Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 apr, 2023

Stryktipset – 22 april (22/4): Tips, förslag & analys

Denna lördag bjuds vi med Stryktipset på fyra Premier League-matcher och nio Championship-bataljer. Här finner ni vår analys och vårt tips av alla matcher!

Lördagen närmar sig igen, och återigen är det dags för Stryktipset, där vi precis som alltid bjuds på matcher från den engelska fotbollen. I vanlig ordning har vi spelat ett 96-raderssystem på kupongen, och här finner ni vår spelanayls till alla matcher.

Vill ni spela på enskilda matcher från Stryktipset rekommenderar vi att ni kollar in Expekt. Då kan ni också titta in om det finns någon oddsboost att spela med.

Stryktipset 22 april anayls tips

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Liverpool – Nottingham Forest, 1

Liverpool bjöd på en riktigt fin prestation när man vann mot Leeds med 6-1 i måndags, i en match där Mohammed Salah och Diogo Jota båda blev tvåmålsskyttar. Nu tar man emot Nottingham Forest, som är ett av ligans allra formsvagaste lag. Här ser vi ingen anledning till att slösa några garderingar, utan spikar den raka 1:an.

2. Leicester – Wolverhampton, 2

Leicester är formsvagast i hela Premier League, med fyra raka förluster. Laget ser riktigt risigt ut, och än så länge har inte tränarbytet gett någon effekt. Här möter man ett Wolves som kommit i gång på sistone, med två raka segrar mot relativt starkt motstånd. Här förvånas vi över favoritskapet på Leicester, och går emot folket genom att spela 2:an.

3. Brentford – Aston Villa, 1

Aston Villa går riktigt bra för tillfället, och har vunnit sina fem senaste matcher. Här ställs man mot Brentford, som torskat tre raka. Det ska dock sägas att Brentford haft marginalerna emot sig, och att man i sina förlustmatcher mött lag som Manchester United och Newcastle.

Anmärkningsvärt här är att spelbolagen satt Brentford som favoriter, medan svenska folket tror mer på Aston Villa. Det är sällan spelbolagen har sämre koll än befolkningen, och vi ser värde i Brentfordseger. Vi spikar 1:an.

4. Crystal Palace – Everton, 1

Crystal Palace har börjat ta segrar nu efter tränarbytet, då Roy Hodgson lett laget till tre raka trepoängare. I sanningens namn såg det rätt okej ut redan innan man bytte tränare, men skillnaden var att Vieira strax innan han fick sparken hade fått gå igenom ett otroligt tufft spelschema med massvis av svåra matcher efter varandra. Nu får Roy ännu en ”lätt” match, och då tror vi att han plockar tre poäng på nytt. Vi känner oss bekväma i att lämna 1:an ensam.

5. Birmingham – Blackpool, X2

Blackpool ligger näst sist i Championship, och har det tufft just nu. Här ställs man emot Birmingham, som lunkar fram till en bekväm mittenplacering denna säsong. Vi tror ändå att motivation kommer att vara en stor faktor här, för ett Blackpool som slåss för kontraktet. Kanske vinner man inte, men vi tror i alla fall att man får med sig poäng. Vi spelar X2.

6. Bristol City – Rotherham, X2

Bristol City kommer till 100 procents säkerhet att spela kvar i Championship nästa säsong, medan Rotherham faktiskt bara är tre poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Även här tror vi att motivation kommer att vara en viktig faktor, när Rotherham vill säkra kontrakt medan Bristol bara ska spela av säsongen. Vårt val blir X2.

7. Cardiff – Stoke, 1

Ännu en match där det ena laget inte har mycket att spela för, medan det andra laget slåss för att säkra kontrakt. Stoke kommer att hänga kvar, medan Cardiff bara har två poängs säkerhet ned till strecket. Vi tror att Cardiff tar denna viktiga seger, och spelar 1:an.

8. Coventry – Reading, 1

Viktor Gyökeres och hans Coventry jagar vidare mot playoff-plats, och har just nu en pinne upp till sjätteplatsen. Man möter samtidigt ett Reading som ligger på nedflyttningsplats med en pinne till säker mark, och det behövs knappast sägas att det är mycket på spel i denna match. När två så pass motiverade lag drabbar samman tror vi att styrkeförhållandet kommer avgöra, och där är Coventry så pass mycket bättre att man vinner. Rak 1:a.

9. Hull – Watford, X2

Watford har fortfarande teoretisk möjlighet till att sluta topp sex, även om det är väldigt svårt i praktiken. Hull däremot, har säkrat kontraktet och ingenting alls att spela för. Vi tror återigen att motivationen, så här i slutet av säsongen, blir en viktig faktor. Watford visar dock dålig form och det är inte säkert att man lyckas med sin uppgift här. Vi väljer att gardera oss genom att spela X2.

10. Norwich – Swansea, 12

Norwich är två poäng ifrån topp sex och playoff-plats, medan Swansea har fem pinnar dit. För båda lagen är playoff möjligt, men för Norwich mer sannolikt. Här har Swansea dock bättre form, och man kommer att tvingas gå för segern för att hålla drömmen vid liv. Då tror vi att det bär eller brister, och att man antingen vinner eller förlorar. Vi spelar en ”gaffel”, 12.

11. Preston – Blackburn Rovers, 1X2

Preston har två poäng upp till sjätteplatsen, där Blackburn ligger. Två jämna lag, som möts i en match där stora frågetecken kan sättas för båda lagens form. Blackburn har tre raka kryss, medan Preston kommer från två raka förluster. Här känner vi att det kan gå lite hur som helst, och vi väljer att helgardera.

12. Wigan – Millwall, 12

Wigan ligger sist, och det ser otroligt svårt ut för laget att hänga kvar. Man behöver i dagsläget sju poäng, och det lär krävas mer än så. Det är bara att gå ut för seger i varje match nu, och man lyckades senast. De tre matcherna dessförinnan förlorade man däremot. Här tror vi det blir antingen vinst eller förlust, inget oavgjort resultat, och vi spelar återigen en så kallad ”gubbgardering”.

13. Degerfors – Elfsborg, 2

Elfsborg kommer från en 5-0-seger mot Brommapojkarna, där laget såg ruskigt farligt ut. Degerfors har gjort ok prestationer men får inte riktigt med sig poängen. Elfsborg brukar ha lätt för ”Degen”, och här tycker vi att folket undervärderar Elfsborgs chanser till vinst. Svenska Spels odds ger Elfsborg 52 procents sannolikhet till seger, men Boråsarna är bara streckade till 44 procent. Bra värde, och vi spikar 2:an.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar