Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 maj, 2023

Stryktipset – 20 maj (20/5), vecka 20: Tips, förslag & analys

Ny omgång av Stryktipset! Här finner ni vår analys på kupongen 20 maj, där vi tippar alla matcher.

Återigen lördag, och återigen en Stryktipskupong att spela på. Här tippar vi samtliga 13 matcher.

Vi spelar fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar, vilket blir ett 96-raderssystem. Vill ni spela på enskilda av matcherna från Stryktipset separat, kan vi tipsa er om att gå in på Expekt. Då kan ni eventuellt använda bonuskoder också.

stryktipset 20 maj

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Nottingham Forest – Arsenal, X2

Arsenal förlorade med 0-3 hemma mot Brighton senast, och även om det ännu inte är matematiskt omöjligt att vinna ligatiteln får vi nog konstatera att det i praktiken är omöjligt. Fyra poäng upp till Manchester City, och med en match med spelad – det kommer givetvis inte gå att ta in.

Nottingham Forest slåss för sin existens, och har visat en stigande formkurva på sistone med fyra poäng på de två senaste. Här tror vi att man har chans att få med sig åtminstone en poäng mot ett Arsenal i gungning, och vi spelar X2.

2. Liverpool – Aston Villa, 1

Liverpool jagar fjärdeplatsen som ger Champions League, och för att ta den lär man behöva gå rent under de två sista omgångarna. Aston Villa har gått väldigt bra under Unai Emery, men nu har trots allt två förluster på de tre senaste. När man ställs emot ett ”Pool”, som visserligen gjort en svag säsong men som faktiskt har 13-4-1 på hemmaplan i Premier League, tror vi att det blir en hemmaseger. Vi spikar 1:an.

3. Bournemouth – Manchester United, 2

AFC Bournemouth har säkrat Premier League-kontraktet, vilket länge var osäkert om man skulle göra. Nu är man nog inte särskilt bekymrade över hur man avslutar säsongen, vilket vi inte minst har sett på lagets två senaste insatser och resultat. Manchester United ligger på fjärde plats, och kämpar för att behålla den placeringen i tabellen. Här tror vi att United tar den seger som man bara ska ta, mot bottengänget Bournemouth. Spiktvåa.

4. Wolverhampton – Everton, 2

Här tycker vi att svenska folket är fel på det. Wolves må spela på hemmaplan och ligga ovanför Everton i tabellen, men vi ska inte glömma vikten av att ha någonting att spela för. Medan Wolves redan säkrat sitt kontrakt måste Everton ta varje poäng man kan för att försöka hänga kvar i Premier League. Oddsen ger oss 35-28-37 i sannolikhet för de olika utfallen, medan svenska folket spelat 42-26-32. Given 2:a för vår del.

5. Fulham – Crystal Palace, 1X

Fulham och Crystal Palace ställs emot varandra i något av ett ingenmansland i mitten av tabellen. Fulham har visserligen teoretisk chans att sluta 7:a och få kvala till Europa, men då ska man vinna båda sina matcher samtidigt som Tottenham och Aston Villa förlorar båda sina och samtidigt som Brentford tar max tre poäng… Den reella chansen finns inte, helt enkelt. Här tror vi på en ganska avslagen match, men där Fulham i kraft av hemmaplan har större chans på segern. Vi spelar 1X.

6. Carlisle – Bradford, 12

Semifinal i uppflyttningskvalet till League One, match 2 av 2. Bradford vann det första mötet med 1-0, och Carlisle måste således gå för vinsten här. Lagen är jämna och när Carlisle spelar på hemmaplan håller vi dem som favoriter. Samtidigt är det inte alls givet att tar någon säker seger, och har man inte det resultat man önskar när matchen tickar upp mot slutminuterna är det allt framåt som gäller, vilket kan straffa sig bakåt och sluta i förlust istället. Vi spelar en ”gaffel”, 12.

7. Atalanta – Verona, 1

Atalanta är inne i en tajt kamp om Europaplatser, och där man nu ser ut att missa Champions League-plats får man snarare sikta på Europa League. Klart är i alla fall att det är vinst som gäller hemma mot Hellas Verona, och med dessa förutsättningar tror vi att Atalanta visar på sitt större kunnande och studsar tillbaka från två raka förluster genom att vinna här. Matchen är väldigt viktig för Verona också, som slåss för att hänga kvar, men vi tror ändå på en säker seger för hemmalaget. Vi lämnar 1:an ensam.

8. Almería – Mallorca, 1

Mallorca har redan i princip säkrat sitt La Liga-kontrakt, och ska vara nöjda med sin säsong. Almería däremot har bara två poäng ned till nedflyttningsplats, och behöver varje poäng de kan ta under avslutningen av säsongen. Man har vunnit två av sina tre senaste hemmamatcher, och här tror vi att man vinner mot ett Mallorca med två raka bortaförluster och inte mycket att spela för. Spiketta.

9. Athletic Bilbao – Celta de Vigo, 1

Athletic Bilbao slåss för att nå Europa Conference League-kval, och ställs här emot ett Celta Vigo som ligger hyfsat bekvämt till, även om kontraktet inte riktigt är säkrat ännu. Bilbao har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, men Celta har å andra sidan tre raka nollpoängare. Bilbao har också haft ett rätt tufft schema på sistone, och när man här hemmaspelar mot Celta Vigo tror vi att man vinner. Rak 1:a.

10. Lille – Marseille, 12

Lille och Marseille möts i en väldigt intressant match i kampen om Europaplatserna i Ligue 1. Marseile har fortfarande god chans att bli tvåa och få spela Champions League nästa säsong, medan Lille lär få nöja sig med att behålla femteplatsen. I en match där tre poäng är av stor vikt för båda lagen – ingen av sidorna kommer att vara nöjda med ett kryss – tror vi åtminstone att vi får se en vinnare. Vi spelar 12, och håller tummarna för en bortaseger, som ger större utdelning.

11. Nantes – Montpellier, 1

Nantes slåss för kontraktet, och har när tre omgångar återstår en poäng upp till säker mark. Montpellier däremot har säkrat kontrakt och har ej heller något att blicka mot högre upp i tabellen – man har alltså ingenting alls att spela för. Här tror vi att motivationen blir den avgörande faktorn, och att Nantes tar en livsviktig seger. Rak 1:a.

12. Bayern München – RB Leipzig, 1X

Bayern München har efter en svag säsong kommit igång hyfsat på slutet, med tre raka vinster. Man leder ligan en poäng före Dortmund, och det blir väl ännu en Bundesligatitel till slut. Leipzig har samtidigt också allt att spela för, där man jobbar för att sluta topp fyra och ta en Champions League-plats. Man har, precis som Bayern, vunnit sina tre senaste ligamatcher och dessutom en cupsemifinal. Vi tror att Leizpig skulle vara rätt nöjda med kryss här, och att man mycket väl kan få med sig det. Vi spelar 1X.

13. SK Brann – Lilleström, 1X2

Eliteseriens nykomlingar SK Brann har lyckats ta sig hela vägen till final i Norska Cupen, där man ställs emot Lilleström SK. Det är två lag som varit rätt ojämna i sina prestationer, och som man inte vet exakt var man har. Brann är nog faktiskt det något bättre laget, men man har som klubb en tendens att falla ihop. Vore det inte för bra för att vara sant att man går och vinner här? Vi vet inte, men vi sätter åtminstone på oss hela säkerhetsbältet och spelar en helgardering.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar