Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 2 feb, 2024

Stryktipset 3 februari (3/2), vecka 5: Tips, förslag & analys

Tips-SM drar igång denna lördag vilket kommer krydda omsättningen med kuponger som inte ska blanda sig in i jakten på 13 rätt. Det tackar vi för och 13 miljoner kronor i jackpot gör denna bong extremt tilltalande. Premier League och The Championship är det som ska bemästras. Nog snackat, vi hugger in!

Spelstopp: 15:59

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Hos Svenska Spel så kan du välja att göra Swish insättning när du vill börja spela. Det är på så vis möjligt att göra små insättningar med mindre belopp. Det passar dig som endast vill sätta in en summ för att spela på veckans omgång av Stryktipset.

1. Sheffield United – Aston Villa, 2

Newcastle tycks vara Unai Emerys kryptonit. Aston Villas mäktiga hemmasvit bröts i tisdags när “Skatorna” kom på besök och Eddie Howes adepter vann som bekant det vändande mötet i premiäromgången med hela 5-1. Utöver Newcastle så är det faktiskt bara Sheffield United som har lämnat Villa Park med poäng under säsongens gång. En match där Aston Villa hade stora svårigheter med att luckra upp ett lågt sittande “The Blades”. Sedan Chris Wilder tog över rodret så har vi fått se en helt annan kämparglöd från arrangören men det råder inget tu tal om att spelartruppen är begränsad. Tvåan inleder men får gärna kompletteras.

2. Brighton – Crystal Palace, 1

Att Brighton skulle bli utklassade av Luton såg nog ingen komma. Roberto De Zerbis manskap har förvisso inte övertygat under vintern men “Fiskmåsarnas” insats på Kenilworth Road var under all kritik. Sen ska man inte förminska Lutons prestation som var riktigt bra med flera fina spelsekvenser av olika slag. Det är lätt hänt att känna ett behov av att gardera upp Brighton här men det skulle förvåna oss om de blåvita inte tar sig själva i kragen med publikens stöd. Det ska räcka långt mot ett bortasvagt Crystal Palace som inte har vunnit utanför Selhurst Parks portar sedan början av november månad. Så länge ettan håller sig inom rimliga gränser så kan den mycket väl stå på egna ben.

(Missa inte att kolla in hur man kan streama Premier League på nätet.)

3. Burnley – Fulham, 2

Det ser hopplöst ut för Burnley som har en rejäl uppförsbacke upp till säker mark. Blott tre segrar har Vincent Kompanys manskap lyckats frambringa när 22 omgångar har avverkats och den senaste inkasserades mot just Fulham. Då vann “The Clarets” med 2-0 men till saken hör att de svartvita vann xG-kampen med relativt god marginal. Gästerna har visat prov på ett högre kunnande under säsongens gång och nytillskottet Armando Broja ger Marco Silva fler valmöjligheter i offensiven vilket kommer underlätta framöver. Vi tar ställning åt öst.

4. Newcastle – Luton, 1

Newcastle visade prov på sin höga kapacitet när Aston Villa bortabesegrades med 3-1 i tisdags. “Skatornas” prestationer har dock varit väldigt ojämna denna säsong och en lång skadelista har varit en bidragande orsak till detta. För att strö salt i såret så klev Alexander Isak av med skadekänningar i Birmingham och det är svårt att lita på Newcastle fullt ut i dagsläget även om Eddie Howes manskap generellt sett är solida på St. James’ Park. Att Luton presterar på en nivå som vi inte trodde att denna upplaga av “The Hatters” var kapabel till gör det omöjligt att inte snegla mot garderingspennan i veckans omgång av Stryktipset. Strecka från vänster.

5. Blackburn – QPR, 1

Blackburn har inte vunnit en ligamatch på snart två månader och Jon Dahl Tomasson behöver vända den negativa trenden snarast, annars kommer dansken bli arbetslös inom kort. Tämligen goda förutsättningar finns när bottenlaget QPR kommer på besök. Att firma Gallagher/Szmodics kommer dra sitt strå till stacken är sannolikt men bristerna bakåt ställer konstant till det för “Rovers” och innan det är löst går det inte att lita på arrangören fullt ut. QPR är kapabla till att plocka värdefulla poäng på Ewood Park, det har Martí Cifuentes mannar demonstrerat med solida prestationer mot Millwall och Watford. Gästernas ojämnhet är däremot ett bekymmer. Det bästa vore att göra det enkelt för sig och helgardera men 1X får duga på mindre system.

6. Huddersfield – Sheffield Wednesday, 2

Sheffield Wednesday har förvisso bara skrapat ihop en poäng från de senaste tre omgångarna men vi står fast vid att “Ugglorna” har tagit steg i rätt riktning sedan Danny Röhl tog över rodret. Onsdagens möte mot Watford slutade i en mållös historia men var det någon klubb som skulle dra det längsta strået så var det Sheffield Wednesday. Lyckas gästerna prestera på en liknande nivå säsongen ut så är vi övertygade om att de blåvita spelar i The Championship även kommande säsong. Möjligtvis på Huddersfields bekostnad. Arrangören har endast vunnit en av de senaste elva och Danny Moore fick sparken efter söndagens möte mot QPR. Tvåan är en fräck chansspik till trevlig procent.

7. Hull – Millwall, X

Hull är i högsta grad med och slåss om playoff-platserna och investeringar har gjorts under januarifönstret för att öka sina möjligheter. Abdülkadir Ömür har värvats in från Trabzonspor och det ska bli intressant att se vad 24-åringen kan åstadkomma i The Championship. Därtill har Anass Zaroury, som var en tongivande pjäs för “The Clarets” i fjol, lånats in från Burnley. “Tigrarna” har inlett det nya kalenderåret trevande ska sägas och Millwall trivs ganska bra mot denna typ av motstånd. Höstens vändande möte slutade bland annat oavgjort och vi förväntar oss ännu en öppen historia. Krysset är en fräck chansspik när ettan streckas i högsta laget.

8. Norwich – Coventry, 2

Norwich är alltid svåra att sia kring i våra speltips. När spelare som Gabriel Sara, Jonathan Rowe och Joshua Sargent är på spelhumör så är “Kanariefåglarna” kapabla till att störa samtliga klubbar i The Championship. Problemet är att de gulgröna sällan når upp till denna nivå. Coventry har varit mer pålitliga och har faktiskt inte förlorat en tävlingsmatch på två månader. Med tongivande pjäser som Callum O’Hare och Tatsuhiro Sakamoto i gott slag så är det klokt att utgå från höger.

9. Preston – Ipswich, 2

Succélaget Ipswich kämpar i motvind för tillfället. Kieran McKennas manskap presterar allt som oftast på en hög nivå men faktum kvarstår att gästerna endast har vunnit en av de senaste sju omgångarna. Därtill så blev “The Tractorboys” utslagna ur FA-cupen av Maidstone som till vardags spelar i National League South. Till Ipswich försvar så borde de blåvita ha vunnit den kampen med god marginal. Southampton och Leeds har numera vittring på Ipswich som får svårt att behålla direktplatsen från detta utgångsläge. Preston har inte visat samma höjd som sina antagonister men “The Lilywhites” har i närtid besegrat Bristol City på denna arena och stod upp väl borta mot Leeds därefter. Tvåan inleder men behöver understöd.

10. Rotherham – Southampton, 2

Klasskillnad råder på Aesseal New York Stadium där Viktor Johansson behöver storspela om Rotherham ens ska ha en suck. Southampton är ruskigt solida för stunden och har inte förlorat en tävlingsmatch sedan september månad. Gästernas förlustfria svit är nu uppe i 22 (!) matcher och i stort sett allt talar för att trenden fortlöper. Rotherham krigade förvisso till sig ett oavgjort resultat i höstens vändande möte men det var praktiskt taget spel mot ett mål och samma visa är att vänta denna afton. Adam Armstrong och Che Adams tar tillvara på möjligheterna som uppstår denna gång. Högst trolig tvåa.

11. Stoke – Leicester, 2

Leicester nådde inte riktigt upp till sin höga standard under januari månad. “Rävarna” har alltjämt ett stadigt grepp om förstaplatsen i The Championship men Enzo Marescas manskap får passa sig för Leeds och Southampton går riktigt starkt. Swansea besegrades i tisdags men “Svanarna” var länge med i matchen och vi vill inte räkna bort Stoke, som är bättre än vad tabellen indikerar, hemma på Bet365 Stadium. Ipswich fick nöja sig med delad ära på denna arena på nyårsdagen och Leeds fick se sig besegrade här i höstas. Helgardera och jobba in den rensande vänstersidan.

12. Swansea – Plymouth, 2

Plymouth bjuder på väldigt underhållande fotboll och det är i stort sett målgaranti när “The Pilgrims” är i farten. Morgan Whittaker utmanar i högsta grad om skytteligatiteln med sina 15 strutar och formstarke Ryan Hardies målskörd är även den uppe i tvåsiffrigt. Som lag så har gästerna producerat 47 baljor på 28 matcher vilket är väldigt imponerande siffror för en nykomling men gästerna har släppt in lika många mål ska sägas. Hur som haver så plockar gästerna poäng kontinuerligt och att Ian Fosters manskap tvingade fram ett returmöte mot Leeds i FA-cupen var ett styrkebesked. Swansea är inte den som drar i handbromsen och säkrar bakåt utan här lär det smälla på båda fronter. En gaffel (etta-tvåa) är en vettig lösning på Swansea.com Stadium.

13. Watford – Cardiff, 1

Watford blandar och ger men lyckas allt som oftast att lösa positiva resultat. Blott tre nederlag på de senaste 19 omgångarna är imponerande siffror. Värt att påpeka är att detta är första ligamatchen på Vicarage Road sedan årsskiftet och att ha publiken stöd efter fyra raka bortamatcher kan även göra sitt. Cardiff håller vi inte särskilt högt och mot lag av denna kaliber räcker “Drakarna” sällan till på resande fot. En etta som nosar på 60 procent är dock ganska saftigt för ett så pass kryssbenäget lag och om procentfördelningen inte jämnar ut sig en aning så bör krysset komplettera.


  • Bankräntan! – Southampton

Begränsade Rotherham ska inte ha mycket att säga till om när formstarka Southampton kommer på besök. “The Saints” har varit bäst i klassen under de senaste månaderna och ska lösa tre pinnar komfortabelt på Aesseal New York Stadium.

  • Knallen! – Stoke

Leicester har inte riktigt nått upp till sin höga standard mot slutet. Stoke, som bland annat har besegrat Leeds på Bet365 Stadium, ska inte underskattas i sin hemmaborg. En etta som understiger 20 procent tackar vi inte nej till.


96 rader

1. Sheffield U – Aston V x2

2. Brighton – Crystal P 1

3. Burnley – Fulham 2

4. Newcastle – Luton 1x

5. Blackburn – QPR 1x

6. Huddersf.- Sheffield W 2

7. Hull – Millwall x

8. Norwich – Coventry 2

9. Preston – Ipswich x2

10. Rotherham – Southamp. 2

11. Stoke – Leicester 1×2

12. Swansea – Plymouth 12

13. Watford – Cardiff 1

1296 rader

1. Sheffield U – Aston V 1×2

2. Brighton – Crystal P 1

3. Burnley – Fulham 2

4. Newcastle – Luton 1×2

5. Blackburn – QPR 1×2

6. Huddersf.- Sheffield W 2

7. Hull – Millwall x

8. Norwich – Coventry x2

9. Preston – Ipswich x2

10. Rotherham – Southamp. 2

11. Stoke – Leicester 1×2

12. Swansea – Plymouth 12

13. Watford – Cardiff 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler speltips

tottenham luton speltips stream
England
Speltips i Premier League mellan Newcastle mot Tottenham. Läs också om bland annat odds och livestreaming online. Matchstart söndag kl 13:30.
12 april, 2024
aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar