth, 1

Manchester United har börjat gå bättre nu på sistone, och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Bournemouth visar visserligen också en stigande form, och har tagit tio poäng på sina fyra senaste matcher. Båda lagen har en hel del skadeavbräck, men med tanke på att United har en bredare trupp borde avbräcken vara mer kostsamma för bortalaget. Vi tror att United har vad som krävs för att vinna den här matchen, och spikar 1:an.

Här hittar ni speltips till Man United – Bournemouth.

3. Brighton – Burnley, 1X

Brighton har som bekant en hög topp men har svårt med jämnheten. Det blir följden när man har en trupp som är relativt ung och som brister i bredden. Burnley har inte lyckats något vidare men resultaten har åtminstone blivit något bättre mot slutet. Man slog Sheffield United med 5-0 förra helgen och förlorade knappt mot Wolves med 0-1 i veckan. Vi tror mer på Brighton här, men vill ändå gardera oss med krysset. 1X spelas.

4. Sheffield United – Brentford, 2

Sheffield United har åkt på tre raka förluster och ligger sist i tabellen. Här ställs man mot Brentford, som är ett av de mer stabila och förutsägbara lagen i serien. Man vinner mot de sämre lagen, men förlorar oftast mot de bättre. Sheffield tillhör definitivt de förstnämnda av dessa, och då tror vi Brentford tar en stabil trepoängare. Spiktvåa!

5. Wolverhampton – Nottingham Forest, 1

Två lag som inte gjort några vidare imponerande säsonger så här långt. Wolves ligger på 13:e plats, och ställs emot 16:e-placerade Nottingham Forest. Forest har dessutom fyra raka förluster, där den senaste rann iväg rejält då man förlorade med 0-5 mot Fulham. Vi tror att Wolves tar en seger här, och spikar 1:an.

6. Cardiff – Millwall, 1

Två blåvita klubbar drabbar samman i Wales huvudstad, när Cardiff tar emot Millwall. Båda dessa klubbar går rätt svagt för tillfället, men är det något lag som känns starkare för stunden är det ändå Cardiff. Millwall saknar här dessutom två spelare i sin centrallinje, Cooper och Saville. Här tror vi att laget får det svårt, och vi väljer att spika Cardiff.

7. Huddersfield – Bristol City, X2

Huddersfield tillhör ligans absolut sämsta lag, och här lär man få det svårt. Bristol har visserligen två raka förluster, men det har varit mot ganska tuffa motstånd och man har då också stått för relativt bra insatser. När man här möter ett svagt Huddersfield känner vi oss tämligen övertygade om att man får med sig minst en pinne i alla fall. Vi väljer att spela X2.

8. Middlesbrough – Ipswich, 1

Två offensivt starka lag möts i denna match, som dessutom båda är väldigt hemmastarka men svaga på resande fot. Ipswich fortsätter att imponera på hemmaplan, men har tre raka utan vinst på bortaplan trots att man mött rätt enkelt motstånd. Här lär man inte heller vinna, och vi tror att ”Boro” tar segern. Spiketta.

9. Norwich – Preston, 1

Norwich har i stort gjort en svag säsong men mot slutet har resultaten börjat komma. Nio poäng på fyra matcher har gjort att man klättrat i tabellen, och att man nu bara har fyra pinnar upp till playoff-plats. Preston ligger åtta men har åkt på tre raka förluster. Senast Norwich och Preston möttes föll Preston med 0-4, och här väntar vi oss att Norwich segrar igen. Vi spikar 1:an.

10. Queens Park Rangers – Hull, 1X2

Marti Cifuentes har fått en flygande start som ny QPR-tränare, och kommer från två raka vinster. Förutom att laget äntligen börjat plocka poäng är fansen även nöjda med den fotboll de får se, och äntligen ser de fram emot att titta på matcherna igen. Här tar man emot Hull, som ligger på sjätte plats och som är favoriter. Vi vågar dock inte räkna bort något tecken här, utan väljer att helgardera matchen.

11. Rotherham – Swansea, 2

Swansea har precis sparkat sin tränare Michael Duff, och ännu inte satt in någon permanent ersättare. Tills vidare leds laget av andra tränare från tränarteamet. Man är trots allt ändå ett klart starkare lag än Rotherham, som har sju raka matcher utan seger. Här kan vi dessutom få se någon slags effekt av att Swansea agerat på tränarsidan. Vi väljer att spika 2:an här.

12. Stoke – Sheffield Wednesday, 1X

Sheffield Wednesday ligger sist i Championship, men har faktiskt tagit fyra poäng på sina två senaste matcher, då man mött Leicester och Blackburn. På bortaplan är man dock svaga och att man ska gå och vinna här är inte så sannolikt. Men Stoke är inte direkt Real Madrid och Sheffield Wednesday kan mycket väl få med sig en pinne. 1X spelas.

13. Watford – Southampton, 1

Här blir Watford klart undervärderade av svenska folket i vad vi tror kommer att bli en jämn match. Watford har trots allt fördel av hemmaplan, och vi väljer att spika 1:an.

os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024
os
OS 2024 tjuvstartar under den 24-25 juli. Här hittar vi bl.a. fotboll, handboll och rugby i schemat!
23 juli, 2024
england spanien live stream tv
em
Läs allt om hur ni gör för att hitta en live stream av EM-finalen 2024! Titta på Spanien - England online på nätet!
16 juli, 2024
sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
09 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
02 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar